![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
deeeeeciiiii..... imi cautam de zor o tinuta care sa se potriveasca, o rochita de seara galbena, bej, crem, o nuanta deschisa, de voal sau saten, lunga dar nu rochie de mireasa. ieri mi-am luat 2 zile de concediu special sa merg sa caut rochita. am plecat la 7 dimineata de acasa si am batut tot orasul in lung si in lat incepand cu Dragonul Rosu continuand cu Europa si apoi cu toate magazinele de pe Lipscani, Selari, mag. Victoria, Unirii, Cocor, Dorobanti - Mario Plaza si toate magazinasele cu rochii de ocazie pe care le-am mai vazut. am fost singurica si am probat peste 50 de rochii, am ajuns acasa pe la 18.30 seara, franta de oboseala, transpirata si necajita, cu picioarele umflate de atata mers pe jos si fara sa-mi fi cumparat nimic. Am fost la bisericuta mea de suflet la icoana Maicii Domnului si am rugat-o sa ma ajute. L-am rugat pe Bunul Dumnezeu sa ma indrume EL sa-mi gasesc rochita in care sa fiu demna sa apar in fata LUI in sfanta Biserica in ziua cununiei. Iar astazi.... am decis sa nu mai fiu asa de stresata, am sunat-o intr-o doara pe domnisoara mea de onoare (despre care credeam ca nu o sa aiba timp sa vina cu mine caci o stiam la serviciu) si... surpriza. tocmai isi daduse demisia si avea si timp si chef sa ne vedem. Asa ca m-am suit in autobuz si am plecat mai intai la primarie. Aici, la starea civila sector 1 unde o sa avem noi cununia, era o doamna f draguta care mi-a dat o hartie cu toate actele de care avem nevoie, mi-a calculat ca analizele trebuie sa fie emise cu data de 18, 19, 20 sau 21 sept pentru cununie in data de 30 sept (eu avand nunta pe 1 oct) si o sa merg sa depun dosarul pe 21 sept. la ora 1 m-am intalnit cu dra de onoare, am stat la o terasa de povesti si un suc si o salata si apoi am fost in militari in Sir (cei din Bucuresti cred ca stiu ca acolo nu se gasesc cine stie ce rochii si in nici un caz nu sunt rochii de mireasa.) am nimerit intr-un magazin in care 2 doamne vanzatoare f dragute m-au ajutat sa probez vreo 10 rochii de voal, si intr-un final alesesem una lunga galben pai, cu funda la spate si manecute de voal care avea un cordon negru pe care ma gandeam sa-l scot si sa-l inlocuiesc cu voalul de la funda. zis si facut..... caaaand, intr-o doara, dand la o parte niste umerase cu rochii, am vazut ascunsa la perete o rochie ivory de mireasa.. cu pietricele si broderie. am intrebat ce e cu ea si mi-au zis ca e o rochie Second Hand care e de vanzare dar "neoficial" fara bon sau altceva (adica ea nu exista oficial in stocul magazinului).... am zis sa o probez sa vad si eu cum imi sta, sa nu zic ca nu m-am probat macar intr-o rochie de mireasa..... cand au scos-o din sacul de plastic si am vazut ce broderie are pe ea, ce material delicat si in acelasi timp rezistent, si mai ales ca are trena de 1.30 metri am zis ca sigur e extrem de scumpa si eu mai mult de 500 lei nu aveam sa dau pe rochie.... rezultatul? am probat-o si m-am indragostit pe loc. zici ca e facuta pentru mine, e exact marimea mea. Am cumparat-o pe loc si trebuie sa ma duc s-o dau la curata caci e putin murdara de praf la poale. Imi mai trebuie acum un voal spaniol mantilla, cu dantela bogata si o sa fiu REGINA nu printesa cu asemenea trena. Sunt cea mai fericita astazi. Domnul a facut o minune cu mine. Am fost la biserica iarasi sa-i multumesc Maicutei Domnului si Sfantului Nicolae carora m-am rugat si consider ca fara ajutorul lor nu as fi gasit niciodata minunata mea rochie care a costat in Italia de unde e adusa 750 de dolari si pe care eu am dat doar 500 lei. Adica exact cat aveam la mine si mai mult nu as fi avut niciodata sa dau. Slava Lui Dumnezeu intru sfintii Lui! va pun si cateva poze cu mine sa ma vedeti cu rochita mea.
|
|||
|
|||
|
E superba rochita. Si-ti vine foarte bine. Are putin broderie, dar e clasica, eleganta. Adica indeplineste toate conditiile cerute de tine, legate de simplitate, culoare si varsta, dar in acelasi timp e rochie de mireasa. E finuta, ti se potriveste. Ma bucur foarte mult ca ti-ai gasit rochia asta. Poate ti-a vazut Dumnezeu smerenia si a zis ca meriti o rochita frumoasa in ziua nuntii tale. :) S-o porti cu placere. Casa de piatra!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
|
acum ma rog Domnului privindu-mi rochita asa de frumoasa sa ma ajute sa nu-mi fie spre mandrie sa port asa o rochie eleganta ci sa ma smeresc si sa o privesc din tot sufletul asa cum mi-am dorit, ca pe vestmantul potrivit sa ma infatisez in fata Lui.
Caci m-am intrebat de multe ori, cum m-as imbraca daca as sti ca ma duc in fata Domnului, ca va veni insusi Bunul Dumnezeu sa ma binecuvanteze. si mi-am raspuns. cu cele mai bune haine. nu din cauza ca Domnul s-ar uita la hainele noastre ca doar EL ne-a dat viata si la el toate firele de par din capul nostru sunt numarate, insa, daca ai de ales ce vestmant sa pui pe tine stiind ca te vei infatisa Lui cred ca toti ne dorim sa purtam haine care sa ne arate respectul si iubirea fata de Dumnezeu.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Poate uneori suntem dispusi sa facem sacrificii pe care Dumnezeu nu ni le cere. Sau mai rau, sa ne para rau dupa. Avand in vedere "povestea rochiei", cred ca Dumnezeu o aproba. Si oricum, rochia e decenta. Iti mai trebuie voalul. Sper sa-l gasesti in curand. Noapte buna. Casa de piatra !!! :) Doamne ajuta! P.S. De acord, Regina. :) :D Last edited by Azzuurra; 04.08.2011 at 03:52:17. |
|
|
|||
|
|||
|
Am uitat sa mentionez ceva. Este bine ca in ziua nuntii mireasa sa poarte o cruciulita la gat. In general in ziua nuntii fetele au una din metal pretios sau poate care sa semene a metal pretios, chiar si ieftina, genul de la tarabe, dar ideea era sa se asorteze cu rochia si cred ca este bine sa fie sfintita.
Probabil nu e gresit s-o porti pe cea din lemn, numai ca va face nota discordanta. Daca cineva n-are bani sau nu gaseste, poate sa aiba macar crucea in gentuta(cea de lemn de la Biserica) sau atasata la buchet, asta e doar un sfat personal. Doamne ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Multumesc frumos Azzurra pentru sfaturi. Voi purta la gat cruciulita mea de argint daruita de viitorul meu sot (primul lui cadou facut mie) si voi avea la mine si crucea mea veche de lemn sfintita.
am gasit la o manastire si o bratarica de argint cu cruciulita cu pietricele. atat rochia pentru ca a mai fost purtata, cat si bijuteriile, le voi duce la parintele duhovnic sa le sfinteasca inainte. era planul facut deja dar ma bucur mult sa vad ca mai sunt fete care gandesc la fel. Dumnezeu sa-ti ajute sa te vedem si pe tine mireasa cand stie EL ca e sorocul tau. Ai un suflet f frumos.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 20:25:22 |
| nunta crestina | catalinabalhui | Nunta | 6 | 05.09.2010 13:02:08 |
| nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 13:55:29 |
| nunta | rizeab | Nunta | 1 | 23.09.2007 17:19:11 |
| nunta | copilu | Nunta | 1 | 25.07.2007 20:46:24 |
|
|