Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 10:11:00
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Nu fuga de D-zeu te face mai destept. Si nici ateu. Privind lumea in mod rational intelegi ca D-zeu este o notiune fara sens. Este un raspuns primitiv. D-zeu nu este necesar pentru a explica lumea. Mai mult, exista deja explicatii pentru aparitia zeilor in culturile primitive si supravietuirea acestora in culturile avansate. D-zeu este un fenomen psihic si nimic mai mult. Un personaj de basm pe care unii se chinuie sa-l potrivesca cu realitatea si comit atrocitati in timpul acestui proces. D-zeu a suferit un proces de evolutie in timp, ceea ce il face imperfect atunci cand unii il considera perfect pentru ca isi doresc ca zeul lor sa fie mai tare decat al altora.
In sensul acesta un om mai rational are sanse mai mari sa fie ateu.
Draga ai2, cuvintele tale de mai sus imi arata cat de superficial privesti crestinismul, si religia in general. Nu intru acum intr-o polemica de istorie a religiilor, caci nu-si are sensul aici, dar ma limitez sa spun ca toate aceste cuvinte ale tale seamana foarte tare cu documentarele de pe Discovery: daca nu ai auzit nimic la viata ta despre respectivul subiect, e foarte probabil sa crezi ca e adevarul.

Sper ca toti cititorii mesajelor tale sa inteleaga ca faptul ca arunci cu fraze generaliste, ca tipi asadar, nu demonstreaza de fapt nimic. Si nu comunica de fapt nimic.

Citat:
Nici eu nu mai simt jignit daca un adevar imi stirbeste din imagine :)
Ce diversiune :).

Mie nu de imagine imi pasa, ci de adevar. Ma va durea intotdeauna cand ma va mustra adevarul. Preocuparea de imagine ne transforma in morminte varuite.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 10:11:35
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Asta nu e treaba BOR sau a celor care spun ca bugetul o sa aiba o contributie minora la fondurile necesare catedralei? Voi ar trebui sa aratati asta.
TU ai făcut afirmații neacoperite (până la proba contrarie), nu eu (noi). Așa cum ceri creștinilor să dovedească credința lor (pe baza afirmațiilor lor) tot așa îți cer eu ție (te rog chiar) să-ți dovedești afirmațiile. Simplu și logic, nu?

Citat:
N-o s-o faceti pentru ca sumele de la buget vor creste in timp si nu vreti sa se vada asta. Tu de unde crezi ca apare cate o biserica la doua zile?
Eu știu de unde s-au făcut reparațiile la Biserica parohiei mele. Din DONAȚII.
Altceva nu știu și nici nu-mi permit să fac presupuneri. Sau dacă le fac, le țin pentru mine, afirmațiile le fac ÎNTOTDEAUNA când mă bazez pe ceva concret.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 10:44:37
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
TU ai făcut afirmații neacoperite (până la proba contrarie), nu eu (noi).
Așa cum ceri creștinilor să dovedească credința lor (pe baza afirmațiilor lor) tot așa îți cer eu ție (te rog chiar) să-ți dovedești afirmațiile. Simplu și logic, nu?
Afirmatii neacoperite a facut taman biserica in care crezi atunci cand a spus ca nu se vor folosi fonduri publice.

Citat:
Eu știu de unde s-au făcut reparațiile la Biserica parohiei mele. Din DONAȚII.
Altceva nu știu și nici nu-mi permit să fac presupuneri. Sau dacă le fac, le țin pentru mine, afirmațiile le fac ÎNTOTDEAUNA când mă bazez pe ceva concret.
Eu nu am zis NICIODATA ca TOATE constructiile sau renovarile se fac INTEGRAL pe bani publici. Binenteles ca exista si biserici revonate din donatii dar asta nu are absolut nicio relevanta in cazul catedralei pentru care se cersesc bani de la buget. Daca unele se fac din donatii nu inseamna ca toate se fac din donatii. Simplu și logic, nu? Si declaratiile BOR sunt cat se poate de concrete. Doar ca sunt contradictorii si tind intr-o directie parsiva. Nu e nicio presupunere in argumentatia mea cand BOR initial a zis 100% donatii pentru 400 de milioane si acum cerseste pentru 600. Apropo, acum cand constructiile sunt in criza si materialele si mana de lucru au scazut ca pret, cum se face ca pretul catedralei a crescut cu 50%?
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 10:47:12
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Draga ai2, cuvintele tale de mai sus imi arata cat de superficial privesti crestinismul, si religia in general. Nu intru acum intr-o polemica de istorie a religiilor, caci nu-si are sensul aici, dar ma limitez sa spun ca toate aceste cuvinte ale tale seamana foarte tare cu documentarele de pe Discovery: daca nu ai auzit nimic la viata ta despre respectivul subiect, e foarte probabil sa crezi ca e adevarul.

Sper ca toti cititorii mesajelor tale sa inteleaga ca faptul ca arunci cu fraze generaliste, ca tipi asadar, nu demonstreaza de fapt nimic. Si nu comunica de fapt nimic.
Asa e! Voi credeti in tufisuri arzatoare vorbitoare si eu sunt superficial! Corect!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 10:49:28
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Afirmatii neacoperite a facut taman biserica in care crezi atunci cand a spus ca nu se vor folosi fonduri publice.
Ești în stare să produci și să prezinți niște dovezi, altele decât bazate pe speculații?

Citat:
Apropo, acum cand constructiile sunt in criza si materialele si mana de lucru au scazut ca pret, cum se face ca pretul catedralei a crescut cu 50%?
Spune-ne tu, faci parte dintre cei mai inteligenți ca noi. Uimește-ne te rog!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 10:58:11
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Un exemplu pragmatic al tarilor supercivilizate il reprezinta Japonia ,care nu si-a pus nadejdea in Dumnezeu si ai vazut ce nenorocire la centralele alea -nu se mai oprea focul.
Cum a ajutat inteligenta si stiinta in acest caz ?
S-a dovedit ca stiinta a fost neputincioasa.
Nu mai soro acolo a fost un defect in proiectarea reactoarelor,care tocmai de niste crestini de i-au inselat dracii sa nu le proiecteze cum trebuie au fost proiectate (cauta pe inet sa vezi,ce firma le proiectase si ca era un defect,ca cineva de acolo si-a dat demisia cand a vazut ce si cum se proiecteaza la reactor).
Inteligenta si stiinta tot de la Dumnezeu sunt,unii interpreteaza gresit ce zicea Sfantul Grigorie Palama referitor la "stiinta" prin stiinta Sfantul Grigorie Palama referindu-se la filosofia antica,iar nu la stiinta actuala sau cea care incepuse pe atunci,de e inspirata tot de la Duhul Sfant.
Daca tot citezi pe Sfantul Ioan de Kronstadt,vezi ca Sfantul are o predica despre Duhul Sfant,pe unde zice si de mestesuguri ca sunt de la Duhul Sfant.
Vechi 04.08.2011, 11:35:50
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Nu mai soro acolo a fost un defect in proiectarea reactoarelor,care tocmai de niste crestini de i-au inselat dracii sa nu le proiecteze cum trebuie au fost proiectate (cauta pe inet sa vezi,ce firma le proiectase si ca era un defect,ca cineva de acolo si-a dat demisia cand a vazut ce si cum se proiecteaza la reactor).
Inteligenta si stiinta tot de la Dumnezeu sunt,unii interpreteaza gresit ce zicea Sfantul Grigorie Palama referitor la "stiinta" prin stiinta Sfantul Grigorie Palama referindu-se la filosofia antica,iar nu la stiinta actuala sau cea care incepuse pe atunci,de e inspirata tot de la Duhul Sfant.
Daca tot citezi pe Sfantul Ioan de Kronstadt,vezi ca Sfantul are o predica despre Duhul Sfant,pe unde zice si de mestesuguri ca sunt de la Duhul Sfant.

Cand faci din stiinta Dumnezeu ,inteligenta si stiinta nu mai sunt de la Dumnezeu ci de la draci.
Pune dracul mandriei stapanire pe om si se crede el mai presus de toate ,le rezolva singur fara sa ceara ajutor de Sus.
Apoi primeste o cearta de la Dumnezeu si se smereste.
"Certand Domnul m-a certat dar mortii nu m-a dat"
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 12:16:30
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Ești în stare să produci și să prezinți niște dovezi, altele decât bazate pe speculații?
Despre ce dovezi vorbim? A zis Patriarhul sau nu, acum un an, ca nu va cere un ban de la Stat? Da sau nu?

S-a razgandit sau nu anul asta? Da sau nu? Au urcat costurile de constructie de la 400 milioane la 600? Da sau nu?

Chiar trebuie sa iti aduc o colectie de articole de presa care arata sumele alocate de Guvern din fondul de urgenta pentru constructia de biserici? Sau sumele alocate de diverse Consilii locale pentru aceeasi treaba?

Daca vrei o fac, dar informatiile respective vor confirma doar o situatie arhicunoscuta deja, pentru cei care au ochi sa vada si urechi sa auda.

Citat:
Spune-ne tu, faci parte dintre cei mai inteligenți ca noi. Uimește-ne te rog!
De ce sa te lamureasca el? Treaba asta e in ograda voastra, si e pusa la cale de oameni care va reprezinta. Stii tu, detinatorii moralitatii supreme.

Citat:
Cand faci din stiinta Dumnezeu ,inteligenta si stiinta nu mai sunt de la Dumnezeu ci de la draci.
Aha. Deci toata problema din Japonia nu e ca sunt varful de lance al cercetarii stintifice, ci faptul ca nu au chemat un sobor de preoti ortodocsi sa le sfinteasca centralele, nu?

Spune-mi si mie, care e efectul masurabil si vizibil al faptului ca avem cel mai mare numar de biserici per capita din Europa? Suntem mai sanatosi? Mai fericiti? Mai calmi? Mai civilizati?

Probabil ca si faptul ca in tot haosul produs de cutremur si tsunami nu s-au spart magazine, ba mai mult, oamenii au mers la Politie cu banii si seifurile gasite in ruinele cladirilor tine tot de faptul ca nu sunt ortodocsi, nu?

Citat:
Pune dracul mandriei stapanire pe om si se crede el mai presus de toate ,le rezolva singur fara sa ceara ajutor de Sus.
Pai am tot cerut ajutor "de Sus", timp de mii de ani. Si impotriva bolilor, si a dezastrelor naturale. A functionat cumva?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 12:25:11
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul

Pai am tot cerut ajutor "de Sus", timp de mii de ani. Si impotriva bolilor, si a dezastrelor naturale. A functionat cumva?
Tu vrei pe degeaba totul.
Cand mergi la piata cineva iti da ceva pe degeaba?
Suntem noi vrednici de atatea binecuvantari ?
Noi hulim la tot pasul ,injuram de cele sfinte si asteptam chilipiruri.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 12:25:18
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Despre ce dovezi vorbim?
Doar despre cele care să demonstreze niște afirmații făcute pe un forum public.
Restul e can-can.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41