Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2011, 13:18:25
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hydro314 Vezi mesajul
Francezii si Germanii vor detine 60% din pamantul Romaniei cu acte de proprietate.
Exista o veche regula:ce nu iti produci tu in ograda s-ar putea sa cumperi.Sau sa vinzi,ca sa ai de unde cumpara altele.Nimeni nu iti poate cumpara,teoretic, cu forta,cel care vinde trebuie sa fie de acord.Problema nu este la cel care cumpara,ci la cel care vinde.Eu fac o oferta iar celalalt o poate accepta,negocia sau respinge.Pe mine nu motivatia lui ma intereseaza ci decizia(si implicit profitul).Nici pe el nu-l intereseaza motivatia mea ci tot profitul.Bineinteles ca poate refuza si asta este.Daca nu va avea cu ce sa-si intretina pamintul atunci eu voi veni iar,mai tarziu,il voi prinde la nevoie si il voi cumpara si mai ieftin.Adica mai bine pentru mine si mai prost pentru el.Este o afacere la acest nivel.Daca nu voi fi eu va fi altul,va asigur.Trebuie sa-ti faci bine socotelile si daca poti sa il intretii tu si sa scoti profit atunci nu-l dai.Daca in schimb mori cu el in brate,va spun,din experienta,ca marea majoritate vor vinde,si inca ieftin.Repet:fii gospodoar si ai grija de ce ai in ograda ta.Altfel orice discurs nu te va salva,mai devreme sau mai tarziu.Este o problema de pragmatism.

Sa spunem ca 10 romani au 300 de ha dar care sunt in paragina,din varii motive.Este plina tara de asa ceva.Pretul scade.Eu cumpar,ieftin comparativ cu alte zone,si deschid o ferma.Acolo vor lucra si cei 10 romani care pana mai ieri mureau de foame.Tot din varii motive.Unul vine si spune:,,Era mai bine daca firma era romanesca sau a noastra personal,pe pamintul nostru". Corect, sentimental sunt de acord cu tine.1 intrebare scurta:de ce nu ati facut asta atunci si ati ajuns in aceea situatie? Cam asta incerc sa spun.Nu ma condamna pe mine pt ca profit de o oportunitate ci judeca-te pe tine de ce ai ajuns in aceea situatie.

Last edited by Scotland The Brave; 05.08.2011 at 13:39:15.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
impartirea regionala a Romaniei lore86 Generalitati 183 10.11.2013 18:44:23
POCAINTA ROMANIEI iosif Pocainta 90 16.08.2011 04:07:59
De ziua Romaniei... silverstar Generalitati 2 01.12.2008 15:10:39
DESTEPTAREA ROMANIEI??? MARIUS_DANIEL Biserica Ortodoxa si Massmedia 8 29.05.2007 19:41:36