Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2011, 16:46:48
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Si inca ceva...Pacel ii recomanda lui Timotei sa bea vin din alte motive decat cele spuse de tine.De unde stii tu ca Timotei avea ulcer? Biblia spune ca avea probleme cu stomacul. Stiinta a descoperit ca in vremea Noului Testament, apele nu erau foarte curate. Fara sistemele moderne de epurare, apele erau pline de bacterii, virusi si tot felul de alte substante poluante. Aceasta se întâmpla si astazi în majoritatea tarilor lumii a treia. In consecința, oamenii consumau vin (ori compot de struguri) pentru că acestea erau de departe mult mai putin contaminate decat apa. În 1 Timotei 5:23, apostolul Pavel îl sfătuia pe Timotei să nu mai bea apa (probabil pentru că aceasta era contaminata și îi cauza probleme la stomac) ci vin. Doamne ajuta!
Adevărat ce spui legat de apele nepotabile din acea vreme. Oamenii beau mai degrabă altceva decât apă (de regulă vin, iar în evul mediu bere). Având în vedere că termenul [οίνος] este destul de general, putea însemna la fel de bine și must/suc de struguri. N-am spus că Timotei ar fi avut ulcer. Am pus problema că dacă dumneata ai avea ulcer, ar fi catastrofal să bei alcool.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 17:36:23
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Adevărat ce spui legat de apele nepotabile din acea vreme. Oamenii beau mai degrabă altceva decât apă (de regulă vin, iar în evul mediu bere). Având în vedere că termenul [οίνος] este destul de general, putea însemna la fel de bine și must/suc de struguri. N-am spus că Timotei ar fi avut ulcer. Am pus problema că dacă dumneata ai avea ulcer, ar fi catastrofal să bei alcool.
NU IN CONTEXT .... pe bautorii DE VIN , nu poti sa ii prostesti si sa le dai must si sa le spui ca e vin , CA TI-L TOARNA IN CAP .... asadar RUPI DIN CONTEXT ( ca orice sectar de altfel ) si cind esti prins ca minti cu nerusinare si esti trimis la plimbare , te ofuschezi .... asadar sectare , acolo scrie VIN ,,,, BIBLIILE MODIFICATE DE TOTI SECTARII nu arata decit ca nu sunteti in adevar .... e simplu
multa iubire
ps si ca sa inchei cu tine uite ca minunea CU VINUL a lui iisus A AVUT LA BAZA APA... asadar nici un must .... sau si lui iisus ii spui ca el nu a facut vin ? BATJOCORASTI SFINTA SCRIPTURA asadar preia-ti sfatul pe care mi-.l dadeai mie cu ceva timp in urma cind ai spus ŽŽ atentie ce spui ŽŽsi taci .... sau nu o fa si o sa ma distrez cu tine
mulgta iubire

Last edited by the_Listener; 07.08.2011 at 17:39:17.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 17:49:36
Banned

Implicit

Doar atât? Hai că poți mai mult...
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 18:02:41
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
mi-ai respuns partial la mesajele mele anterioare.Astept raspunsul tau
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 18:28:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mi-ai respuns partial la mesajele mele anterioare.Astept raspunsul tau
În mesajele anterioare ai ridicat 3 probleme, dintre care la a 3-a n-am răspuns, deoarece s-a mai discutat. Anume: acuzația fariseilor că Hristos era bețiv și gurmand. Crezi că o asemenea acuzație neserioasă din partea neserioșilor Lui dușmani merită a fi discutată? Pe cine credem noi, pe Hristos, ori pe detractorii Lui?

Bun. Acum primele două probleme ale mesajelor tale, din care au reieșit două lucruri esențiale:
1. Am dat peste o gravă interpolare în versiunea ortodoxă a Bibliei. Doar în versiunea ortodoxă! Cum e posibil așa ceva? Înțeleg că nu vrei s-o mai discutăm...
2. Am dat peste un argument puternic: Ioan Botezătorul nu a băut niciodată alcool. Hristos, care îi era net superior lui Ioan Botezătorul și care avea o misiune net superioară în lumea aceasta (o recunoaște chiar Ioan Botezătorul, dacă nu cunoști textele ți le pot furniza) crezi că și-a putut permite să bea alcool? Crezi că un nazireu era mai sfânt decât Sfântul lui Israel - Fiul lui Dumnezeu?! Probabil vei păstra tăcerea și în privința acestui punct, înțeleg că e jenant. Dacă nu, îți mai furnizez un argument legat de acest punct... însă probabil nu vrei să intri într-o încurcătură mai mare...

La ce nu am mai răspuns în afară de acestea trei?

Last edited by osutafaraunu; 07.08.2011 at 18:31:57.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 18:31:47
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În mesajele anterioare ai ridicat 3 probleme, dintre care la a 3-a n-am răspuns, deoarece s-a mai discutat. Anume: acuzația fariseilor că Hristos era bețiv și gurmand. Crezi că o asemenea acuzație neserioasă din partea neserioșilor Lui dușmani merită a fi discutată? Pe cine credem noi, pe Hristos, ori pe detractorii Lui?

Bun. Acum primele două probleme ale mesajelor tale, din care au reieșit două lucruri esențiale:
1. Am dat peste o gravă interpolare în versiunea ortodoxă a Bibliei. Doar în versiunea ortodoxă! Cum e posibil așa ceva? Înțeleg că nu vrei s-o mai discutăm...
2. Am dat peste un argument puternic: Ioan Botezătorul nu a băut niciodată alcool. Hristos, care îi era net superior lui Ioan Botezătorul și care avea o misiune net superioară în lumea aceasta (o recunoaște chiar Ioan Botezătorul, dacă nu cunoști textele ți le pot furniza) crezi că și-a putut permite să bea alcool? Crezi că un nazireu era mai sfânt decât Sfântul lui Israel - Fiul lui Dumnezeu?! Probabil vei păstra tăcerea și în privința acestui punct, dacă nu, îți mai furnizez un argument legat de acesta...

La ce nu am mai răspuns în afară de acestea trei?
adu versetele sectare ... asa ca sa ne distram nu de alta
multa iubire
ps iisus hristos poate sa bea ORICE ... CA E IISUS HRISTOS ..... si daca el transforma APA in vin? cine esti tu sa spui ca de fapt era must ? sa intelegem ca il contrazici pe EL ? mare mandrie sectare
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 18:35:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
adu versetele sectare ... asa ca sa ne distram nu de alta
multa iubire
ps iisus hristos poate sa bea ORICE ... CA E IISUS HRISTOS ..... si daca el transforma APA in vin? cine esti tu sa spui ca de fapt era must ? sa intelegem ca il contrazici pe EL ? mare mandrie sectare
multa iubire
Prietene Listener, nu te supăra, dar tu nu faci decât să bruiezi niște discuții serioase. Probabil aceasta e misiunea ta - a deturna atenția de la problemele topicului...
Până când devii serios, voi alege să-ți ignor mesajele. Oricât de multă "iubire" ar conține. Așa că, iartă-mă!
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 18:40:47
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Prietene Listener, nu te supăra, dar tu nu faci decât să bruiezi niște discuții serioase. Probabil aceasta e misiunea ta - a deturna atenția de la problemele topicului...
Până când devii serios, voi alege să-ți ignor mesajele. Oricât de multă "iubire" ar conține. Așa că, iartă-mă!
NU SECTARE , tu incerci sa nu raspunzi la intrebari care te incrimineaza ... tipic sectar .....si sa deturnezi discutia in alta parte .... asadar misiunea mea este sa arat minciunile voastre si tehnicile folosite ,tu ignori mesajele mele ca nu le faci fata ,,,, iar tu ca persoana nu ma interesezi deloc si nici nu esti important ... ce conteaza e INFORMATIA care ramine ....
multa
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 18:43:55
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Eu credeam ca ai fugit osutafara unu. Nu te-ai facut destul de mult de ras pe aceasta tema!?!Vinul bun care te ameteste facut de Iisus nu a fost de ajuns? Sau la cinzecime cand oamenii spuneau:sunt plini de must! Adica plini de apa dupa parerea ta! O sa revin...
P.S Din pacate am experienta trista a Adrianei care crede ca biblia in loc sa scrie diavol a scris Dumnezeu! Cand omul e incapatanat si indoctrinat (sau poate nu stiu cum...) e pierdere de timp sa-l convingi!

Last edited by Neaguu; 07.08.2011 at 18:46:15.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2012, 09:52:17
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
N-am spus că Timotei ar fi avut ulcer. Am pus problema că dacă dumneata ai avea ulcer, ar fi catastrofal să bei alcool.
pai in mod sigur Timotei nu avea ulcer si nici macar gastrita! vinul i-ar fi facut rau, ar fi crescut aciditatea stomacala...deci, ce putea avea Timotei? avea probleme de genul ca stomacul lui nu digera bine alimentele si de aici numeroasele lui imbolnaviri, prin urmare ingerarea de bauturi alcoolice era benefica deoarece il ajuta sa digere (la capitolul asta, berea e mai buna decat vinul, dar probabil nu avea bere insa vin cu siguranta)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51