![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multa iubire ps agnóstic, -ă, agnostici, -ce adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține agnosticismului, privitor la agnosticism. 2. S.m și f. Adept al agnosticismului. ♦ Membru al unei secte creștine cu tendințe democratice, formată în Africa romană (pe teritoriul Algeriei de azi) în sec. 4-5 și reprezentând aripa radicală a donatiștilor, care practica asceza și martiriul de bunăvoie; erau numiți și circumcelliones (cei ce rătăcesc în jurul cuștilor) spre a sugera pasiunea lor pentru martirajul în arena cu lei. ♦ Adept al unei subsecte creștine derivate din mișcarea lui Donatus, confundată uneori cu agnosticii din aceeași epocă, a căror doctrină consta mai ales în afirmarea imposibilității cunoașterii lui Dumnezeu cu ajutorul rațiunii, precum și a lumii obiective multa iubire |
|
|||
|
|||
![]()
agnosticismul nu este opus intrutotul gnosticismului.
Agniostici pot fi atit credinciosi cit si necredinciosi insa ateii sint fermi convinsi ca nu exista Dumnezeu pe cind necredinciosii agnostici nu resping posibilitatea asta iar credinciosii agnostici nu cred ca este demonstrabil la nivelul omului. Gnosticii se bazeaza mai mult pe o cunoastere directa , nemijlocita a divinului bazata pe o imbinare intre logica, intuitie si revelatie. Si eu am fost necredincios multa vreme insa in momentul cind am primit certitudini in prealabil nu excludeam nici existenta Sa si nici posibilele dovezi . M-am asteptat la o dovada si am primit in urma botezului alta , pe prima am primitio mult mai tirziu dupa ce mai venisera si altele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PROSTÍE, prostii, s. f. 1. Starea celui lipsit de învățătură, starea omului prost asadar agnostic egal prost ..... si despre atei ... fara dumnezeu ... asadar negatia lui Dumnezeu nu e din cunoastere ci din lipsa ei .... ateu , agnostic egal prost (lipsiti de invatatura ) ha ha ha multa iubire ps NECREDINCIÓS ~oásă (~óși, ~oáse) și substantival (negativ de la credincios) 1) Care nu crede în cineva sau în ceva; asadar ateu si necredincios este acelasi lucru ... si sa continui cu demonstratia ? multa iubire Last edited by the_Listener; 27.07.2011 at 22:02:37. |
|
||||
|
||||
![]()
The Listener tu ai o placere de a demonstra ca ai INTOTDEAUNA dreptate care nu cred ca iti e de loc folositoare
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multa iubire ps nu am de ce sa te iert ca nu ai facut nimic ... ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubirfe |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca este cazul sa ridem de nimeni, nici de agrostici, nici de necrediciosi, nu avem motive sa ne purtam necuviincios , ai si tu dreptate legat de definitie numai ca eu stiam alta si anume ca agnosticii cinsidera ca divinul nu poate fi pus in evidenta- probabil in urma unei intentii caci la o adica poti primi revelatii personale si alte certitudini insa ele in general sint mai greu de aratat altora , ele pot fi doar marturisite atunci cind nu au loc miracole vizibile celorlalti.
Orice om fie el si necredincios poate capata credinta in citeva secunde daca si atunci cind este binecuvintat cu ea. Poate capata si harisme si daruri incit poatedeveni mare sfint in scurt timp mai ales daca avea deja un caracter de valoare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ce sa li se reveleze cind ei nu stiu nimic de Dumnezeu ? amice nu e logic .... multa iubire Citat:
![]() multa iubire multa iubire Last edited by the_Listener; 03.08.2011 at 13:49:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Esti tanar, intuitiv si inteligent. Intr-adevar, copiilor, mai ales celor mici, nu trebuie sa le "predai", ci sa le povestesti. De asemenea, nu trebuie sa le explici concepte din teologia dogmatica, ci sa ii ajuti sa traiasca sentimente curate, pe baza anumitor texte (alese cu grija) din N.T.
Cel care ii combate pe toti, the Listener (male or female?) manifesta o forma de fanatism rigid, care probabil, il/o ajuta sa treaca peste dificultatile vietii. Din nefericire, cu aceasta atitudine, nu ii poate ajuta pe altii, cel mult, va reusi sa ii indeparteze. Si in orice caz, nu are NICI CEA MAI MICA IDEE despre psihologia copilului, mai ales a copilului mic. Din nefericire, nici studiile din seminar si nici facultatea de teologie nu pregatesc pentru intelegerea persoanei in dezvoltarea ei, astfel incat, daca preotul/profesorul de religie nu are studii (reale, nu formale) de acest fel si nici intuitie si suflet deschis, el poate gresi mult, desi buna sa credinta si intentie sunt fara indoiala, sincere. Asadar, dragul meu Patrie si credinta, iti urez sa fii mereu intelegator, iubitor, patriot si credincios. Ma bucur mult ca gandesti astfel. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tanar, supliciat pentru ca a renuntat la religia musulmana , si a devenit crestin | nothing1000 | Stiri, actualitati, anunturi | 164 | 26.06.2012 06:51:02 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Religia ne-Ortodoxă a lui O. T. | doctor_faustus | Alte Religii | 39 | 12.12.2010 11:59:23 |
Religia New-Age | doctor_faustus | Alte Religii | 0 | 31.10.2010 10:43:02 |
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa | hmiron | Generalitati | 35 | 07.04.2010 18:12:16 |
|