![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
de Sfantul Ioan Iacob-Hozevitul
Preasfanta Maica si Fecioara, Nadejdea sufletului meu, Tu esti a mea mijlocitoare La Milostivul Dumnezeu. De n-ar avea in ceruri lumea Rudenie de pe pamant, Atunci ar fi pustie viata, Asemenea unui mormant! De nu erai Tu primavara A veacului intelenit, Ar fi ramas de-a pururi iarna Si soarele n-ar fi zambit. De n-ai fi revarsat Tu zorii Peste pamantul adormit, Atuncea umbra cea de moarte Ar fi ramas fara sfarsit. Iar astazi, Preacurata Maica, Cand toti ne-am abatut la rau, De nu Te vei ruga fierbinte Ne paraseste Fiul Tau! Trimite semn de pocainta Poporului nedumerit Si ada iarasi la credinta Pe sufletul cel ratacit! Dezleaga, Preacurata Maica, Catusele celor robiti Si daruieste-le rabdare Crestinilor napastuiti!
Fa-ti timp s-astepti din urma cind mergi cu slabanogi. Fa-ti timppe-un munte,seara,stind singur sa te rogi. Fa-ti timp sda stai cu mama si tatal tau batrini. Fa-ti timp de-o vorba buna si-o coaja pentru ciini. ... Fa-ti timp si-aduna zilnic din toate cite-un pic, Fa-ti timp,caci viata trece,chiar cind nu faci nimic. |
|
|||
|
|||
![]() [COLOR=#0000ff]Aruncându-ne în urmă[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Ochii noștri sufletești[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Către anii din vechime[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Ai vieții creștinești,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Mintea noastră se uimește[/COLOR] [COLOR=#0000ff]De sfințenia de-atunci,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Limba fără grai rămâne,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Ne simțim ca niște prunci.[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Căci vedem păgânitatea[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Dând război necontenit[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Adunărilor creștine[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Din Apus și Rasărit.[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Și aflăm credința sfântă[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Ca un foc atunci arzând[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Iar Biserica în culmea[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Biruințelor șezând.[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Adâncindu-ne mai tare[/COLOR] [COLOR=#0000ff]În trecutul depărtat[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Al Bisericii creștine[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Gândul nostru stă mirat:[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Uriași vedem în față[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Pe străbunii credincioși[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Noi suntem pe lângă dânșii[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Toți, pitici neputincioși.[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Fruntea lor având cununa[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Razelor dumnezeiești,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Ni se pleacă de rușine[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Ochii noștri cei trupești.[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Mici la suflet, mari la patimi[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Noi aproape nu-ndrăznim[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Să mai cugetăm la Slava[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Noului Ierusalim![/COLOR] [COLOR=#0000ff]Despre viața minunată[/COLOR] [COLOR=#0000ff]A “celor întâi născuți”[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Lumea astăzi nu mai știe,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Sfinții stau necunoscuți![/COLOR] [COLOR=#0000ff]Astăzi traistele științei[/COLOR] [COLOR=#0000ff]S-au umplut cu născociri[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Iar din tainele credinței[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Lumea nu mai are știri![/COLOR] [COLOR=#0000ff]Toată străduința lumii[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Este spre a dovedi[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Că: “Materia e totul,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Duhul n-are unde fi”![/COLOR] [COLOR=#0000ff]Cât de mult se mai înșeală[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Cel numit “Cuvântător”[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Care cearcă numai “firea”[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Neștiind pe “Făcător”![/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff]Sursa online: www.razbointrucuvant.ro[/COLOR]
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Această poezie a fost pusă și pe muzică... Voi încerca să postez un link cu melodia "Prea Sfântă Maică și Fecioară". Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Ioan Hozevitul | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 33 | 13.11.2011 16:31:11 |
Sfantul IOAN IACOB HOZEVITUL - Din Ierihon Catre Sion | razvan.mn | Resurse ortodoxe on-line | 23 | 11.10.2010 19:12:04 |
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul | iulia_clau_edi | Intrebari utilizatori | 16 | 12.08.2010 02:51:20 |
Sf.Cv. IOAN IACOB de la Neamt - Hozevitul | geo.nektarios | Diverse Sarbatori | 5 | 04.08.2010 19:08:34 |
Ioan Iacob Hozevitul | Marius22 | Diverse Sarbatori | 1 | 05.08.2008 17:05:26 |
|