![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Intradevar sfintii nu sint supraoameni insa prin sfintenia lor treptat devin niste supraoameni.
In mod normal fiecare om care in urma botezului a dobindit duhul sfint ar trebui sa se numeasca sfint insa ca sa devii sfint in sensul neprihanirii, nascut din Dumnezeu, trebuie mai intii sa te despatimesti, si apoi sa devii "pur ca un porumbel si intelept ca un sarpe". Un om care a atins aceasta prima treapta de sfintenie -m-as bucura sa o dobindesc pina la sfirstul vietii -atunci cind moare trupul se transforma in moaste si in mod binecuvintat creeaza parfum sfint (mir), uneori chiar si in timpul vietii cei care sint mai aproape de Dumnezeu simt uneori o oarecare adiere de mir in preajma lui. Unii oameni spun ca acest mir miroase in doua feluri, altii ca miroase in trei feluri- trei parfumuri in unul. Nici cei care spun ca simt doua parfumuri nu miros la fel. In general sint recunoscute doua din cele trei parfumuri :trandafir alb si iasomie. Pentru majoritatea al trei-lea parfum nu poate fi asemuit insa spun ca are o savoare deosebita. Altii in schimb au recunoscut acest parfum -santal de o esenta nobila. Aceasta prima treapta de sfintenie mai este numita treapta intelepciunii sau treapta cuminteniei. Fiecare treapta are anumite daruri /harisme. Darul acestei trepte este ca nimic rau nu ti se mai intimpla si chiar si cei din preajma ta se afla partial sub aceasta protectie. Traiesti fericit si linistit intro stare de cumintenie si auspiciozitate. O anume pace. A doua trepta tine de duhul cunoasterii, intuitia devine continua, ai diferite daruri de cunoastere si poti cere orcind revelatii suplimentare in legatura cu ceea ce vrei sa afli. Si aici pacea se mai adinceste inca putin sub forma rabdarii desavirsite. Darul acestei trepte este ca prin duh sfint poti hrani plantele si copacii doar prin punerea palmelor asupra lor si ele apoi se vor reinvigora ca si cum ai fi turnat apa. fara acest dar poti binecuvinta dar trebuie sa pui neaparat si apa - in acest caz dezvoltarea plantei este ceva mai bine sustinuta. A treia treapta tine de vointa tare si curata, sinceritate si virtute desavirsita ,o anume fericire bazata pe lipsa dorintelor lumesti si o pace care vine din aceasta multumire. Desigur si generozitate, demnitate si respect. Nimic nu te va mai putea scoate din sarite si nimeni nu va putea sa iti infringa taria vointei tale sfinte. Dupa un timp vei primi si desavirsirea stapinirii de sine odata cu harismele aferente. Ele tin de controlul elementelor naturii: pamint ,apa, foc, aer- cutremure, ploaie, furtuna, traznete, despartirea apelor si alte minuni sau urgii cum a facut Moise si altii ca el. A patra treapta tine de compasiune, iubire, credinta , curaj, rigoare, respect si responsbilitate desavirsite, etc. Una din harisme este ca ai puterea de a invia mortii care tocmai au murit sau de a omori daca situatia o cere. A cincea treapta tine de detasare, umilinta ,vorbire si diplomatie desavirsita. -o empatie si o putere de convingere desavirsita. A sasea treapta tine mai cu seama de iertare si de pacea mintii. aici se primesc harisme prin care poti face ca si Iisus o vrabie din praf- controlul materiei si a spiritului dar si a spatiului si a timpului, poti disparea si aparea in alt loc sau transforma trupul in diferite grade de consistenta, poti calatori in timp. A saptea treapta tine de desavirsirea deplinatati necesare. -tine de o anume desavirsire in a fi instrument in mina lui Dumnezeu prin care poti controla evenimente si asigura inlantuirea lor logica conform planurilor divine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu-mi amintesc exact la cine am auzit, probabil Petre Tutea..faptul ca fiecare purtam in spatele nostru un cadavru...care or este...firea pacatului din noi...pe care am rastignit-o...urmandu-i lui Hristos pana la capat...ori este...sfantul care am fi putut fi..dupa intentia pe care a avut-o Dumnezeu cand ne-a creat..si noi nu am pasit..in planul Lui..si deci ne-am ratat...viata duhovniceasca..
|
||||
|
||||
![]()
sfintenia nu afost niciodata obiectiv pt crestini lupta o dam pt mantuire
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca poti sa spui asta inseamna ca esti slab pregatit.Nu ai citit Evanghelia si ,ori nu ai participat la Liturghie ori nu esti atent la ce se rosteste acolo!
|
|
||||
|
||||
![]()
Probabil tu ai o alta acceptiune a termenului de "sfintenie", insa nu exista mantuire fara “sfintenie”, doar mantuirea e starea finala desavarsita a “indumnezeirii” (sfinteniei) omului. Omul inainteaza in „sfintenie” cu cat e mai uman. Cand se ajunge la o conlucrare deplina cu harul, fiinta umana se metamorfozează, chipul lui Dumnezeu in om se reface, aceasta fiind si esenta vietii in Hristos.
Last edited by ioanna; 07.08.2011 at 23:52:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
CInd omul ajunge la acea treapta a intelepciuni ca sa nu se gIndeasca ce va fi mIine sau ce va mInca sau ce va bea nu ca ar avea hambare pline sau isvoare de apa nu , ce din contra ne avInd numai pt o zi si asaDind Slñava Lui Dumnezeu pt Toate cIte ne da si ne trimite. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++ Rugaciune Doamne Dumnezeul meu osIndit si smerit ma aplec Inaintea fetei tale si te rog eu cel plin de pacate ca nisipul mari si sarac de fapte bune ,Doamne nu ma lasa flamInd si sarac sa fiu lipsit sa cresesc su sa fur,Dar nici satul ca sa uit ca tu esti Dumnezeul meu si stapInul si mIntuitorul meu si tu porti de grije la tot omul care vine In lume amin amin amin Slavit sa fie Domnul amin amin amin In veacul veacului |
|
||||
|
||||
![]()
daca tu te rogi pt sfintenie eu ma rog pt mantuire. niciodata nu voi fi indeajuns pregatit. eu nu am auzit ca vreu preot sa rosteasca o rugaciune pt sfintenie dar pt mantuire da
|
|
||||
|
||||
![]()
Esti in inselare si suferi de mandrie daca te gandesti la asa ceva.nici un sfant nu s-a luptat si nu s-a rugat lui DUMNEZEU ca sa ajunga sfant.In marea lor smerenie nici nu credeau ca se vor mantuii si se considerau nevrednici.iAR TU TE GANDESTI LA SFINTENIE.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga gdf-fdc(daca pot spune asa),deci sa inteleg ca vrei sa te mantuiesti fara sfintenie,nu iti trebuie asa ceva....!!!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Apostoli nu sunt nu numiti de neam iudeu,conform Sfintei Scripturi | mihailt | Generalitati | 13 | 02.03.2012 12:27:45 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | LaPetiteMoc | Sfinti Parinti (Patrologie) | 30 | 21.09.2011 22:48:29 |
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 22:48:51 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 37 | 25.11.2010 11:21:04 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|