Citat:
În prealabil postat de bairstow
Din pacate ea (biserica) a murit din punctul tau de vedere!
|
Fals! Nici eu, nici Scriptura nu spune că Biserica moare sau că va muri.
Citat:
A sarat dintr-o punga de sare a murit si apoi a luat altcineva acea punga de sare a sarat si iarasi a murit etc etc
|
Tu nu ești încă convinsă de un adevăr... că
Biserica Ortodoxă nu este buricul pământului (cum nici Biserica AZȘ nu este), nu se învârte tot Universul în jurul ei! Biserica înseamnă cu totul altceva.
Citat:
Si, cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale oamenilor care s-au razvratit impotriva Mea; caci viermele lor nu va muri, si focul lor nu se va stinge; si vor fi o pricina de groaza pentru orice faptura.Isaia cap 66. ma gandesc in acest ultim verset ca se arata iar prea limpede cat de departe esti de adevar!
|
Limbajul capitolului 66 din Isaia este prea complex și prea metaforic ca să fie trântit exhaustiv pe forum în 10 cuvinte spuse la mânie.
Înțeleg că tu aplici versetul acesta la pedeapsa veșnică a "sufletelor" într-un iad care arde pururi, dar ai face bine să observi că sunt văzute
trupuri moarte, nu
suflete descarnate în chinuri. Dacă dorești, pot dezvolta ideea...
Citat:
viermele lor nu va muri= adica sufletul!
|
Faină imagine ai mai creat, n-am ce zice! Mulțumesc frumos, eu nu am nevoie de un suflet care să poată fi comparat cu o scârboșenie! În realitate, "viermele" acesta din
Is. 66,24 (în originalul ebraic
tola'at), este larva din morminte. Același cuvânt ebraic este folosit în
Ieșirea 16,20;
Iov 25,6;
Psalmi 21,7;
Isaia 14,11. Tabloul este al larvelor care rod din trupurile moarte. Bleah! Nu e vorba de niciun omuleț din carcasa trupului ce ar trăi fără să moară.
Citat:
Apoi ai uitat ce spune Iisus? El este Domn si peste sabat (normal ca un rege este peste lege atunci cand doreste sa o schimbe)
|
Ei bine, Iisus nu este un rege din
ăla care schimbă legile ca ciorapii. Legea Lui este sfântă, dreaptă și bună, nu trebuie schimbată.
Citat:
si preotii din Vt erau scutiti de sabat.
|
Hai nu mai spune! Puteau să-și culeagă via, ori să-și zidească casa în sabat? Ori această "scutire" era legată de ceremoniile de la Templu?