Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2011, 16:35:52
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Astept parerea sustinatorilor catedralei
Nu vei primi unul, cel putin, nu serios pentru ca trebuie sa fii ipocrit sa acepti o varianta si sa o respingi pe cealalta (in cazul acesta desigur).

Last edited by GLAdoS; 10.08.2011 at 16:41:02.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 16:44:37
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
Nu vei primi unul, cel putin, nu serios pentru ca trebuie sa fii ipocrit sa acepti o varianta si sa o respingi pe cealalta (in cazul acesta desigur).
Tocmai de aceea am si dat acest exemplu.
"Greu iti este sa lovesti cu piciorul in tepusa"
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 17:24:13
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Eu nu sint nici pentru nici impotriva. Sa asteptam. Daca se va realiza -sa o vedem adica terminata- atunci asta a fost bine. daca nu atunci nu-i bai.
Macar neamu sa fie mintuit fara o catedrala decit o catedrala fara mintuire.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 17:45:44
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Eu nu sint nici pentru nici impotriva. Sa asteptam. Daca se va realiza -sa o vedem adica terminata- atunci asta a fost bine. daca nu atunci nu-i bai.
Macar neamu sa fie mintuit fara o catedrala decit o catedrala fara mintuire.
sa nu fiu inteles gresit.
nu sunt impotriva catedralei. nu imi place actualul proiect, dar asta e doar parerea mea.
orice cult recunoscut are dreptul sa-si construiasca oricate catedrale vrea. dar nu cu bani de la buget.
pana acum s-au dat cateva milioane de euro. nu e un capat de tara.
problema este ca urmeaza un an electoral atat pentru Oprescu cat si pentru Boc.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 16:59:16
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit

am incetat sa mai particip la acest site.am intrat doar sa vad ce se mai intampla....din pacate,aceiasi situatie!o cearta continua,fiecare cu dreptatea lui,unul mai intelept decat altul iar unii sunt aici doar ca sa atace pe altii.acesta este un site ortodox?nu se poate!nu asta inseamna ortodoxia.
Vechi 13.08.2011, 17:18:53
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
Smile

"Probabil ne vom bucura mai tarziu. O parte din raspunsul Patriarhului:

“„Situația de astăzi seamănă cu toate situațiile din istorie când au fost construite cele mai frumoase mănăstiri și biserici. După fiecare război când țara a fost prădată, în mare parte arsă, pârjolită de năvălitori, Ștefan cel Mare a construit o biserică. Chiar și atunci când a pierdut o luptă a construit o biserică în semn de pocăință. Când câștiga o victorie spunea „cu ajutorul Preamilostivului și Atotputernicului Dumnezeu am biruit”. Iar când pierdea o luptă, s-a întâmplat aceasta de două ori, foarte rar, spunea „pentru păcatele noastre au biruit dușmanii”. Noi ne punem nădejdea în Dumnezeu și când ne merge bine și când trecem prin greutăți”, a mai spus Patriarhul, potrivit Basilica.

Citiți mai mult: De ce e nevoie de Catedrala Neamului? Pentru că nu mai e loc în vechiul altar ”

Cati dintre noi mai ascultam macar cele 10 porunci. Cati se mai duc Duminica la Biserica, cati tin posturile, cati sunt feciorelnici la nunta, cati …….

Daca cineva doneaza bani pentru construirea unei Biserici sau chiar a Catedralei Neamurilor, fiecare dupa posibilitati, va fi vesnic pomenit ca unul dintre ctitorii ei. Si sa zicem ca o Biserica poate rezista o perioada, dar Catedrala si mai mult.

Si poate este chiar unul din lucrurile pozitive, fiind atat de mare si costisioare, vor fi multi care vor dona si intr-un fel vor contribui la Mantuirea lor. Adica poti presupune ca ar fi putut face altceva cu banii, dar uite ca s-ar putea ca banii astia sa cantareasca in balanta in alta parte, ca sa nu mai spun de rugaciunile saptamanale din Biserica. "

Anonim
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 00:21:22
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
“„Situația de astăzi seamănă cu toate situațiile din istorie când au fost construite cele mai frumoase mănăstiri și biserici. După fiecare război când țara a fost prădată, în mare parte arsă, pârjolită de năvălitori, Ștefan cel Mare a construit o biserică. Chiar și atunci când a pierdut o luptă a construit o biserică în semn de pocăință. Când câștiga o victorie spunea „cu ajutorul Preamilostivului și Atotputernicului Dumnezeu am biruit”. Iar când pierdea o luptă, s-a întâmplat aceasta de două ori, foarte rar, spunea „pentru păcatele noastre au biruit dușmanii”. Noi ne punem nădejdea în Dumnezeu și când ne merge bine și când trecem prin greutăți”, a mai spus Patriarhul, potrivit Basilica.
Patriarhul probabil traieste in cu totul alta realitate, daca i se pare ca tocmai am trecut printr-un razboi, iar tara e in mare parte arsa si parjolita de navalitori. Sau ca viata romanilor de acum e similara cu cea a moldovenilor din vremea lui Stefan.

Oricum, e clar cat de bine sta la nivelul argumentelor pro-catedrala, daca se apuca sa traga o paralela intre lumea secolului 15 si cea a secolului 21.

Citat:
Citiți mai mult: De ce e nevoie de Catedrala Neamului? Pentru că nu mai e loc în vechiul altar ”
Da, si facem un nou altar, inconjurat de un edificiu care va costa 600 de milioane de euro. Asta e ideea?

Citat:
Daca cineva doneaza bani pentru construirea unei Biserici sau chiar a Catedralei Neamurilor, fiecare dupa posibilitati, va fi vesnic pomenit ca unul dintre ctitorii ei.
Nu ai inteles. Nu discutam despre bani donati benevol aici. Nici BOR nu discuta despre asta, ca daca s-ar baza pe aia, ar termina Catedrala pe la 2300, toamna.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41