![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sa continuam 12.Iisus le-a zis: Veniți de prânziți. Și nici unul din ucenici nu îndrăznea să-L întrebe: Cine ești Tu?, știind că este Domnul. asadar sa vedem ce spune acest verset..... cine i_a invitat LA MASA lui ? IISUS HRISTOS ce stiau Toti ? ca EL ESTE DOMNUL asadar pestii daruiti de Domnul nu sunt ca pesti mincati de om .....acum poate iti aduci aminte cind i s/a spus lui petru IN VEDENIE .... ca ce Domnul A BINECUVINTAT , TU SA NU NUMESTI SPURCAT si altele ,,,,,, Domnul a dat HRANA BINECUVINTATA ..... si cind a facut minunea cu cei 2 pesti si cele 5 paini . tot alt tip de pesti erau ..... si daca esti atent la versete ai sa intelegi de ce ..... esti in stare ? sau le luam si pe alea la puricat ? ![]() ai ceva de obiectat pina aici ? daca e NU da/mi unda verde ca mai am un vers de explicat si sa tragem concluzia ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
si acum sa vedem concluzia
13.Deci a venit Iisus și a luat pâinea și le-a dat lor, și de asemenea și peștele. in acest verset avem si concluzia IISUS , DESI I/A CHEMAT SA PRINZEASCA , el a luat pestele si painea si le/a dat/o lor CU MINA LUI ..... asadar PESTII BINECUVINTATI DIN MINA LUI nu vor fi niciodata egali cu ce mincati voi , deciT daca PREOTUL ORTODOX ( CHIPUL LUI IISUS ) VA FACE ACEST LUCRU... asadar nu va amagiti ca voi ascultati SFINTA SCRIPTURA cind mincati peste de capul vostru CA NU O FACETI ..... ![]() ![]() si ca sa intelegi si mai bine , poate stii versetele unde discipolii lui Ioan botezatorul CARE POSTEAU , merg la IISUS si vad ca acesta prinzeste cu discipoli lui si nu tin post si erau indignati .... iti aduci aminte ce a replicat iisus????? daca e nu atunci astept si pe alti ortodocsi sa raspunda la aceasta intrebare , si daca e tot nu o sa raspund eu ..... este un raspuns GENIAL , DE O PROFUNZIME EXTRAORDINARA si ne ajuta sa intelegem si mai bine aceste versete ![]() multa iubire .. Last edited by the_Listener; 11.08.2011 at 11:54:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru Listener, trei aspecte importante:
1. Există texte în Biblie care au mai multe înțelesuri simultan. Nu te agăța de un singur înțeles crezînd că numai și numai acela poate fi sensul cuvintelor pe care le citești. Am aflat asta ascultînd primele volume ale Filocaliei, într-unul din capitolele semnate de Maxim Mărturisitorul, care comenta anumite citate din Scripturi. 2. Orice mîncare pusă pe masă trebuie binecuvîntată de Dumnezeu care este Același cu Iisus Hristos pe care-L citezi tu mai sus. El sfințește bucatele noastre la rugăciunea preotului, dacă este prezent, sau la rugăciunea noastră nevrednică dar plină de credintă și de recunoștință. 3. Peștii pe care-i prinde omul anului 2011 din iaz sau din ocean tot de la Iisus Hristos vin. :) Slavă Tatălui și Fiului și Sfîntului Duh pentru mîncarea noastră de fiecare zi, Amin.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() 2, nu amice. CINE BINECUVINTEAZA ? asadar TU NU POTI BINECUVINTA , ca altfel ai fi preot .... daca bucatele sunt binecuvintate SI DATE de catre preot ( un aspect pe care vad ca nu il respecti ) atunci discutam altfel ... dar si acolo poti sa il blochezi cu ŽŽ carnea a fost interzisa , dar iisus a mincat ŽŽŽ.... uite un concurs cu titlul ŽŽ cel mai destept ortodoxŽŽ ..... intrebare ... CUM SE POATE EXPLICA INTERZICEREA CARNII , DESI IISUS A MINCAT ? hai sa va vad acum .... si ca sa va si ajut AM DAT DEJA INDICIU in postarile mele INAINTE SA se puna INTREBAREA .... ha ha ha participi la concurs ? ![]() 3. nu amice ... iisus si pesti anii 2011 NICI O LEGATURA ..... CIND A FOST IISUS PE CORABIILE pescarilor ????? ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 11.08.2011 at 18:11:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci daca vreau sa mananc peste, sa chem preotul sa-l binecuvanteze si sa mi-l dea din mana lui ca altfel nu e bine sa mananc de capul meu! Auzi, da paine e voie? Ca Iisus Hristos a dat Paine si peste, nu doar peste. Cum s-a ajuns la discriminarea grosolana, as putea spun, de mai sus? Demonstratia e buna, dar daca painea si pestele sunt impreuna, nu putem sa operam noi trunchieri arbitrare, nu? Deci.. Nici paine nu putem manca de capul nostru. The Listener, as aprecia sa ne spui ce dieta urmezi, ca sa stiu cum ai ajuns la astfel de postari. Eu cred ca este o legatura intre claritatea logicii si calitatea hranei. E din ce in ce mai clar! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deloc ia sa vedem ce spune rugaciunea TATAL nostru '' painea cea de toate zilele , da/ne.o noua astazi .... unde e pestele ? HMMMM .... sau cind spune '' luati si mincati .acesta este trupul meu , peste le.a dat ? tu te impartasesti cu peste ? etc etc etc MULTA IUBIRE ![]() Citat:
![]() vegetarianismul Lui Adam DUPA CADERE i s-a spus sa manince DIN pamint . in rai a fost aceeasi porunca . evreilor li s-a dat mana cereasca de mincat , dar s-au revoltat ca nu au carne si Dumnezeu le-a dat si i-a pedepsit pentru netrebnicie . apoi jertfele erau NUMAI pentru Dumnezeu , dar evreii mincau din ele TOT timpul . asadar din nou INGADUINTA lui Dumnezeu evreii mincau in pustie tot ce gaseau si atunci Dumnezeu DIN INGADUINTA le-a spus ce trebuie si ce nu sa manince din acel TOT . INGADUINTA lui Dumnezeu a facut posibil mincarea carnii . dar toate imi sunt ingaduite DAR NU TOATE DE FOLOS si acum sa raspund si la intrebarea ta si o fac tot cu sfinta scriptura , desi am mai facut.o daniil 1 12."Încearcă o dată cu servii tăi timp de zece zile și dă-ne să mâncăm bucate din zarzavaturi și să bem apă! 13.Apoi să te uiți la chipurile noastre și la chipul tinerilor care mănâncă din bucatele regelui și cum ți se va părea, așa fă cu supușii tăi!" 14.Atunci el le-a ascultat această rugăminte și a încercat timp de zece zile. 15.Și după un răstimp de zece zile, ei arătau mai frumoși și mai grași la trup decât toii tinerii care mâncau din bucatele regelui. 16.Atunci supraveghetorul le-a înlocuit mâncarea lor și vinul - băutura dor - și le-a dat mâncăruri de legume. 17.Și acestor patru tineri le-a dat Dumnezeu știință și pricepere în oricare scriere, precum și înțelepciune, încât Daniel putea să tâlcuiască vedeniile și visele. 18.Și după acel răstimp hotărât de rege ca să-i aducă, i-a înfățișat căpetenia famenilor înaintea lui Nabucodonosor. 19.Și a grăit regele cu ei, dar n-a aflat pe nimeni printre ei toți ca pe Daniel, Anania, Misael și Azaria. Și ei au început să slujească pe rege. 20.Și în toate întrebările, asupra cărora regele le cerea dezlegarea, când era vorba de înțelepciune și de pricepere, îi găsea pe ei de zece ori mai isteți decât magii și prezicătorii din tot regatul lui. 21.Și a rămas Daniel acolo până în anul întâi al domniei lui Cirus. multa iubire |
![]() |
Tags |
post, vegan, vegetarian |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|