Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2011, 16:56:19
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru Listener, trei aspecte importante:

1. Există texte în Biblie care au mai multe înțelesuri simultan. Nu te agăța de un singur înțeles crezînd că numai și numai acela poate fi sensul cuvintelor pe care le citești. Am aflat asta ascultînd primele volume ale Filocaliei, într-unul din capitolele semnate de Maxim Mărturisitorul, care comenta anumite citate din Scripturi.

2. Orice mîncare pusă pe masă trebuie binecuvîntată de Dumnezeu care este Același cu Iisus Hristos pe care-L citezi tu mai sus. El sfințește bucatele noastre la rugăciunea preotului, dacă este prezent, sau la rugăciunea noastră nevrednică dar plină de credintă și de recunoștință.

3. Peștii pe care-i prinde omul anului 2011 din iaz sau din ocean tot de la Iisus Hristos vin. :)

Slavă Tatălui și Fiului și Sfîntului Duh pentru mîncarea noastră de fiecare zi, Amin.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 18:05:32
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

1. Există texte în Biblie care au mai multe înțelesuri simultan. Nu te agăța de un singur înțeles crezînd că numai și numai acela poate fi sensul cuvintelor pe care le citești. Am aflat asta ascultînd primele volume ale Filocaliei, într-unul din capitolele semnate de Maxim Mărturisitorul, care comenta anumite citate din Scripturi.

2. Orice mîncare pusă pe masă trebuie binecuvîntată de Dumnezeu care este Același cu Iisus Hristos pe care-L citezi tu mai sus. El sfințește bucatele noastre la rugăciunea preotului, dacă este prezent, sau la rugăciunea noastră nevrednică dar plină de credintă și de recunoștință.

3. Peștii pe care-i prinde omul anului 2011 din iaz sau din ocean tot de la Iisus Hristos vin. :)

Slavă Tatălui și Fiului și Sfîntului Duh pentru mîncarea noastră de fiecare zi, Amin.
1. desigur ca Sfinta Scriptura are multe intelesuri , si unde am contestat eu asta ? eu am contestat INTELESUL dat de voi si am si explicat GRESELILE VOASTRE .... si ai avut ceva de combatut la versete ? NUUUUU ... asadar COMBATE-MA CU ARGUMENTE pe viitor DIRECT cu SFINTA SCRIPTURA si discutam ... nu ai reusit si asta te doare , si acum o dai cu filosofie .... religia nu e filosofie , si CREDINTA SE TRAIESTE in ADEVAR ... sfintii parinti au facut asta si au spus multe ,DAR TU LE-AI INTELES?
2, nu amice. CINE BINECUVINTEAZA ? asadar TU NU POTI BINECUVINTA , ca altfel ai fi preot .... daca bucatele sunt binecuvintate SI DATE de catre preot ( un aspect pe care vad ca nu il respecti ) atunci discutam altfel ... dar si acolo poti sa il blochezi cu ŽŽ carnea a fost interzisa , dar iisus a mincat ŽŽŽ.... uite un concurs cu titlul ŽŽ cel mai destept ortodoxŽŽ ..... intrebare ... CUM SE POATE EXPLICA INTERZICEREA CARNII , DESI IISUS A MINCAT ? hai sa va vad acum .... si ca sa va si ajut AM DAT DEJA INDICIU in postarile mele INAINTE SA se puna INTREBAREA .... ha ha ha
participi la concurs ?

3. nu amice ... iisus si pesti anii 2011 NICI O LEGATURA ..... CIND A FOST IISUS PE CORABIILE pescarilor ?????
multa iubire

Last edited by the_Listener; 11.08.2011 at 18:11:26.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 18:10:11
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

as vrea sa adaug ca mancarea se sfinteste si facand asupra ei cu credinta semnul sfintei si de viata datatoarei cruci.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 18:17:11
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
as vrea sa adaug ca mancarea se sfinteste si facand asupra ei cu credinta semnul sfintei si de viata datatoarei cruci.
ai tu atita credinta incat SA O BINECUVINTEZI ? daca fac semnul crucii asupra TIGARILOR , e ok sa le fumez? ( sa nu intru in intrebari mai dure sa iti arat ca nu merge ) inainte sa spui timpenii , gindeste ca apoi iara te superi pe mine ca iti raspund ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 11.08.2011 at 18:20:38.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 18:26:42
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
S-a mai discutat aceasta tema pe un alt topic. Dumnezeu a ales sa nu mai fie prezent in acel pom, iar omul gustand din el, s-a impartasit de lipsa lui Dumnezeu, ceea ce a facut ca firea omeneasca sa primeasca moartea.
Pe ce topic s-a discutat? Mi se pare interesant subiectul. De ce a ales Dumnezeu sa nu fie prezent in acel pom?
Vechi 11.08.2011, 18:34:31
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
vezi ca am lansat un concurs .... poate ii pui intrebarea duhovnicului tau sa imi spui raspunsul .... sa vedem daca e asa cum mi l-ai decris
multa iubire
ps provocarea mea ramine in picioare
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 18:35:04
moldoveanu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Nu poti munci si face efort fizic,fara sa ai un consum de carne, de proteine !
sunt de acord ca, carnea nu e buna, insa numai ptv oamenii sedentari sau lenesi .
exemplul este taranul nostru traditional( astazi aproape disparut din pacate !) si care in ciuda consumului masiv de carne are o viata lunga, pentru ca toata ziua facea efort la muncile campului !
My friend, informeaza-te.
In postul mare munceam toata ziua si seara faceam antrenamente fara nici un fel de probleme. Info divers: gladiatorii erau vegetarieni! (ups..) Si faceau cam 8 ore de antrenament zilnic!
Vechi 11.08.2011, 18:43:15
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
My friend, informeaza-te.
In postul mare munceam toata ziua si seara faceam antrenamente fara nici un fel de probleme. Info divers: gladiatorii erau vegetarieni! (ups..) Si faceau cam 8 ore de antrenament zilnic!
ce antrenament?
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 19:09:21
moldoveanu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
am vazut pina acum cum ai facut fata ... nervii erau pe primul loc .... asadar stim cu totii motivele ...
frumoase VORBE ... daca ai avea credinta cit un bob de mustar , ai muta muntii ... nu va mai jucati cu vorbe .... mai bine taceti
multa iubire
ps asta ar trebui sa fie rugaciunea ta
Doamne IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU miluieste-ma pe mine PACATOASA ... nu altele ......
multa iubire
Dar tu ai credinta?
Vechi 11.08.2011, 19:15:31
moldoveanu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ce antrenament?
Antrenament de crosetare!
Tu ce fel de antrenamente crezi ca faceau? Dexteritate, viteza, rezistenta. Tehnici de lupta: corp la corp (greco-romane), cu pumnii (box). Scrima, lupta cu sulita, cu diverse si multe arme, plasa etc etc. De acestea depindea in mod direct cat mai aveau sa traiasca. Sa nu mai zic ca multi din ei erau prizonieri de razboi si fiind soldati aveau o rezistenta remarcabila.

Daca pe mine ma intrebi atunci faceam alternativ: aerobic, tae-bo, imitare de arte martiale.

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20