Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2011, 23:00:22
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
barbatul pentru care nu e important sa fie primul, ci conteaza ca e ultimul in viata acelei femei.
Frumos ai spus Ioanna!
Barbatii care cred ca cel mai important barbat din viata unei femei este primul, se inseala. Cel cu adevarat important pentru o femeie, este intotdeauna ULTIMUL!
Chiar si atunci cand primul barbat e si ultimul, importanta lui nu reiese din faptul c-a fost primul, ci ca a ramas si ultimul..

Last edited by Melissa; 12.08.2011 at 23:10:21.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2011, 00:04:17
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Frumos ai spus Ioanna!
Barbatii care cred ca cel mai important barbat din viata unei femei este primul, se inseala. Cel cu adevarat important pentru o femeie, este intotdeauna ULTIMUL!
Chiar si atunci cand primul barbat e si ultimul, importanta lui nu reiese din faptul c-a fost primul, ci ca a ramas si ultimul..
Cunosc nenumărate cazuri de bărbați care, în sinceritatea ultimă, ar răspunde: aș vrea să fiu singurul. Utopie în care credea și subsemnatul când era mai tânăr și la trup curat.
Vechi 14.08.2011, 01:56:00
Marilena B
Guest

Implicit

Citat:
Frumos ai spus Ioanna!
Primul barbat si cel care mi-a fost si sot timp de 11 ani a fost si cel ce m-a chinuit... .acum datorita unuia ca el, voi fi poate singura toata viata sau chiar daca nu neaparat singura, oricum nu voi putea sa mai gandesc la o casnicie ca la ceva sacru ..poate mi-am dorit prea mult asta si am ajuns aici ...la final sa spun ca:,, asa cum spune in biblie ca femeia lasata de barbat este o ...stiti voi ce"... ...Chiar si asa, sincer acum sunt fericita ca am scapat din calvarul acela, tot prin voia lui Dumnezeu, ca nu mi-as fi imaginat atunci ca voi mai reusi sa am o astfel de fericire...Asa ca, ai mare dreptate ..pentru o femeie este important nu cine este primul sau ultimul ..as adauga eu ..este pentru ea important cel ce respecta ce este scris in biblie ... barbatul ..sa respecte pe femeie ca pe o biserica...si femeia sa-i raspunda in acelasi fel iubirii ca o biserica a lui Dumnezeu...Doamne oare chiar este asa ceva???..Tare mi-as dori sa vad o familie inchegata dupa astfel de tipare, macar sa cred si eu ca este posibil si nu sunt doar povesti nemuritoare de adormit copii...
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 14:28:21
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

eu unul m-as casatori cu o astfel de femeie.Nu conteaza ce a facut inainte.Conteaza ce face de acum inainte, deci de cand suntem impreuna.Cand exista iubire, totul este posibil.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 14:42:46
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marilena B Vezi mesajul
Primul barbat si cel care mi-a fost si sot timp de 11 ani a fost si cel ce m-a chinuit... .acum datorita unuia ca el, voi fi poate singura toata viata sau chiar daca nu neaparat singura, oricum nu voi putea sa mai gandesc la o casnicie ca la ceva sacru ..poate mi-am dorit prea mult asta si am ajuns aici ...la final sa spun ca:,, asa cum spune in biblie ca femeia lasata de barbat este o ...stiti voi ce"... ...Chiar si asa, sincer acum sunt fericita ca am scapat din calvarul acela, tot prin voia lui Dumnezeu, ca nu mi-as fi imaginat atunci ca voi mai reusi sa am o astfel de fericire...Asa ca, ai mare dreptate ..pentru o femeie este important nu cine este primul sau ultimul ..as adauga eu ..este pentru ea important cel ce respecta ce este scris in biblie ... barbatul ..sa respecte pe femeie ca pe o biserica...si femeia sa-i raspunda in acelasi fel iubirii ca o biserica a lui Dumnezeu...Doamne oare chiar este asa ceva???..Tare mi-as dori sa vad o familie inchegata dupa astfel de tipare, macar sa cred si eu ca este posibil si nu sunt doar povesti nemuritoare de adormit copii...
Draguta mea, nu trebuie sa ti se clatine CREDINTA. Casnicia este CEVA SACRU iar faptul ca tu te-ai casatorit cu persoana nepotrivita si ai RABDAT 11 ani in loc sa iti vezi de drum, nu trebuie sa-ti schimbe convingerile despre ea.( asuma-ti greseala ca iti apartine)

Sa-ti dea Dumnezeu RABDAREA si CREDINTA sa-ti intalnesti BARBATUL RANDUIT DE DUMNEZEU sa-ti fie sot! Nu altul, ca ai vazut cum e de rau!
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 14:55:45
N.Priceputu
Guest

Implicit

Dar cum putem, Melissa, să știm, înainte de a ne căsători că persoana pe care o iubim e rânduită de Dumnezeu? Nu aflăm decât după; de cele mai multe ori după ce se consumă romantismul.

Or, cel ce se unește cu un soț o face pentru toată viața, dacă vrea să-L asculte pe Dumnezeu. Sigur, nu oricum, ci în iubire, căci fără iubire e și fără Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 15:07:52
ruxy_i ruxy_i is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.07.2011
Implicit

Am vazut si eu fara sa vreau acest topic care mi-a atras atentia. Acum stau si ma intreb..daca ne uitam in jurul nostru cati barbati mai gandesc astazi ca in momentul casatoriei amandoi trebuie sa fie curati pentru a fi placuti inaintea lui Dumnezeu? cati mai privesc astazi o femeie care se ghideaza dupa legile crestine ca pe o femeie pe care si-ar dori-o langa ei si nu ca pe cineva care daca nu are cat mai multa experienta in relatii este catalogata implicit ca avand un defect? cati nu spun ca pretuiesc calitatile sufletesti, dar de fapt se uita la frumusetea exterioara? eu n-am intalnit pana acum un barbat care sa gandeasca mai mult cu sufletul decat sa judece cu privirea si imi pun un semn de intrebare.sa fie oare o coincidenta ca toti pe care i-am vazut sunt asa sau ceilalti sunt personalitati foarte rare?
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 15:17:53
N.Priceputu
Guest

Implicit

Nu e o coincidență. Trăim într-o lume în care desfrânarea e cuvântul de ordine. Totul, prin toate mijloacele de comunicare, îndeamnă la înlăturarea oricărui frâu, a autocontrolului.

Așa e muzica, așa sunt filmele, așa sunt jocurile pe internet. Tinerii cresc în această lume, în care nu se mai vorbește de iubire, în care chiar și adolescentele vorbesc despre sex într-un mod care îi fac chiar pe unii bărbați să roșească.

Nu văd o soluție decât în renunțarea la televizor, în selectarea muzicii pe care o ascultăm, a ziarelor pe care le citim.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 15:34:29
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Dar cum putem, Melissa, să știm, înainte de a ne căsători că persoana pe care o iubim e rânduită de Dumnezeu? Nu aflăm decât după; de cele mai multe ori după ce se consumă romantismul.

Or, cel ce se unește cu un soț o face pentru toată viața, dacă vrea să-L asculte pe Dumnezeu. Sigur, nu oricum, ci în iubire, căci fără iubire e și fără Dumnezeu.
Unii mai perspicace isi dau seama inainte de-a se casatori. Altii isi dau seama dupa casatorie. Altii isi dau seama dupa mai multe casatorii. Altii nu-si dau seama niciodata ca nu se afla langa jumatatea lor.

Semnele NU trebuie ignorate! Nu trebuie facut nici un compromis pentru ca DUMNEZEU nu este suferinta! DUMNEZEU este IUBIRE! Atunci cand suntem alaturi de cea/cel raduit de Dumnezeu sa ne fie sot/sotie, soarele este mereu pe cer, nu exista nori, nu exista furtuni, nu exista anotimpuri decat unul singur :anotimpul IUBIRII, culorile florilor imprastie fericire, Dumnezeu este mereu in mijlocul lor, nu exista dezamagire, nu exista deznadejde, nu exista nepotrivire, nervi, frustrari, certuri , nu exista LIPSA BINELUI, pentru ca ei insisi reprezinta BINELE, fiind UN SINGUR TRUP, dupa VOIA LUI DUMNEZEU!

Nu stiu daca m-am facut inteleasa..
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 15:38:37
Marilena B
Guest

Implicit

Citat:
Draguta mea, nu trebuie sa ti se clatine CREDINTA. Casnicia este CEVA SACRU iar faptul ca tu te-ai casatorit cu persoana nepotrivita si ai RABDAT 11 ani in loc sa iti vezi de drum, nu trebuie sa-ti schimbe convingerile despre ea.( asuma-ti greseala ca iti apartine)

Sa-ti dea Dumnezeu RABDAREA si CREDINTA sa-ti intalnesti BARBATUL RANDUIT DE DUMNEZEU sa-ti fie sot! Nu altul, ca ai vazut cum e de rau!
Sincer esti draguta, dar da-mi voie sa-ti spun parerea mea acum ...Credinta nu mi se clatina, din cauza unei casnicii esuate ...iar casnicia stiu si sunt convinsa ca asa trebuie sa fie, Sacra numai ca nu prea vad si cazuri concrete de casnicii asa ca la cartea sfanta ...Doar ca vezi tu draga mea, uneori primim in viata unele cruci, cu un scop de la Dumnezeu...si daca este sa-mi asum o greseala, este aceea ca eu ar trebui sa gandesc in fiecare moment acest lucru pe care il uit uneori :
- Doamne Iisuse Hristoase iarta pe fostul sot ca nu a stiut ce face si fiecare gest al lui a fost facut spre mantuirea mea, el nu a lucrat decat pentru asta ..iar eu pacatoasa trebuia sa stiu ca este lege cuvantul tau acesta: "daca vrea sa plece femeie barbatul tau , lasa-l, ca nu stii tu unde este mantuirea lui..."

CĂSĂTORIA (divorțul) Sf. Ion Gură de Aur

De are cineva femeie necredincioasă și ea vrea să locuiască cu el, să n-o lase. Iar femeia dacă are bărbat necredincios și el vrea să locuiască cu ea, să nu-l lase (I Cor., 7, 12-13). Ai văzut ce mare pogorământ? Chiar dacă este păgână, spune Pavel, chiar dacă este necredincioasă și vrea să locuiască cu el, să nu o îndepărteze! Și iarăși: Chiar dacă este păgână femeia, chiar dacă este necredincioasă, să n-o alungi, dacă vrea să locuiască cu tine. Ce știi, femeie, de-ți vei mântui bărbatul sau ce știi, bărbate, de-ți vei mântui femeia? (I Cor., 7, 16). Ai văzut că nu oprește căsătoria cu un necredincios sau cu o necredincioasă? Ascultă-1 iarăși chiar pe Hristos grăind ucenicilor Săi: Iar eu vă zic vouă: Oricine își va lăsa femeia lui afară de pricină de desfrânare, o face să săvârșească preadesfrânare (Matei, 5, 32). Cât de mare și covârșitoare este iubirea de oameni a lui Dumnezeu! Chiar de este necredincioasă, spune Dumnezeu, chiar de este păgână, primește-o, ține-o! Dar dacă păcătuiește față de tine, dacă uită datoriile căsătoriei și trăiește cu alții, ți-i îngăduit să o izgonești din casă, s-o lași". (Omilii la Facere, omilia XXVI, II, în col. PSB, voi. 21, p. 321)
„Cel care-și lasă pe femeia lui, spune Hristos, o face să săvârșească adulter, iar cel care ia pe cea lăsată face adulter. Bărbatul care-și lasă femeia se face pe sine însuși vinovat de păcat, chiar dacă nu ia altă femeie, tocmai pentru că a făcut-o să săvârșească adulter; iar cel care-și ia altă femeie săvârșește și el adulter. Să nu-mi spui că a lăsat-o acela! Chiar dacă alăsat-o, rămâne totuși femeia celui care a lăsat-o. Apoi, ca să nu facă pe femeie mai obraznică, pentru că toată vina a fost aruncată pe bărbatul care a lăsat-o, Hristos îi închide și ei ușa unei noi căsătorii, spunând: Iar cel care ia pe cea lăsată face adulter. Prin aceste cuvinte Hristos duce pe femeie pe drumul cel bun, chiar fără voia ei: o oprește de a se mai căsători și nu-i îngăduie să aibă vreun prilej de micime sufletească. într-adevăr, dacă femeia știe că vrând-nevrând trebuie sau să trăiască cu bărbatul pe care 1-a avut de la început, sau, dacă pleacă din casa bărbatului ei, să nu mai aibă nicăieri nici o scăpare, atunci va fi nevoită, chiar fără voia ei, să-și iubească soțul.
„Femeia de bărbat să nu se despartă. Iar de se va și despărți, să nu se mărite, sau să se împace cu bărbatul său (1 Cor. 7, 10-11). Fiindcă s-au întâmplat dezbinări, zice, fie din pricina înfrânării, fie din alte pricini și micimi de suflet, pentru aceea este cu mult mai bine ca nici începutul să nu se facă, iar de cumva s-a făcut, apoi rămână femeia cu bărbatul, și chiar dacă nu mai are legături cu dânsul, cel puțin nu mai are pe alt bărbat" (Comentariile sau Tâlcuirea Epistolei întâi către Corinteni, omilia XIX, p. 191)
„Iar de se desparte cel necredincios, despartă-se, (1 Cor. 7, 15). Aici faptul nu mai este curvie. Dar ce înseamnă: Iar de se desparte cel necredincios? De pildă, zice, dacă îți poruncește a jertfi și a lua parte prin căsătorie la necinstirea lui, sau a pleca din casă, apoi atunci mai bine este a strica căsătoria, și nicidecum bună cinstirea. Pentru aceea a și adăogat: Că nu este robit fratele sau sora întru unele ca acestea. Dacă în fiecare zi se ceartă și se luptă pentru aceasta, apoi mai bine este a te izbăvi de acest rău. De aceasta și face vorbire, zicând: că spre pace ne-a chemai pre noi Dumnezeu. Acela este care a dat pricină de desfacere, după cum face și cel ce curvește.
Căci ce știi, femeie, de îți vei mântui bărbatul? (1 Cor. 7, 16). Aceasta este zisă față de zicerea de mai sus: Să nu-1 lase pre el. Dacă el, zice, nu se împotrivește, rămâi pe lângă dânsul, căci ai și un câștig. Rămâi, îndeamnă, sfătuiește și încredințează-!, căci nici un dascăl nu va putea să facă ceea ce vei face tu, ca femeie. Și nici nu-i face vreo silnicie, sau să ceri de la dânsul ca numai decât să facă așa, ca nu cumva să se facă greoi în vorbă, nici nu poruncește a se lepăda de această sarcină, ci prin neștiința viitorului lasă lucrul în nehotărât, zicând: Căci ce știi, femeie, de îți vei mântui bărbatul? Sau ce știi, bărbate, de îți vei mântui femeia?" (Comentariile sau Tâlcuirea Epistolei întâi către Corinteni, omilia XIX, pp. 192-193)
„Pavel spune: Să nu vă lipsiți unul pe altul, decât din bună înțelegere (I Cor., 7, 5). Acum însă, după ce s-a despărțit de bărbatul ei, îi poruncește să se înfrâneze chiar dacă nu vrea: Iar dacă se desparte de bărbatul ei, să nu se mai mărite, sau să se împace cu bărbatul ei (I Cor., 7, 11). Să aștepte moartea bărbatului! După cum unei fecioare care s-a hotărât să trăiască în înfrânare, nu-i mai este îngăduit să se căsătorească, pentru că Mirele ai trăiește veșnic și este nemuritor, tot astfel și unei femei măritate numai atunci îi este îngăduit să se căsătorească a
doua oară, când îi moare bărbatul." (Despre Feciorie, 39, în voi. Despre Feciorie, Apologia vieții monahale, Despre creșterea copiilor..., pp. 68-69)

Asa ca singurul lucru crestinesc pe care il pot face ..este sa uit ca pot exista barbati...Sper sa ma ajute Dumnezeu si sa fac asta ...ca la capitolul asta am dat in bara..
Credeam ca daca iubesti cu adevarat, poate Dumnezeu o vrea macar sa-ti mai dea o sansa si sa te mai casatoresti...M-am convins ca doar pacate sunt si himere cautarile ...acum voi face ce trebuia sa fac demult, daca Dumnezeu imi va ingadui..sa uit ca exista barbati cu desavarsire ..Pe ei in acest moment trebuie sa ii privesc ca pe niste frati si nimic mai mult...
In general asa gandesc, dar vezi tu satana mai imi scoate uneori in cale pe cate cineva si mai uit si cred ca este trimis poate de Dumnezeu..dar nu a fost sa fie asa ..si in final ..ce rezulta...chit ca stai doi trei ani singura si mai faci cate un pacat la zile mari cand crezi ca ai gasit barbatul mult asteptat ..chit ca uiti poate si 4 ani ..tot curva..esti conform celor scrise in biblie ..
FEMEIA lasata de barbat este ...stiti voi ce..
Asa ca va trebui sa recunosc ca Dumnezeu este pana la urma un Dumnezeu gelos ..ma vrea curata si doar sa traiesc in credinta si cu iubirea lui mare, fara a ma casatori..la acesta concluzie am ajuns..
Alte incercari nu ar face decat sa taraganez mantuirea mea...ca nu este cale de intoarcere si de a scimba cele ce s-au scris...nu ma mai convinge nimeni...trebuie sa uit si atat si mai ales iarta-ma Doamne, ca am vadit pacatele altora si pe ale sotului meu, cand Tu nu mi le vadesti pe ale mele...iar de am facut imprudenta sa aduc o astfel de discutie si cu duh judecata am spus cumva, iertata fiu si de data asta ca stii firea noastra care nu se mai stapaneste in a nu mai face pacate mere....Cum deschidem gura , cum deschidem ochii, cum ne trezim din som si chiar de adormim..in pacate ne scaldam...Doamne ajuta sa fim iertati de pacatele noastre! Am facut o mare prostie si am scris ce am scris...uitati va rog, chiar va implor si treceti de ce am scris eu, ca nu voi mai raspunde la nimeni altcineva...A ierta inseamna in primul rand a uita...asa spunea un Sfant parinte care am uitat cum se numea ..deci acest subiect este inchis pentru mine si asa trebuie sa ramana...

Last edited by Marilena B; 14.08.2011 at 15:42:07.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ce fel de om v-ati casatori? aradeanu Generalitati 179 21.07.2014 17:22:04
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
cine ma ajuta? Hartford Muzica Bisericeasca 4 30.09.2010 04:03:37
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05