![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca citit mesajele mele pe tema asta o sa aveti destule argumente sa va schimbati parerea si sa aflati adevarul. Adevarul e ca nu exista o teorie stiintifica, ci doar o teorie numita evolutionism. Stiinta nu numai ca nu sustine, dar o infirma, aratand ca nu a existat in trecut (ar fi trebuit sa avem o dovada fosilifera bogata nu doar cateva fosile si acelea probabile), dar nu e posibila (nu se pot dezvolta mutatii genomice la speciile evoluate). Dar este mentinuta aceasta teorie pentru ca nu exista ceva alternativ pentru stiinta decat creationismul biblic, iar majoritatea oamenilor de stiinta actuali sunt atei si nu pot accepta asa ceva. Acum, din punct de vedere ortodox, ortodoxia respinge asa ceva, nici macar nu o baga in seama, o considera ca apartine de paganism. Si pe buna dreptate, cineva care sustine evolutionismul teist de fapt il neaga pe Dumnezeu. Iata de ce: a sustine o evolutie diferita de revelatia din cartea Facerii (unde chiar Dumnezeu i-a dictat lui Moise) de fapt neaga doua atribute ale divinitatii: atotputernicia si perfectiunea. Nu degeaba sfintii parinti spun ca si scrierea din Facere, ca Dumnezeu a facut creatio din fiecare zi intr-o clipita si perfecta. Pentru ca Dumnezeu a Atotputernic si are Perfectiunea, nu poate crea decat ceva perfect si nu are nevoie de milioane de ani, ca de aceea e Atotputernic. Cum spun si sfintii, putea face toata creatia intr-o clipa, dar a facut-o in sase zile. Am fost ateu (agnostic) si dupa ce am devenit credincios printre primele lucruri de care m-am preocupat a fost sa caut adevarul in legatura cu evolutionismul. Nu existau acele site-uri, in schimb exista lucrari pe net, pe acelea trebuie sa le citesti, nu sa crezi orbeste ce spun unii oameni de stiinta, pentru ca de fapt asta faci, ai o credinta puternica in ce spun acei oameni de stiinta, fara sa cauti adevarul. P.S. Bineinteles ca stiinta si ortodoxia sunt perfect compatibile, ortodoxia sustine doar adevarul. Important e sa vedem ce e stiinta si ce e doar fabulatie, ca nu tot ceea ce are eticheta de stiintific e asa. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar pentru Viorel2010 totul se reduce la: SE VERIFICA ceea ce credem? DA -> corect / NU -> incorect (Axioma lui Viorel!) Asa poate gandi doar un "programator calculator" care a studiat medicina si cibernetica economica ... care s-a sfatuit cu diversi duhovnici si a experimentat cel mult mersul pe jos. __________________________________ Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! Last edited by neica_nimeni_altul; 14.08.2011 at 18:50:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() fosile ... niste oase care nu spun nimic mutatii ... nu aduc nimic bun si nou .... nu s/a observat asa ceva .... alte intrebari? ![]() multa iubire amice , sa nu ne lungim cu vorba ... SPECIA INTERMEDIARA unde e ? ai vreo poza ceva ? ca de vorrbit vorbe stiu ca voi evolutionistii o faceti .... multa iubire ps atentie sa nu vii cu minciuni ca te taxez multa iubire Last edited by the_Listener; 15.08.2011 at 08:18:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai da, de fiecare data se aduce argumentul asta cu bacteriile. Care e extrem de penibil.
Aproape ca nici nu merita sa raspunzi la el. Si evident, cum poti sa intemeiezi o teorie ca cea a evolutiei pe cateva oase, si alea dubioase si incomplete. Teoria evolutiei e o poveste, la fel ca povestile cu zmei si zane, cu Alba ca Zapada si cei 7 pitici si altele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]()
Iarasi ai citit pe vreun site creationist "teoria evolutiei este cladita pe cateva oase" . Te mai intreb iara, de unde scoti afirmatiile astea ? :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asteptam cu veselie sa facem misto de tine cit de credul esti ![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]()
Am zis eu ca "teoria evolutiei e cladita pe oase foarte multe" ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am rasfoit rapid mesajele tale si am vazut ca nu contin aproape deloc date in legatura cu evolutia. Ai repetat doar de cateva ori ca evolutia e dovedita stiintific (fara sa spui si cum , e secret) si ai dat vreo 2-3 link-uri catre site-ul evolutionist. Nici nu stiu daca tu stii ceva despre teoria evoutiei sau doar crezi fara sa stii in ce. Trecand acum la subiect, prostiile acestea le stiu chiar din sursele evolutioniste. Ca o concluzie, Pierre Grassé, biolog, fost președinte al Academiei Franceze de Științe spunea: „Prin uzul și abuzul unur postulate ascunse, al unor îndrăznețe și adesea neîntemeiate extrapolări, s-a creat o pseudoștiință. Ea prinde rădăcini în chiar miezul biologiei, făcând să rătăcească numeroși biochimiști și biologi.” In legatura cu dovezile fosile, si asta am scris-o de cateva ori, tocmai de aceea s-a creat o ramura a teoriei, a echilibrului punctual, pentru a se justifica lipsa fosilelor de tranzitie. In legatura cu mutatiile genomiale, in momentul de fata stiinta arata ca acestea nu se pot produce la specii mai complexe. Exista mutatii ale genelor, ale cromozomilor si ale genomului. Mutatii ale genomului s-au putut crea in laborator la cateva plante si la animale inferioare, dar cu cat creste complexitatea, cu atat mutatiile ce se pot produce au o limita mai mica. Iar la majoritatea speciilor de animale (adica cele complexe) nu se pot produce fara sa moara individul. Se cunosc doar catarul si bardoul, incrucisarile intre cal si magar, specii apropiate (ambii fiind sterili). Acum ar trebui sa argumentezi si tu de ce acelea sunt prostii, nu doar sa afirmi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|