Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2011, 22:17:47
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Cocacoc,

Nu sunt prostii.
Iata ce spune dr. Lee Spetner, genetician care s-a ocupat zeci de ani de studiul mutatiilor:

"Toate mutațiile punctuale care au fost studiate la nivel molecular reduc informația genetică, nu a sporesc. Teoria neo-darwiniană încearcă să explice felul în care evoluția a dezvoltat informații vitale. Diferența biologică esențială între un om și o bacterie constă în informațiile pe care le conțin cei doi. Toate celelalte diferențe biologice derivă din acestea. Genomul uman conține mult mai multe informații decât genomul bacteriei. Prin mutații nu se pot acumula informații, ci se pierd...

Neo-darwinienii vor să ne facă să credem că mari schimbări evoluționiste pot rezulta dintr-o serie de evenimente mici, dacă acestea există în număr suficient. Însă dacă toate aceste evenimente pierd informații, ele nu pot fi etape în nici un fel de evoluție pe care încearcă ei s-o explice, indiferent de câte mutații există acolo. Cel ce crede că macroevoluție poate avea loc prin mutații care pierd informații, este asemenea unui comerciant care pierde câte puțini bani la fiecare afacere, dar crede că astfel se poate dezvolta... Nu s-a observat nici măcar o singură mutație care să aducă o contribuție informațională la genom. Desigur, asta arată că nu există milioanele și milioanele de potențiale mutații pe care le cere teoria. S-ar putea să nu existe nici una. Incapacitatea de o vedea măcar o mutație care să adauge informație e mai mult decât un eșec în a găsi susținere pentru teorie. Este o dovadă împotriva teoriei. Avem de-a face cu o contestare serioasă a teoriei neo-darwiniene." (Not By Chance, The Judaica Press, Brooklyn

E un lucru stiut asta si verificat, ca mutatiile genetice duc la indivizi inferiori.
Tu de unde iti scoti aberatiile?
Vechi 15.08.2011, 00:13:43
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Thumbs up Credinta si iarasi credinta

Cînd îi întrebi pe atei despre teoria darwinistă, vor răspunde cel mai sigur că respectiva teorie este adevărată. Dacă iei pe unul din ei și îi ceri să-ți spună pe ce se bazează, acesta va răspunde sigur pe el: „Pe numeroasele dovezi. Evoluționismul este demonstrat științific dincolo de orice îndoială!”

Dacă insiști să îl scuturi nițel, întrebîndu-l: „Și care sînt aceste dovezi?”, va răspunde în cel mai bun caz: „Mutațiile genetice!” sau „Similaritățile anatomice și chimice!” sau „Inventarul fosilelor!”, pentru că altceva nu prea mai are de zis.

Însă dacă îi ceri să numească măcar un singur caz – deci o dovadă – cînd o mutație a produs nu distrugere, ci evoluție, se împotmolește. Dar nu renunță sub nicio formă la credința lui!

Cînd îi spui că dacă două specii de animale seamănă între ele, nu înseamnă neapărat că se trag una din alta, ci mai degrabă că au fost create de același creator, în același stil, deși nu are dovezi, el va rămîne neclintit în credința lui!

Dacă îi spui că absolut toate fosilele de maimuțe antropoide care ar dovedi transformarea maimuței în om au fost făcături, unele dovedite chiar în instanță, iarăși va rămîne ferm în credința lui!

Un filosof creștin spunea odată: „Nu am atîta credință încît să accept teoria evoluționistă!” Tot el zicea: „Ateii îmi cer să le arăt pe Dumnezeu. Atunci eu le răspund simplu: Arătați-mi și voi Big-Bangul!”…

Așadar, de fapt nu este vorba despre dovezi, ci despre credința în dovezi. Dar în vreme ce credința darwiniștilor în dovezi este reală și puternică, dovezile acestea în care ei cred pur și simplu nu există.

Așadar, oamenii de știință spun că se bazează pe dovezi. Dar se înșală. Tocmai pentru că nu au gîndire limpede, nu știu ce spun.

Nu numai oamenii de știință nu se bazează pe dovezi, dar nici măcar știința în sine. Nicio minte, oricît de strălucită ar fi ea, nu poate confirma că știința este sprijinită pe dovezi, pentru că nu are de unde să știe lucrul acesta. Poate doar presupune, spera, dori, prin credință. Nimeni nu este capabil să confirme că ceea ce el nu știe este adevărat. Astfel, faptul că știința este bazată pe dovezi e o simplă teorie, un mit nedovedit, considerat în general de masele populare ca fiind adevărat, cu toate că în ultima vreme, iată, știința este din ce în ce mai discreditată, prin faptul că scoate la iveală tot felul de minciuni cu etichetă de știință pentru a promova interesele companiilor multinaționale și în general ale globaliștilor.

Știința onestă reprezintă așadar pentru orice om un procent infim de dovezi clare și un procent covîrșitor de credință în cele spuse de alții. La fel este și religia! Nicio diferență esențială între acestea două.

Acesta este și motivul pentru care bătălia între religie și ateism se duce practic între două credințe. Una adevarata, una falsă.
La sfîrșit se va dovedi cine a avut dreptate. Acum nu prea se poate dovedi lucrul acesta, căci trăim într-o lume predominant a credinței, nu a dovezilor. Faptul că un om de știință are dovada științifică x sau dovada științifică y nu poate dovedi niciodată că Dumnezeu nu există. Poate cineva să aducă vreo dovadă clară împotriva a ceea ce tocmai am afirmat?

Există de fapt două categorii de dovezi: materiale (cele receptate prin simțuri) și raționale (cele receptate prin logică). Demonstrația de față e o dovadă rațională. Gîndind logic, am ajuns la concluzia că oamenii de știință se bazează în primul rînd pe credință, nu pe dovezi.

Citind un asemenea text, aproape orice ateu se va simți extrem de ofensat și va veni cu replici de genul: „Ești o idioată”. „Este clar că nu gîndești limpede!” „Creștinii sînt niște proști”. „Nu știi ce spui, știința se bazează pe rațiune!”. Acestea și alte asemenea sînt singurele „dovezi” pe care ei sînt în stare să le aducă în general în dialogul cu creștinii. Ei pică lamentabil la testul rațiunii, dar își apără credința cu rîvnă pînă la moarte!

Cu toate acestea… slavă Domnului că mai există credință pe pămînt. Fără aceasta, nicio legătură rațională sau afectivă între oameni nu ar fi posibilă. Nu mai vorbim de legătura cu Dumnezeu …

Daniela Filioreanu
http://filida.wordpress.com/2011/06/...inta%e2%80%a6/

Last edited by neica_nimeni_altul; 15.08.2011 at 00:16:34.
Vechi 15.08.2011, 00:14:19
Florin Constantin Ilie Florin Constantin Ilie is offline
Banned

Data înregistrării: 18.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de viorel2010 Vezi mesajul

1. Consider că cel mai potrivit pentru asta este exact "criteriul adevărului".

2. Nu știu dacă a postulat cineva aceste criterii(...).

P.S. Dumnezeu să te ajute și pe tine! :)

(Așa să te audă Dumnezeu!...

Cred că ești de acord cu următoarele:
Ca să nu înșelăm pe alții trebuie să nu ne înșelăm în primul rând pe noi înșine, iar înșelarea se strecoară fără știința noastră. Omul dacă află că se înșeală, deja nu mai acceptă acea înșelare.
Acesta este și motivul pentru care omul caută adevărul; căile și locurile unde îl caută diferă însă de la persoană la persoană, pe grupări, și de multe ori se întâmplă să cutăm ceva acolo unde nu este, sau să căutăm cu ochii "închiși"... sau ambele.
Te rog răspunsul tău să fie da sau nu, simplu, din economie de atenție și spațiu, tot între paranteze. Dacă răspunsul tău îmi va trezi nelămuriri, te întreb; dacă nu ești lămurit în ceea ce afirm, întreabă-mă. De altfel propun ca dialogul nostru să fie construit strict din întrebări, cu răspuns simplu și concis, într-o singură propoziție sau chiar un cuvânt, reciproc. Da, sau nu? cu scris italic...)

1. Pentru ce S-a întrupat Mântuitorul? Pentru a ne lumina asupra credinței sau asupra științei?Te rog să respectăm regula propusă de mine, în cazul în care găsești că este rezonabilă...

2. Mântuitorul ne îndeamnă să credem în El, ca prin El - Care este Adevărul - să cunoaștem adevărul, sau să credem în "lucrurile și fenomenele reale"?Te rog să respectăm regula propusă de mine, în cazul în care găsești că este rezonabilă...

Rog prietenii care parcurg dialogul dintre mine și Viorel să nu intervină, arătând prin aceasta respectul față de două persoane care discută. Desigur, vă respect și eu la rândul meu, cercetând pe cât pot și commenturile dintre dvs. Vă mulțumesc. iar ca să nu uit, dat fiind că până acum nu am făcut această rugăminte, îi mulțumesc lui "cocacoc" de ajutor, cu siguranța că și Viorel m-ar fi ajutat dar nu a mai avut ce :)...

Fie ca cu toții să cunoaștem adevărul...
__________________________________________________ _________________________________

"S-au ridicat împărații pământului și căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului și a unsului Său, zicând:
« Să rupem legăturile lor și să lepădăm de la noi jugul lor »(...).
Scoală, Doamne, mântuiește-mă, Dumnezeul meu, că Tu ai bătut pe toți cei ce mă vrăjmășesc în deșert; dinții păcătoșilor ai zdrobit."
Vechi 15.08.2011, 07:35:54
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Cocacoc,

Nu sunt prostii.
Iata ce spune dr. Lee Spetner, genetician care s-a ocupat zeci de ani de studiul mutatiilor:

"Toate mutațiile punctuale care au fost studiate la nivel molecular reduc informația genetică,
Vezi ? Iarasi incepi cu informatiile citite pe vreun site creationist.

Te-ai intrebat daca este o minciuna ce ai citit ? In speta faptul ca Lee este genetician .

Te-ai intrebat ce inseamna informatie ? Ce inseamna cresterea informatiei genetice ? Si dupa ce ai definit ce inseamna informatie si cresterea/reducerea informatiei genetice, te-ai interesat sa vezi ce experimente au stabilit ca toate mutatiile reduc informatia ? Ai cautat sa vezi daca nu au fost experimente care au pus in evidenta contrariul ?

Last edited by cocacoc; 15.08.2011 at 07:43:58.
Vechi 15.08.2011, 07:46:53
Senior Member

Implicit

Citat:
E un lucru stiut asta si verificat, ca mutatiile genetice duc la indivizi inferiori.
Idem . Ce inseamna inferior ?

Daca cumva inseamna ca ei si eventualii lor urmasi au sanse mai mici sa se reproduca, stii ca bacteriile produc mutatii mult mai repede decat oamenii si plantele ? Si vezi tu sa ca populatia de bacterii sa fie in pericol de extinctie ?

Last edited by cocacoc; 15.08.2011 at 07:58:47.
Vechi 15.08.2011, 08:15:46
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Te intreb si pe tine ca pe bogdan81, de unde citesti prostiile astea ? In special ce-ai zis despre mutatii si fosile ...

fosile ... niste oase care nu spun nimic
mutatii ... nu aduc nimic bun si nou .... nu s/a observat asa ceva ....
alte intrebari?
multa iubire
amice , sa nu ne lungim cu vorba ... SPECIA INTERMEDIARA unde e ? ai vreo poza ceva ? ca de vorrbit vorbe stiu ca voi evolutionistii o faceti ....
multa iubire
ps atentie sa nu vii cu minciuni ca te taxez
multa iubire

Last edited by the_Listener; 15.08.2011 at 08:18:51.
Vechi 15.08.2011, 08:24:35
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Pai da, de fiecare data se aduce argumentul asta cu bacteriile. Care e extrem de penibil.
Aproape ca nici nu merita sa raspunzi la el.
Si evident, cum poti sa intemeiezi o teorie ca cea a evolutiei pe cateva oase, si alea dubioase si incomplete.
Teoria evolutiei e o poveste, la fel ca povestile cu zmei si zane, cu Alba ca Zapada si cei 7 pitici si altele.
Vechi 15.08.2011, 08:42:59
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Pai da, de fiecare data se aduce argumentul asta cu bacteriile. Care e extrem de penibil.
Aproape ca nici nu merita sa raspunzi la el.
Si evident, cum poti sa intemeiezi o teorie ca cea a evolutiei pe cateva oase, si alea dubioase si incomplete.
Teoria evolutiei e o poveste, la fel ca povestile cu zmei si zane, cu Alba ca Zapada si cei 7 pitici si altele.
si noi mincam nylon*plastic . exemplu margarina ...asadar argumentul este nul
multa iubire
Vechi 15.08.2011, 08:47:26
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Idem . Ce inseamna inferior ?

Daca cumva inseamna ca ei si eventualii lor urmasi au sanse mai mici sa se reproduca, stii ca bacteriile produc mutatii mult mai repede decat oamenii si plantele ? Si vezi tu sa ca populatia de bacterii sa fie in pericol de extinctie ?
amice dupa cum spui tu SUNT BACTERII ... si cainii pot fi mai mari . mai mici , etc etc etc DAR TOT CAINI RAMAN ... asadar inainte sa spui timpenii , gindeste .....
multa iubire
Vechi 15.08.2011, 08:52:56
Senior Member

Implicit

bogdan81, ce intreb io si ce raspunzi tu...

Last edited by cocacoc; 15.08.2011 at 08:55:18.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48