Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.08.2011, 21:04:37
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Dar daca ati avea si un baiat, l-ati lasa sa se faca preot?
deviem si nu mi-ai raspuns intrebari.
Vechi 15.08.2011, 21:24:54
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
deviem si nu mi-ai raspuns intrebari.
Nu deviem deloc ci raspunsul meu depinde de al dvs. Daca nici unui baiat nu i-ati permite sa se faca preot, atunci inseamna ca aveti dvs. o problema cu meseria de preot, deci interdictia nu este atat din lipsa de iubire fata de copii ci fata de dvs. Daca insa baiatului i-ati permite dar fetei nu, asta arata ca pe fetita dvs. o iubiti mai putin decat ati fi iubit un baiat. Atata timp cat este singura la parinti nu are cum sa isi dea seama, daca insa va avea un fratior este posibil sa isi dea seama, depinde de ce sensibilitate are la nivelul inimii.

Cat despre preotie, in Biblie preotia desemneaza urmatoarele:

- preotia levitica pe linia lui Aaron din care nu poate face parte nimeni din lumea asta decat urmasii lui Aaron
- preotia lui Melchisedec care era mai mare decat preotii levitici
- preotia lui Iisus Hristos care este pe linia lui Melchisedec in conditiile in care nu a fost preot cat a fost pe pamant ci preotia Sa a constat in faptul ca s-a dat pe sine Insusi sacrificiu pentru stergerea pacatului si acest sacrificiu a functionat spre deosebire de cel animal adus de preotii levitici care nu a avut puterea sa stearga pacatele
- preotia tuturor crestinilor primita prin credinta in Iisus Hristos

Nu exista nici o alta preotie in Biblie ci acolo unde la noi s-a tradus cu preot in Biblie scrie de fapt Batran. Iar batranii la evrei nu erau preotii ci erau barbati considerati intelepti, ca atare in majoritatea cazurilor erau in varsta si care vegheau la bunul mers al comunitatii ebraice. Acest rol era mereu rezervat barbatilor in societatea ebraica unde spatiul public era interzis femeilor.

Last edited by Adriana3; 15.08.2011 at 21:38:09.
Vechi 15.08.2011, 21:44:54
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Nu deviem deloc ci raspunsul meu depinde de al dvs. Daca nici unui baiat nu i-ati permite sa se faca preot, atunci inseamna ca aveti dvs. o problema cu meseria de preot, deci interdictia nu este atat din lipsa de iubire fata de copii ci fata de dvs. Daca insa baiatului i-ati permite dar fetei nu, asta arata ca pe fetita dvs. o iubiti mai putin decat ati fi iubit un baiat. Atata timp cat este singura la parinti nu are cum sa isi dea seama, daca insa va avea un fratior este posibil sa isi dea seama, depinde de ce sensibilitate are la nivelul inimii.

Cat despre preotie, in Biblie preotia desemneaza urmatoarele:

- preotia levitica pe linia lui Aaron din care nu poate face parte nimeni din lumea asta decat urmasii lui Aaron
- preotia lui Melchisedec care era mai mare decat preotii levitici
- preotia lui Iisus Hristos care este pe linia lui Melchisedec in conditiile in care nu a fost preot cat a fost pe pamant ci preotia Sa a constat in faptul ca s-a dat pe sine Insusi sacrificiu pentru stergerea pacatului si acest sacrificiu a functionat spre deosebire de cel animal adus de preotii levitici care nu a avut puterea sa stearga pacatele
- preotia tuturor crestinilor primita prin credinta in Iisus Hristos

Nu exista nici o alta preotie in Biblie ci acolo unde la noi s-a tradus cu preot in Biblie scrie de fapt Batran. Iar batranii la evrei nu erau preotii ci erau barbati considerati intelepti, ca atare in majoritatea cazurilor erau in varsta si care vegheau la bunul mers al comunitatii ebraice. Acest rol era mereu rezervat barbatilor in societatea ebraica unde spatiul public era interzis femeilor.
eu zic sa citesti Faptele Sfintilor Apostoli (Noul Testament in general) si te lamuresti.
Nu mi-ai raspuns la intrebare: ce legatura are dragostea pentru femei cu preotia?
eu inteleg ca ai niste frustrari, dar nici asa, din orice sa incerci sa dovedesti ca barbatii sunt niste misogini(probabil esti adepta zicalei: toti barbatii "e" porci.). crede-ma, ca pana acum, nu am gasit nici un misogin printre toti prietenii mei din biserica. dimpotriva, toti isi iubesc foarte mult sotiile.
Vechi 15.08.2011, 22:16:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
eu zic sa citesti Faptele Sfintilor Apostoli (Noul Testament in general) si te lamuresti.
Nu mi-ai raspuns la intrebare: ce legatura are dragostea pentru femei cu preotia?
eu inteleg ca ai niste frustrari, dar nici asa, din orice sa incerci sa dovedesti ca barbatii sunt niste misogini(probabil esti adepta zicalei: toti barbatii "e" porci.). crede-ma, ca pana acum, nu am gasit nici un misogin printre toti prietenii mei din biserica. dimpotriva, toti isi iubesc foarte mult sotiile.
Nu am zis ca toti barbatii ar fi misogini pentru ca nu toti cred ca si un user de pe aici ca toate femeile ar fi varza (cu exceptia Sfintei Fecioare) si noroc cu barbatii care sunt niste sfinti si le scapa si pe ele. Departe de mine o astfel de generalizare. Ca sa intelegeti mai bine ce zic, va dau un citat gasit pe net si care cuprinde ceea ce vreau sa zic:

"Cel desavarsit in iubire si ajuns la culmea nepatimirii nu mai cunoaste deosebirea intre al sau si al altuia, sau intre a sa si a alteia, sau intre credincios si necredincios, intre rob si slobod, sau peste tot intre barbat si femeie; ci ridicat mai presus de tirania patimilor si cautand la firea cea una a oamenilor, priveste pe toti la fel si are fata de toti aceeasi dragoste. Caci nu mai este in el elin si iudeu, nici barbat si femeie, nici rob sau slobod, ci toate si in toti este Hristos" – Sfantul Maxim Marturisitorul

Ca atare nu Domnul care a avut o iubire desavarsita s-a uitat la sexul oamenilor in Biserica ci oamenii care au o iubire nedesavarsita pentru ca orice discriminare arata o carenta in iubire fata de persoana discriminata, iubirea nu este desavarsita ci partiala, cu lipsuri. Iar lipsurile pot fi corectate doar cand sunt constientizate.

Cat despre Noul Testament cunosc ceea ce scrie in el, l-am citit si rascitit din mai multe Biblii si in mai multe limbi. Dvs. ar trebui sa mai cititi si veti vedea ca am dreptate.

Last edited by Adriana3; 15.08.2011 at 22:18:51.
Vechi 15.08.2011, 22:56:06
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Ideea de femeie-preot ortodox mi se pare dezgustatoare. Biserica e asemeni unui izvor care prestabileste totul. Daca cei care vin la izvor nu stiu sa-i pastreze puritatea si intra cu tupeu cu picioarele incaltate, apa se tulbura si nu va fi buna de baut. Treptat, izvorul le va oferi doar malul de pe fund si ei vor trebui sa aleaga: cauta un alt izvor sau curata firul apei ce curge dinspre el. Totodata, prin faptul ca exista, izvorul a atras atentia celor insetati, ca nu intamplator oamenii si-au facut drum spre el. Cei care au intrat cu picioarele in el, constata ca si-au facut rau lor insisi, pentru ca acest izvor le-a dat ceva mai mult decat apa, le-a dat apa cea vie, mantuitoare. Orice inovatii aduse Bisericii care nu sunt in spiritul traditiei tulbura apa izvorului; comunitatea credinciosilor se transforma treptat intr-o lume dezradacinata, care in final va muri, se va destrama.

Last edited by ioanna; 15.08.2011 at 22:58:32.
Vechi 15.08.2011, 23:27:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ideea de femeie-preot ortodox mi se pare dezgustatoare. Biserica e asemeni unui izvor care prestabileste totul. Daca cei care vin la izvor nu stiu sa-i pastreze puritatea si intra cu tupeu cu picioarele incaltate, apa se tulbura si nu va fi buna de baut. Treptat, izvorul le va oferi doar malul de pe fund si ei vor trebui sa aleaga: cauta un alt izvor sau curata firul apei ce curge dinspre el. Totodata, prin faptul ca exista, izvorul a atras atentia celor insetati, ca nu intamplator oamenii si-au facut drum spre el. Cei care au intrat cu picioarele in el, constata ca si-au facut rau lor insisi, pentru ca acest izvor le-a dat ceva mai mult decat apa, le-a dat apa cea vie, mantuitoare. Orice inovatii aduse Bisericii care nu sunt in spiritul traditiei tulbura apa izvorului; comunitatea credinciosilor se transforma treptat intr-o lume dezradacinata, care in final va muri, se va destrama.
Imi explici si mie, Ioanna, cum se poate strica izvorul vietii vesnice, Iisus Hristos, prin faptul ca ii slujesc si femeile alaturi de barbati?
Vechi 15.08.2011, 23:31:04
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Imi explici si mie, Ioanna, cum se poate strica izvorul vietii vesnice, Iisus Hristos, prin faptul ca ii slujesc si femeile alaturi de barbati?
Adriana3, nu te supăra pe mine, dar la cât de ultrafeministă ești, mă aștepți în curând să te revolți și ceri ca și bărbații să nască copii.
Vechi 15.08.2011, 23:39:38
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
N-ai inteles NIMIC din ce am scris. Cine a spus ca Biserica este izvorul vietii vesnice? Reciteste cu atentie ce am scris. Numai bine!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38