Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Fals. Am vrut sa parasesc BO dar am intrebat mai intai, prin rugaciune, ce sa fac. Mi s-a raspuns sa raman.
|
Eu nu vad necesitatea introducerii preotiei slujitoare la femei. Daca marea majoritate a oamenilor va spune DA, deci vad ca aceasta propunere nu produce dezbinare si tensiune, atunci ma conformez si accept, insa pana atunci, imi rezerv dreptul de a spune NU (din mai multe motive) si nu, nu e nici egoism, nici lipsa de iubire sau respect fata de femei.
Citat:
Abuzul este motivul pentru care acum mai merg doar la slujbe fara sa ma mai spovedesc. L-am suportat atati amar de zile si mi s-a umplut paharul de atata lipsa de respect in numele Domnului. Ma voi respovedi doar cand va exista femeie preot
|
Parerea mea e ca tu ai o reticenta fata de barbati si invoci diverse pretexte doar pentru a nu fi nevoita sa mergi la spovedanie sau ai avut o experienta neplacuta la prima spovedanie, de aceea n-ai mai repetat-o. Daca intr-adevar ai simti nevoia sa o faci, ai face-o. Spune-i parintelui la spovedanie toata nelinistea ta, tot abuzul pe care-l resimti ca femeie. Boicotul spovedaniei pe motivul ca preotul e barbat mi se pare un gest usor infantil, nu pedepsesti Biserica , ci te pedepsesti pe tine. Dumnezeu e cel care ne dezleaga pacatele, preotul e martorul pocaintei noastre sincere.
“Abuzul” in Biserica Ortodoxa l-ai resimtit inainte sau dupa ce ai frecventat Biserica Anglicana sau cea Catolica?