Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2011, 00:28:19
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
"Mai bine este a da decât a lua". Puneți în aplicare acest îndemn biblic. Simțiți nevoia unui cuvânt bun din partea celorlalți ? Oferiți-l. Ce spuneți de o încurajare ? Dar de o apreciere ? Oferiți-le. Fiți ca o rază de lumină pentru alții, și aceia vor veni la dv așa cum vine ursul la miere. Arătați că vă pasă, și le va păsa. Arătați că sunt importanți pentru dv, ei, munca lor, activitatea lor. Vă vor arăta același lucru. Oamenii sunt ca niște oglinzi. Când tăcem, oglinda tace și oglinda vorbește atunci când vorbim. Ce spunem noi, aia spune și cel în care ne oglindim.
Începeți cu Dumnezeu. Când L-ați preamărit ultima oară ? Sunt cinci feluri de rugăciuni. Rugăciune de cerere, rugăciune de preamărire și altele. Dar oamenii, de multe ori uită să Îl preamărească. Să Îi mulțumească. Lui Îi pare rău când nu Îl preamărim, când nu Îi mulțumim. Nu face asta din orgoliu, ci din aceeași dorință de a Se oglindi în noi. "Oare nu toți zece s-au vindecat ?" De ce atunci doar câte unul se întoarce să Îi mulțumească ? Eu cred că acela, unul din zece, a fost cel mai fericit dintre toți. Ceilalți se miră până în ziua de azi: de ce oamenii nu se întorc să le mulțumească ?
Cu totul de acord.
Gasim motive si timp pentru toate dar prea rar ii multumim Domnului pentru tot ce ni se intampla.
Si ne miram ca viata are un gust salciu si tot felul de necazuri ne stau pe cap.
Cat priveste problema expusa aici, o spun cu toata responsabilitatea (profesionala): oameni buni, cand vom incepe sa mergem la doctor daca ne doare ceva? Asteptam sa putrezim mai intai? Suntem chiar din preistoria omenirii?
Pentru astfel de probleme, destul de frecvente (in definitiv tot omul are perioade proaste uneori sau cara cu el vreo disfunctie, ceva) s-au inventat si la noi consilierii si psihologii. Sunt peste tot. O consiliere curata si serioasa poate ameliora problema in mod semnificativ fara sa ne mai inchipuim ca facem nu stiu ce ispravi crestine ca flecarim aici. Astfel de lucruri se agraveaza daca nu sunt tratate profesionist.
Mergeti, domnisoara, la un consilier psi si terminati cu lamentatiile acestea. Nu ajuta pe nimeni cu nimic iar pe dumneavoastra va pot duce la complicatii de care e mai bine sa nu stiti nimic. Tulburarile sufletesti se trateaza prin terapie fata in fata, iar nu prin palavre pe internet.
Dumnezeu sa ne ierte pentru modul cum ii insultam mereu inteligenta pe care ne-a dat-o in dar.
P.S. Daca se intampla cumva sa nu aveti bani pentru a va plati sedintele de consiliere, discutati exact acest lucru cu consilierul. Veti vedea ca face parte din problema si ca se va rezolva si asta, treptat... Doamne ajuta!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
am si eu o problema.. noname Umanitare 6 26.12.2008 00:16:18