Citat:
În prealabil postat de CipryPaul
Explicati-mi si mie , cum oameni crescuti de biserica prin manastiri si care invata despre Adevaratul Dumnezeu si despre scrierile Sfintilor Parinti, pot sa ajunga masoni. Cu ce masoneria ii poate atrage pe astfel de oameni ( ma refer la ierarhi, preoti), sa slujasca si satanei si lui Dumnezeu (pe fata). Ce le poate promite? Va rog... cine poate
|
daca citesti prin patericuri o sa gasesti cu siguranta raspunsuri. imi aduc aminte de o pilda cu un pustnic care a crescut un copil de mic cu dansul in pustie. dupa ce a ajuns mare si i se parea calugarului ca e desavarsit, intamplarea face ca moare acest copil. si batranul roaga pe Domnul sa/i descopere ce s/a intamplat cu sufletul sau. si Dumnezeu ii descopera ca e in fundul iadului. si, revoltat, intreaba pe Domnul, cum se poate ca un copil crescut de mic in pustie si invatat doar cu postul si rugaciunea, stiind toate regulile, necunoscand lumea si fiind departe de ispitele ei, cum se poate sa ajunga in iad. si Domnul ii raspunde: pe toate le/a avut. si feciorie si cunoasterea evangheliei si toate celelalte afara de una singura. smerenia. se gandea ca era desavarsit insa ca si cum i s/ar fi cuvenit aceasta doar pentru viata pe care a dus/o. insa totul era formal.
imi cer iertare daca n/am reprodus exact povestioara insa ideea de baza cam asta e. daca nu ai in suflet pe Hristos si lumina nu pleaca din interior ci vine din exterior, atunci esti ca si o statuie: luminata cu zeci de spoturi din afara insa rece ca gheata si fara suflare in interior. si evident supus tirurilor si ispitelor. de aici un singur pas pana te corup ereziile...
Doamne ajuta !