Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2011, 02:45:24
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

am aceleasi pretentii sa imi raspunzi exact la ce te intreb asa cum ai si tu de la interlocutorii tai cand le spui sa raspunda mai intai la ce-i intrebi si apoi mergi mai departe.

deci? Da? sau Nu?

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 08:01:55
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

A mînca numai vegetale e mai bine decît a consuma și carne. Dar Biserica dezleagă la carne, lactate și ouă - e clar. Scrie și în Biblie în N locuri, chiar dacă interpretările savante ale lui the_Listener combat aceste versete scrise în clar.

Domnule the_Listener,

Îmi pare rău că ești așa ironic și cîteodată fără tact, altfel spusele tale ar cîntări mai mult. Ar fi indicat să filterzi mai bine ceea ce scrii aici, pentru că vorbele tale vor rămîne mult timp în acest spațiu public și vei sminti cititorii care vor ajunge pe acest sait. De acord, dă sfaturi, polemizează cu ceilalți, dar fă-o creștinește. Altfel, degeaba te îngrijești de trup dacă spiritul ți-l tăvălești prin gunoi.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 09:11:02
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
A mînca numai vegetale e mai bine decît a consuma și carne. Dar Biserica dezleagă la carne, lactate și ouă - e clar. Scrie și în Biblie în N locuri, chiar dacă interpretările savante ale lui the_Listener combat aceste versete scrise în clar.
.
unde scrie in biblie de lactale si oua ... adu versetele ,,,,si iisus a mincat CARNE , LAPTE , OUA SI BRINZA ?haide ca pina acum mi/l aduceati pe El ca exemplu ...

Citat:
Domnule the_Listener,

Îmi pare rău că ești așa ironic și cîteodată fără tact, altfel spusele tale ar cîntări mai mult. Ar fi indicat să filterzi mai bine ceea ce scrii aici, pentru că vorbele tale vor rămîne mult timp în acest spațiu public și vei sminti cititorii care vor ajunge pe acest sait. De acord, dă sfaturi, polemizează cu ceilalți, dar fă-o creștinește. Altfel, degeaba te îngrijești de trup dacă spiritul ți-l tăvălești prin gunoi.
si tu esti clarvazator ? si tu ai vedenii cu mine ?
daca discutam ceva COMBATE/MA CU ARGUMente LA TEMA RESPECTIVA nu cu vrajeli cum a r trebui sau nu sa fiu eu .... pe mine nu ma intereseaza cu esti tu .... aste numai Dumnezeu stie .... INFORMATIA ramine ....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 11:01:36
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Dacă mai scrii Iisus cu i mic, nu-ți mai răspund.

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
unde scrie in biblie de lactale si oua ... adu versetele ,,,,si iisus a mincat CARNE , LAPTE , OUA SI BRINZA ?haide ca pina acum mi/l aduceati pe El ca exemplu ...
Ți le-am dat o dată, dar le-ai sucit în stilul propriu. Încă o dată, mai mult pentru cei care nu știu textul:

Luca 11
11. Și care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare, îi va da piatră? Sau dacă îi va cere pește, oare îi va da, în loc de pește, șarpe?
12. Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?
13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!

Legendă:

Cele bune sînt cu negru îngroșat.
Cele rele sînt cu roșu îngroșat.

Întrebare de 1000 de puncte: dacă în Biblie nu scrie că Iisus a mîncat ouă, să zicem, asta înseamnă că nu a mîncat? Ai găsit tu detalii despre viața Lui pe pămînt în Noul Testament, afară de cîteva episoade la naștere, la 12 ani și în ultimii trei ani jumate de viață terestră?

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
si tu esti clarvazator ? si tu ai vedenii cu mine ?
daca discutam ceva COMBATE/MA CU ARGUMente LA TEMA RESPECTIVA nu cu vrajeli cum a r trebui sau nu sa fiu eu .... pe mine nu ma intereseaza cu esti tu .... aste numai Dumnezeu stie .... INFORMATIA ramine ....
multa iubire
Domnule, eu m-am simțit dator să te atenționez deoarece greșești exprimîndu-te agresiv și ironic la modul constant. Dacă eu văd că persiști în păcat și nu-ți spun, păcatul tău devine și al meu. Tu ești frate cu mine dacă susții că ești creștin ortodox, deci cu atît mai mult este responsabilitatea mea ca să te mustru nițel.

Fără supărare,
Doamne ajută!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 11:39:55
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Dacă mai scrii Iisus cu i mic, nu-ți mai răspund.

Ți le-am dat o dată, dar le-ai sucit în stilul propriu. Încă o dată, mai mult pentru cei care nu știu textul:

Luca 11
11. Și care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare, îi va da piatră? Sau dacă îi va cere pește, oare îi va da, în loc de pește, șarpe?
12. Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?
13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!

Legendă:

Cele bune sînt cu negru îngroșat.
Cele rele sînt cu roșu îngroșat.

Întrebare de 1000 de puncte: dacă în Biblie nu scrie că Iisus a mîncat ouă, să zicem, asta înseamnă că nu a mîncat? Ai găsit tu detalii despre viața Lui pe pămînt în Noul Testament, afară de cîteva episoade la naștere, la 12 ani și în ultimii trei ani jumate de viață terestră?

Domnule, eu m-am simțit dator să te atenționez deoarece greșești exprimîndu-te agresiv și ironic la modul constant. Dacă eu văd că persiști în păcat și nu-ți spun, păcatul tău devine și al meu. Tu ești frate cu mine dacă susții că ești creștin ortodox, deci cu atît mai mult este responsabilitatea mea ca să te mustru nițel.

Fără supărare,
Doamne ajută!
FOARTE BINE, prietene, FOARTE BINE. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 11:48:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Boiz end gărlz, nu vedeți că dl. ne-a părăsit prin ștergerea contului?
Știu pe cineva în mare supărare acu', da' toate trec.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 12:39:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

prietene the_Listener mi-ai ramas dator cu un raspuns. Te laudai ca o sa dai "de pamant" cu mine. Astept! Multa iubire!
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 17:46:25
misteria
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Boiz end gărlz, nu vedeți că dl. ne-a părăsit prin ștergerea contului?
Știu pe cineva în mare supărare acu', da' toate trec.
Mortal ca de obicei....reformulat pe cale indirecta quod erat demonstrandum....
a si sa nu uit...iar raaaddd dar o fac cu ....multa iubire!

pps ma inveti cum sa activez iconitele astea?

Last edited by misteria; 18.08.2011 at 17:49:03.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 08:50:59
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Deocamdata este singurul ORTODOX care nu s-a suparat pe nimeni idiferent ce "complimente" a primit. Si asta spune FOARTE MULTE!
De ce să se supere? El nu a fost jignit de nimeni. A fost invitat adeseori la calm, dar crezi că ai cu cine? Uită-te ce argumente aberante folosește numai de dragul de a contrazice în doru' lelii. Probabil și vârsta, îl pot înțelege, dar nu-i pot scuza nesimțirea. Eu nu-mi amintesc să fi fost făcut prost, tâmpit și alte apelative pe care el le adresează tuturor. Unde mai pui atitudinea bădărană pe care o afișează față de oricine? Cred că pe drept cuvânt a fost invitat să nu mai facă pe mojicul. Dar asta e, e fudul, ce poți să-i faci...

P.S. Melissa, citește-i postările și mai vezi cum știe el să vorbească unei femei. Îndrăznește și el din spatele monitorului, probabil, în viața reală, de abia salută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2011, 09:19:46
misteria
Guest

Implicit on topic

Nu stiu daca undeva in scripturi se afirma ca omul a fost alcatuit vegetarian, eu imi amintesc ca undeva se infatiseaza omului din toate cele ce are voie sa consume! Insa, din punctul meu de vedere, vegetarianismul are rolul lui si este benefic! Am experimentat asta pe pielea mea..e drept mi-am pierdut poponetul bine asezat in nadragi , dar nu mai sunt atat de sensibila la boli, nu mai fac alergii(decat la prostii), ma misc mult mai bine , ba indraznesc sa afirm ca parca am inceput sa zbor(ceea ce nu inseamna ca realmente uneori nu sunt aeriana ca deh, femeie sunt si om)...Acum serios vorbind, cineva imi propusese odinioara un exercitiu...Sa multumesc fiecarei legume introdusa in supa , pt a aparut, s-a lasat culeasa , sa multumesc pt ma va hrani alimentandu-ma cu tot ce este necesar organismului, apoi sa binecuvantez supica...Rezultatul? A avut un gust absolut mai bun ca atunci cand le tranteam de-a valma in cratita...In plus , carnea...consumul ei , duce la o anume "ucidere" ...a unei fiinte adusa lumii acesteia...Dar asta e o alta poveste....Pledez pt regimul vegetarian, sugerandu-va sa il experimentati !
Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20