![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Un suflet mare este deasupra jignirii, a nedreptatii, a durerii, a batjocurii, si ar fi inevitabil daca nu ar suferi din compasiuni.
A-l iubi pe cel nefericit pentru nefericirea lui, este o lege prea mare pentru a se naste altundeva decat intr-o inima nevinovata – Charles Baudelaire |
|
|||
|
|||
![]()
Trei lucruri ne pot lasa indiferenti
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
"Când a aflat că Alamoundaros, regele Lakhmizilor (505-554), a hotărât să se creștineze, Sever al Antiohiei – ilustrul apărător al cauzei monofizite – a trimis doi episcopi la curtea sa. Reprezentanții patriarhului au eșuat însă lamentabil în încercarea de a-l atrage pe amintitul rege de partea „ereziei lor leproase”. Conducătorul sarazinilor li s-a adresat astfel: „Am primit astăzi o scrisoare care îmi spune că arhanghelul Mihail a murit”. Cum era și firesc, episcopii au răspuns că așa ceva este de neconceput. Atunci, regele i-a rugat să-i explice cum se face că Dumnezeu singur a fost crucificat, dacă nici măcar un înger nu poate să moară? Nu cumva în Hristos se întâlnesc două naturi? Rușinați, emisarii lui Sever s-au retras în grabă." (text preluat din cartea Împăratul înaripat de Ovidiu Victor Olar)
|
|||
|
|||
![]()
Nu există sentiment tragic la români. Cred că dragostea la noi parcurge doar distanța dintre romanță și pat. Avem o psihologie de popor superficial, de popor care poate frige mititei pe orice Golgotă. Octavian Paler
Cred că aș putea să înșir câteva sute de mirosuri ale ierbii, în funcție de ceasurile zilei, de ploaie, de soare, de anotimp, de pământ, de umbră, de înălțime, de gradul de umezeală ori de uscăciune. Aș putea deosebi acum, bănuiesc, cu ochii închiși murele oloage de murele crescute în tufe, foșnetul unui fag de foșnetul unui brad. În schimb, multe din cele trăite s-au estompat, lăsând în urmă goluri, ca într-o pădure arsă pe jumătate. Această descoperire mă obligă să admit că memoria mea seamănă acum cu o oglindă spartă, care-mi restituie frânturi de viață. O. Paler |
|
|||
|
|||
![]()
Nimic nu e mai rău decât prostia agresivă. Johann Wolfgang von Goethe
Numai prostia poate să n-aibă intermitențe. Grigore Moisil Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligența, inteligența are limitele ei, prostia nu. Umberto Eco |
|
|||
|
|||
![]()
"Adevarata masura a valorii unui om este data de felul cum trateaza pe cineva de la care nu poate obtine nici un avantaj." citat :Samuel Johnson
“A iubi inseamna sa iubesti ce e de neiubit. A ierta inseamna sa ierti ce e de neiertat. A crede inseamna sa crezi ce e de necrezut. A spera inseamna sa speri cand totul pare fara speranta.” citat :Gilbert K. Chesterton "Faptele *tale vorbesc* atat de tar*e, incat nu *mai aud nici* ce imi spui*.” citat:Ralph Waldo Emerson "Oare lumea este suficient de mare sa ma cuprinda si pe mine?" Citat ![]() aceasta intrebare se pune in mintea mea deacurmezisul...ca parca nu mai avem loc uni de altii.....ce mica-i lumea...ca o concluzie sau poate un raspuns? |
|
|||
|
|||
![]()
Draga mea..unii sunt prea plini iar altii mult prea goi...Si primeaza lupta NIMICULUI sa devina CEVA....dar vrea sa devina ceva ce nu realizeaza ca nu va reusi niciodata sa fie, chiar din cauza propriei gandiri....Aceste nimicuri sunt zgura iadului ce ar vrea sa atinga lumina dar nu reuseste..asa ca...croncaneste aiurea si fals...
Doar două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană; iar de cea din urma sunt foarte sigur. Albert Einstein |
|
|||
|
|||
![]()
"Bunatatea infrumuseteaza viata, impacand toate neintelegerile; ea limpezeste ceea ce e incurcat, usureaza ceea ce e greu, inveseleste ceea ce e trist. "(Lev Tolstoi)
"Oamenii se unesc cand e vorba de concluzii dar se despart cand e vorba de pareri." (Goethe) "Invata sa ai mereu un zambet ascuns in inima." (Arsenie Papacioc) "Da o sansa acestei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta… (Mark Twain) "Intelepciunea vietii consta in a crede ca toate lucrurile sunt importante dar nu toate trebuie sa fie luate in serios. "(Arthur Schnitzler) |
|
|||
|
|||
![]()
Cel mai mare lucru pe care il poti face pentru un prieten,nu este sa ii oferi bogatiile tale , ci sa i le scoti la lumina pe cele ascunse in el....Benjamin Disraeli
|
|
||||
|
||||
![]()
Zimbetul este fericirea care se afla chiar sub nasut tau:)
Fa-ti timp s-astepti din urma cind mergi cu slabanogi. Fa-ti timppe-un munte,seara,stind singur sa te rogi. Fa-ti timp sda stai cu mama si tatal tau batrini. Fa-ti timp de-o vorba buna si-o coaja pentru ciini. ... Fa-ti timp si-aduna zilnic din toate cite-un pic, Fa-ti timp,caci viata trece,chiar cind nu faci nimic. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poezii preferate... | silverstar | Generalitati | 878 | 10.10.2023 20:27:07 |
Cugetari din Dharma | florin.oltean75 | Alte Religii | 1983 | 10.01.2018 09:08:51 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Vorbe de duh | mena2376 | Intrebari utilizatori | 6 | 27.06.2012 01:45:50 |
|