Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2011, 14:01:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In concluzie la acest topic, un penticostal se poate intoarce la ortodoxie doar daca doreste sa se mantuiasca.
Probabil 99,9% dintre penticostali nu doresc mântuirea...
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 14:03:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Probabil 99,9% dintre penticostali nu doresc mântuirea...
Asta era ideea, ca sunt filozofii care nu asigura mantuirea.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 14:10:12
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Va pot asigura si eu, domnule Catalin; veti gasi extrem de rar un astfel de penticostal.
Dar puteti cauta cu sarguinta. Poate la cinci milioane de penticostali in cautarea mantuirii veti gasi si unul care a gasit-o in BO.

Ceilalti gasesc mantuirea in Hristos, Slavit sa fie Domnul.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 14:13:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta era ideea, ca sunt filozofii care nu asigura mantuirea.
Filozofiile nu asigura mantuirea.
Nici filozofiile ortodoxe nici cele penticostale.

Doar Hristos, prin Jertfa Sa.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 14:20:06
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Saracul de tine tu nu intelegi ca penticostalii interpreteaza biblia dupa cum ii bate capul si nu duhovniceste? Duhul Sfant are grija de biserica sa nu cum spun penticostalii ca aceasta biserica trebuie recladita din nou de oameni. Caci dasca sarea isi pierde gustul cu ce o sa mai sarati? Vezi ca o iei pe drumul babilonului adica al cultelor protestante si neoprotestante care au idei amestecate despre Dumnezeu! Cum am scris eu despre adventi acum vreo 4-5 ani un articol : Un Dumnezeu(adventist) confuz!
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 14:20:37
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit pt n.priceputu

draga prietene daca aveam mai multa sc poate ca imi dadeam seama cum sa abordez altfel situatia,ma bukur pt tine ca ai mai multa experienta ca mine sa cunosti omu dupa cum scrie,dar ce am vrut eu sa spun nu ai inteles si nici nu vei intelege,filozofiasi credinta sant doi magneti cu aceasi poli,ms ca ai avut timp sa citesti mesaju,si incaodata imi pare rau ca nu ai inteles si pt CATALIN2 la fel,are dreptate intr-un fel,pana ;la urma santem doar niste simpli oameni,care fara de DUMNEZEU,nu putem face nimic(MULTI SANT CHEMATI PUTINI SANT ALESI),imi pare rau ca mi-am irosit timpu cand am scris acel mesaj si pe acesta,eu nu sunt un om cu sc asa ca nu am ce cauta printre invatati,va doresc numai bine,DOMNU SA VA BINECUVANTEZE
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 14:31:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Filozofiile nu asigura mantuirea.
Nici filozofiile ortodoxe nici cele penticostale.

Doar Hristos, prin Jertfa Sa.
La noi nu e numai teorie, e Biserica lasata de Mantuitor in care exista har lucrator prin Sfintele Taine.
Si dovada ca nu e numai ca spunem noi, adica filozofie, e ca si Dumnezeu arata adevarul aecsta prin miile de minuni din ortodoxie (unele pot fi observate de toti oamenii, sunt anuale).
In celelalte culte neoprotestante nu sunt minuni, doar penticostalii spun ca vorbesc in limbi cu ajutorul Duhului. Ar insemna ca si cei din alte religii care invoca un spirit sau un zeu si incep ca tremure, sa vorbeasca in limbi necunoscute si sa intre in transa primesc pe Duhul Sfant.
De aceea Iisus ne spune sa deosebim duhurile, unele sunt de la Dumnezeu, unele nu.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 14:33:06
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stelian26 Vezi mesajul
draga prietene daca aveam mai multa sc poate ca imi dadeam seama cum sa abordez altfel situatia,ma bukur pt tine ca ai mai multa experienta ca mine sa cunosti omu dupa cum scrie,dar ce am vrut eu sa spun nu ai inteles si nici nu vei intelege,filozofiasi credinta sant doi magneti cu aceasi poli,ms ca ai avut timp sa citesti mesaju,si incaodata imi pare rau ca nu ai inteles si pt CATALIN2 la fel,are dreptate intr-un fel,pana ;la urma santem doar niste simpli oameni,care fara de DUMNEZEU,nu putem face nimic(MULTI SANT CHEMATI PUTINI SANT ALESI),imi pare rau ca mi-am irosit timpu cand am scris acel mesaj si pe acesta,eu nu sunt un om cu sc asa ca nu am ce cauta printre invatati,va doresc numai bine,DOMNU SA VA BINECUVANTEZE
N-am vrut să te supăr; am vrut doar să-ți atrag atenția că e greu de citit un mesaj scris cu majuscule. De aceea nici nu l-am citit, decât parțial.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 14:33:21
Banned

Implicit Dar daca tot doriti o concluzie pentru acest topic, va pot oferi si eu cateva:

1. Cazul unu - E o facere de bine sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Da, e bine sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie. Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.

2. Cazul doi - E o nelegiuire sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Penticostalii care il iubesc pe Hristos si pe semenii lor, citesc Biblia si se roaga in fiecare zi, se feresc de pacat si cauta sa implineasca poruncile lui Dumnezeu ar trebui sa fie respectati si incurajati sa-si traiasca viata de crestin in Biserica lor.
Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi.
Sa ne pazeasca Dumnezeu de asemenea nelegiuire.

Last edited by penticostalul; 20.08.2011 at 14:35:39.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 14:37:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Cum am scris eu despre adventi acum vreo 4-5 ani un articol : Un Dumnezeu(adventist) confuz!
Unde a apărut articolul cela? În Babilonischer Beobachter?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45