Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2011, 15:42:18
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
ms pt explicatie,dar sa nu uiti ca si BO are doctrina,si in fac.teologica inveti filozofie putina politica si altele,deci in concluzie putem crede ca orice institutie cu anumiti adepti uniti intr-un anumit crez,obiectiv sau tip de conducere ca e o secta
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 17:13:49
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Domnule Stelian ai vazut sper ca nu eu am inceput atacurile ci acel penticostal numit dupa cate stiu penticostalul! Un om banat de n ori revenit sub n nume! Nu am nimic cu adventii si cu penticostalii ei sunt niste oameni in speta sinceri. Dar asta nu ma impiedica sa arat cea ce sunt! Cultele lor sunt niste secte (ai citit nt sa vezi cate povete avem despre invatatorii falsi ca sa ne ferim de ei?) Si cum vin ei? Cu vorbe amagitoare ...Si la sfarsit oamenii se vor da duhurilor dracesti ...etc etc.
Biserica este adevarul este unica nu prezinta mai multe adevaruri care se contrazic ea este de la inceput si tot ea are si pesti buni si pesti rai! Ca sa intelegi mai bine ca nu pe piatra lui White sau Luther este cladita biserica uite aici un verset care arata continuitatea bisericii si nu numai :
Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni.
matei 5: 13
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 17:22:32
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Domnule Stelian ai vazut sper ca nu eu am inceput atacurile ci acel penticostal numit dupa cate stiu penticostalul! Un om banat de n ori revenit sub n nume! Nu am nimic cu adventii si cu penticostalii ei sunt niste oameni in speta sinceri. Dar asta nu ma impiedica sa arat cea ce sunt!
Nu trebuie sa dispretuim pe nimeni, indiferent de intentiile cu care au venit pe acest forum.O credinta puternica n-are cum sa fie afectata de conceptiile diferite ale altora, din contra, citind ceea ce spun ei, toate acuzele pe care uneori ti le aduc, ti se intareste si mai mult convingerea ca tu te afli in interiorul Adevarului lui Hristos si asta iti e suficient. Cum se raporteaza ei la Adevar e problema lor.

Last edited by ioanna; 21.08.2011 at 17:33:45.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 17:49:29
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Ai dreptate, se spune totusi ca e bine sa te feresti de ei dar uneori raul care o fi el sub ce forma ar fi te intareste pe tine care esti drept-credincios!Ca sa mai pun putin paie pe foc (uneori trebuie sa fi mai dur ca sa-i faci sa se trezeasca) pot sa le spun ca nu am auzit cazuri de adulter la iehovisti! Sau ca ar vinde tigari si alte lucruri interzise de cultul lor! Ca sunt ei mai scandalagii asta e partea a doua si nici nu prea te lasa sa vorbesti! Dar nici puturosi nu sunt! Deci vedeti ca daca membrii unui cult sunt mai nu stiu cum nu asta inseamna neaparat ca la ei este adevarul? Cazuri de desfrau sunt descrise si in Nt si era vorba despre cazuri gasite in biserica primara!
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 17:56:55
Member

Implicit

Citat:
Ai dreptate, se spune totusi ca e bine sa te feresti de ei dar uneori raul care o fi el sub ce forma ar fi te intareste pe tine care esti drept-credincios!Ca sa mai pun putin paie pe foc (uneori trebuie sa fi mai dur ca sa-i faci sa se trezeasca) pot sa le spun ca nu am auzit cazuri de adulter la iehovisti! Sau ca ar vinde tigari si alte lucruri interzise de cultul lor! Ca sunt ei mai scandalagii asta e partea a doua si nici nu prea te lasa sa vorbesti! Dar nici puturosi nu sunt! Deci vedeti ca daca membrii unui cult sunt mai nu stiu cum nu asta inseamna neaparat ca la ei este adevarul? Cazuri de desfrau sunt descrise si in Nt si era vorba despre cazuri gasite in biserica primara!
iti dau dreptate cu cazurile despre adulter,si la mine in biserica s-a intamplat,ca in oricare biserica draga prietene,si te asigur ca si la iehovisti,stiu eu un caz mai special,am avut cumnat iehovist,si despre tigari si bautura ca sant care vand,si dintre penty autentici,dar mai sant cateva categori de penty,sant carismaticii care au o viziune la fel ca si catolicii privind purgatoriul,in orice neam si religie se intampla treburi dintre astea,satan nu doarme niciodata,are frau liber sa atraga cati mai multi adepti si cea mai puternica arma e banul,sant multi care pt bani sub pretextul ca tre sa supravietuiasca fac anumite treburi necurate
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 17:57:19
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Biserica sau grupul de oameni care cred in Iisus nu se afla in orice cult domnule!Biserica nu poate fi biruita de diavol ea este indrumata de Dumnezeu. Nt spune ca de omul eretic sa ne ferim! Nt ne invata ca biserica este condusa de episcopi si prezbiteri hirotoniti! Nt ne invata ca daca ei (ereticii) ar fi fost din noi ar fi ramas in noi! Daca noi ortodocsii am sarat cu o sare proasta inseamna ca crestinismul e o religie eretica! Dar adventii au sarat dupa anul 1800 cu o sare conform acelui verset care nu exista (sau o sare proasta) sau si-a pierdut gustul! Biserica este adevarul si ea a luminat omenirea a distrus toate celelalte imparatii pagane etc etc
Pe de alta parte dupa ce m-ati aratat cu degetul pentru niste adevaruri spuse (crestinul deci trebuie sa ascunda adevarul dupa parerea voastra?!?)incepeti chiar voi (adica tu) sa le recunoasteti!

Last edited by Neaguu; 21.08.2011 at 17:59:29.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 18:13:31
Member

Implicit

Citat:
Biserica sau grupul de oameni care cred in Iisus nu se afla in orice cult domnule!Biserica nu poate fi biruita de diavol ea este indrumata de Dumnezeu. Nt spune ca de omul eretic sa ne ferim! Nt ne invata ca biserica este condusa de episcopi si prezbiteri hirotoniti! Nt ne invata ca daca ei (ereticii) ar fi fost din noi ar fi ramas in noi! Daca noi ortodocsii am sarat cu o sare proasta inseamna ca crestinismul e o religie eretica! Dar adventii au sarat dupa anul 1800 cu o sare conform acelui verset care nu exista (sau o sare proasta) sau si-a pierdut gustul! Biserica este adevarul si ea a luminat omenirea a distrus toate celelalte imparatii pagane etc etc
Pe de alta parte dupa ce m-ati aratat cu degetul pentru niste adevaruri spuse (crestinul deci trebuie sa ascunda adevarul dupa parerea voastra?!?)incepeti chiar voi (adica tu) sa le recunoasteti!
ai dreptate ca nu poate fi biruita pt ca e condusa de o MANA PUTERNICA,dar nu uita ca biserica e un loc unde merg oameni slabi acre cauta mantuire putere,daca nu staruiesti in rugaciune in cereri catre DUMNEZEU,dupa cum am mai spus si satan vegheaza asupra noastra sa prinda o slabiciune o portita pe care poate sa intre si sa ne faca sa gresim intr-un fel sau altul,dar spre bucuria noastra avem un TOVARAS de nadejde,si ce adevaruri sa-ti mai spun,cand iti recunosti pacatul el este iertat(ma refer la mine)ceea ce incerci tu sa faci,cu tot respectul,incerci sa pui intr-o lumina proasta biserica advetista si cea penticostala,sincer nu ma deranjeaza ti-ai castigat dreptul la libera exprimare,imi poti spune daca ai vazut cazuri de blasmefie in biserica ortodocsa?si sa-mi dai cateva exemple,daca imi raspunzi sincer promit ca voi parasi acest forum
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 18:06:16
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Sunt oameni si oameni. Unii-s atat de fericiti ca l-au descoperit pe Hristos, incat tin sa impartaseaca tuturor asta, inca nu te poti supara pe ei cand te abordeaza si tind sa te “atentioneze” de marea eroare in care tu esti, iar el e cel care trebuie sa te salveze :) Oamenii aceia chiar cred, iar daca ei sunt linistiti si impacati in credinta lor, nu te bagi, il lasi pe Domnul sa le lumineze mintea. Altii sunt agresivi, iti ataca credinta, o desconsidera, o lovesc din toate partile (vedeti exemple pe forum), pe aceia ii ignori sau ii “pui la punct”, insa cu tact, pentru ca nu-ti poti lasa credinta si practicile "batjocorite". Cat ii priveste pe Martori, ei sunt de felul lor mai organizati, au un anumit tip de viata, activitati tipice care-i tin mereu ocupati si nu le dau ragaz si pentru alte lucruri :) insa stati linistit, sunt si la ei destui "pacatosi", doar tot oameni sunt. Nu-s sigura, dar cred ca-i excomunica pe cei vinovati de adulter. (daca e un Martor pe forum sa ne confirme)
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 18:18:16
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Sunt oameni si oameni. Unii-s atat de fericiti ca l-au descoperit pe Hristos, incat tin sa impartaseaca tuturor asta, inca nu te poti supara pe ei cand te abordeaza si tind sa te “atentioneze” de marea eroare in care tu esti, iar el e cel care trebuie sa te salveze :) Oamenii aceia chiar cred, iar daca ei sunt linistiti si impacati in credinta lor, nu te bagi, il lasi pe Domnul sa le lumineze mintea. Altii sunt agresivi, iti ataca credinta, o desconsidera, o lovesc din toate partile (vedeti exemple pe forum), pe aceia ii ignori sau ii “pui la punct”, insa cu tact, pentru ca nu-ti poti lasa credinta si practicile "batjocorite". Cat ii priveste pe Martori, ei sunt de felul lor mai organizati, au un anumit tip de viata, activitati tipice care-i tin mereu ocupati si nu le dau ragaz si pentru alte lucruri :) insa stati linistit, sunt si la ei destui "pacatosi", doar tot oameni sunt. Nu-s sigura, dar cred ca-i excomunica pe cei vinovati de adulter. (daca e un Martor pe forum sa ne confirme)
nu stiu daca vei gasi un martor pe forum,dar iti pot raspunde eu la intrebare,nu ii exlude din biserica imediat,la fel ca oricare biserica ii da celui care a gresit un fel de activitate spre indreptarea lui,iar daca nu accepta atunci inseamna ca s-a exclus singur,intelegi,niki o biserica nu exlude fara a se sfatuii sau a mai acorda o sansa,
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 18:27:51
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Prietene Neaguu, probleme sunt si in cadrul Martorilor lui Iehova.Probleme cu alcoolul sunt chiar in cadrul Corpului de Guvernare al martorilor din Brooklyn, New York SUA. Unii dintre acesti membrii au multe actiuni la o fabrica de armament din Statele Unite, ei care condamna si nu sunt de acord cu stagiul militar.Multi martori au facut preferat sa faca puscarie decat sa puna mana pe arma si culmea, sefii sectei detin o actiuni la o fabrica de armament. Ironic nu? La inceputul primaverii acestui an a fost un mare scandal in cadrul acestei secte din pricina asta.Stii cum se zice, padure fara uscaturi NU exista, iar pestele de la cap se...strica! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45