![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Inca de atunci biserica se forma sub conducerea apostolilor. Mentinerea ei s-a facut prin hirotonire! Era o forma vizibila in care se arata membrilor biserici in cine sa-si puna increderea! Orice om normal la cap isi da seama ca biserica era tinuta sub cuvant majoritatea enoriasilor fiind analfabeti sau neavand carti sa citeasca! De aceea si spun la un moment dat: eu sunt al lui Pavel al lui Iisus etc etc. Cum spunem si azi :eu sunt al preotului x din biserica y.
P.s amuzant daca am citit bine ca cineva a crezut ca sunt iehovist! Nicipomeneala! Am aratat ca nu cunosc la ei cazuri de abatere asa de mari cum am intalnit la biserica adventa sau penticostala! Atata tot! |
|
|||
|
|||
![]()
Stelian trebuie sa cauti adevarul. Foarte bine! Raspuns bun spunem noi ortodocsii sa dam la judecata! Dar trebuie sa pui intrebari! Calea catre ortodoxie ar fi o carte in care poti gasi raspunsul sau Frazier care scrie o carte despre Venirea Domnului. Poti gasi si aici raspunsuri mai ales ca avem obligatia sa ti le dam! Mare bucurie e in ceruri si deci si pe pamant pentru intoarcerea unui om de pe calea cea larga. Din pacate cum spunea un monah: cea mai frumoasa viata e cea calugareasca dar daca stiti de cate ispite diavolicesti o sa aveti parte a-ti fugi imediat!
P.S am ramas uimit ca acesti calugari invinuiti ca nu stiu prea multe sunt niste oameni exceptionali! Desigur nu stiu daca toti deoarece orice padure are uscaciuni! Si au puteri clare de a vedea ce fel de om esti din punct de vedere crestin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Biserica Ortodoxa are la baza succesiunea apostolica neintrerupta inceputa de la apostoli. Pe teritoriul tarii noastre crestinismul a ajuns prin Sf. Apostol Andrei, iar de atunci daco-romanii, iar mai apoi romanii si-au pastrat credinta si au continuat pe „calea cea dreapta”, n-au incetat sa fie ortodocsi, n-au existat conflicte interconfesionale, erezii, excomunicari, decat mult, mult mai tarziu, cand au aparut noile biserici.
O seara placuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Stelian ai vazut si tu ca inca din apocalipsa unii episcopi se abateau de la indatoriri! Preotul e om si poate gresi. Cazul de la manastirea Tanacu este un caz in care se demigreaza voit biserica ortodoxa! Oricum smintelile vor fi din ce in ce mai mari! Sti cum se intreaba Iisus: voi mai gasi credinta? Pe adventisti si pe iehovisti ::)) Cred ca ai fost ortodox dar nu ai stiut sa traiesti cu adevarat credinta! A fi ortodox nu e un lucru usor! Un ortodox traitor!
P.s de multe ori imi dau seama cat de atent se citesc postarile unui om. Eu am spus ca nu stiu cazuri de coruptie in biserica iehovista pe langa faptul ca sunt foarte ceratreti si nu te lasa sa-ti spui parerea si de aici unii au crezut ca sunt iehovist :)) Asta vreau sa zic. Ai fost ortodox dar poate nu traitor! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
Mic predicator penticostal!! | Templier Knight | Secte si culte | 35 | 20.12.2011 20:26:24 |
Sfatui-ti-ma, va rog! | smal27 | Generalitati | 46 | 24.10.2011 21:33:30 |
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? | elom | Secte si culte | 353 | 26.08.2011 13:18:45 |
|