21.08.2011, 23:38:09
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de MariS_
Intr-un sat uitat de lume s-au adunat, odata, reprezentanti de seama din mai toate confesiunile. Fiecare trebuia sa tina un discurs despre credinta sau confesiunea sa. Toti au inceput sa tina discursuri cat mai emotionante cand era vorba de confesiunea si credinta proprie dar presarate si cu minciunele si mici ironii cand se refereau la alte confesiuni. Binenteles rumoarea din sala crestea cu fiecare discurs pentru ca intotdeauna barna altora loveste mai tare decat paiul propriu. La final era deja zarva mare. Numai intr-un colt sedea un batran ce parea ca adormise. Cativa l-au vazut si s-au dus sa-l roage si pe el sa ia cuvantul. La inceput batranul nu a vrut dar mai apoi, convins de ceilalati, a zis ca o sa spuna si el ceva. Dar in loc sa se indrepte spre bina (adica scena) trecu prin sala sontac-sontac si ii imbratisa pe toti participantii apoi se urca cu greu pe bina si spuse:
- Asta a fost "discursul" meu. Iertati-ma, fratilor, ca eu nu stiu a vorbi.
Asa fac si eu, acum, in zarva forumului, va imbratisez pe toti "si pe cei care vin si pe cei ce pleaca si pe cei ce raman", ca pacatosi si supusi greseli suntem cu totii.
Sa ma iertati daca nu v-a placut povestea.
"Si nu uita, mama, sa fii bun!"
Har, smerenie si jertfa de sine.
|
Draga mariS, ma bucur ca ai revenit. Iata o analogie frumoasa intre piesele de sah si Biserica, sper sa iti placa:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/cre...i-hristos.html