Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 17:17:06
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Stimată soră postările tale nu-s deloc enervante, îmi procură chiar o anumită delectare intelectuală căci te văd destul de bine informată, motiv pentru care nu-ți dau ignore (precum frățiorului ce ne sufocă cu multa lui iubire). Recunosc unele postări reușesc să fie incomode, nu-i cazul acesteia, incomodă eventual pentru tine, căci:

Fleoșc! Nu e pont, e doar o cacialma, căci ai cam încurcat tu versiunile ortodoxe între ele... ce să-i faci, se mai întâmplă și la case mai mari.
În versiunea sinodală 1914 NU apare termenul "știrbire":

"Carele în chipul lui Dumnezeu fiind, nu răpire au socotit a fi el întocma cu Dumnezeu;" (Filipeni 2,6 - versiunea sinodală 1914)

în timp ce în versiunea sinodală actuală, apare termenul "știrbire":

"Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o știrbire a fi El întocmai cu Dumnezeu," (Filipeni 2,6 - versiunea sinodală actuală - conform http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=28&cap=2)

Acum cât privește versiunea sinodală actuală (în uz în B.O.R. ), rămâne de văzut dacă IPS Bartolomeu Anania a avut, ori n-a avut nicio contribuție. Sper să ne lămurească cineva [mai] avizat, eu fiind dispus să-mi cer scuzele de rigoare. Nu cer acest lucru din partea ta... a greși e omenește...

Tricessimus, indurare Rabbi, sper sa-mi acorzi circumstante atenuante. Ar fi fost cacialma, daca eu as fi deschis si alimentat acel topic special in care sa denigrez versiunile ortodoxe. Ma asteptam din partea ta, ca macar tu sa nu incurci versiunile daca tot te-ai apucat sa gasesti nod in papura versiunilor ortodoxe.
In ce ma priveste, eu nu-s deloc una din acele case mai mari carora le mai scapa cate una, alta (in cazul de fata chiar nesemnificativ pt . ca nu schimba deloc mesajul).

Din partea mea, appologies accepted, iar la schimb, iti dau voie sa ma incadrezi la categoria : "exista o infinitate de moduri prin care uneori o putem da in bara, mai mult sau mai putin grav. Evident, nu le putem evita chiar pe toate".
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un cor mai putin obisnuit Mihnea Dragomir Craciunul - Nasterea Domnului 32 05.12.2011 02:40:58
putin ajutor Calin21 Exorcismul 8 05.06.2011 19:11:06
vorbiti-mi putin! anaecaterina Generalitati 86 21.07.2010 10:13:39
of...:( putin ajutor... Simona-Marilena Generalitati 7 18.11.2009 22:51:25
PUTIN-felicitari cozia Despre Biserica Ortodoxa in general 12 27.12.2007 19:20:00