Citat:
În prealabil postat de ioanna
Buna observatie, mai ales ca prin lege femeia trebuia incredintata unui barbat(tutore) din familia ei ; ma indoiesc ca Iisus ar fi incalcat legea.
@Stelian26
Avem pareri diferite. Intelesul semantic al cuvantului "frate", nu sa opreste doar la legatura de sange, in Noul dar si Vechiul Testament, cuvantul "frate" are mai multe sensuri. In Matei 23:8 Iisus ne indeamna sa ne spunem "frati" unii altora, deci pot sa-i spun lui Iacob frate al Domnului, chiar daca n-are legatura de sange cu El, fiind fiul lui Alfeu. De asemenea Lot si Avraam apar ca frati (Facere 13:8), cu toate ca Lot era nepotul lui Avraam. La evrei cuvantul "frate" se folosea si pentru verisor si pentri nepot. Analizand intreaga Scriptura, eu spun ca aceia nu puteau fii fratii de sange a Lui Iisus. Apoi mai e o problema: Maria a fost logodita cu Iosif, fapt mentionat in Biblie, insa nu se spune nimic despre o casatorie a lor, deci ei n-au fost casatoriti, numai logoditi, ceea ce implica traiul in sfintenie.
|
nu avem pareri diferite stiu la ce se refera,dar vad ca aiki se pleaca de la un anumit puct si cand cineva se poticneste in a da un argument puternic la a cotrazice ce am spus eu,se trece imediat la altu,si a fi logodit nu este oare cam acelasi lucru ca si cum ai fi casatori?sa-ti pastrezi puritatea nu inseamna doar sa nu faci sex,implica mai multe situati,ca si acea de a nu locuii sub acelasi acopersi,pe cand maria si iosif,DUMNEZEU SA MA IERTE,au fost de nedespartit de la vestirea NASTERII,nu intelege ca vreau sa o fac de rusine pe maria,adevarat ca ea a trait pana la moartea trupeasca,pt ca exista viata dupa moarte,in sfintenie si fara pacat,dar nu mai are rost sa lungim discutia,cine a spus ca nu vem ce cauta noi,acestia,care nu sant de aceasi religie cu voi pe acest forum,are dreptate,degeaba ajungem la un acord pt moment,asa ne aducem numai osandire,dar inainte sa parasesc acest forum raspunde-mi te rog,ti se pare corecta inchinarea la icoane?,acum ca stim sa citim,ti se pare sfintirea lucrurilor materiale normala?,acum cand stim adevarul,si ne invata cuvantul sa nu tanjim dupa ele,ti se pare normal sa inalti prea sfintesti un preot?acum cand DOMNUL ISUS ne-a invatat sa ne smerit,ti se pare normal ca tot ce se intampla acum in lume e exact ce s-a intamplat in vechime?cand IUSUS NE-A INVATAT SA NE IUBIM SI TOLERAM indiferent de ce santem sau cum santem,
mi-am spus si eu puctul de vedere ca oricare altu de pe acest forum,cu ce am gresit?