Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 21:19:46
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Buna observatie, mai ales ca prin lege femeia trebuia incredintata unui barbat(tutore) din familia ei ; ma indoiesc ca Iisus ar fi incalcat legea.

@Stelian26
Avem pareri diferite. Intelesul semantic al cuvantului "frate", nu sa opreste doar la legatura de sange, in Noul dar si Vechiul Testament, cuvantul "frate" are mai multe sensuri. In Matei 23:8 Iisus ne indeamna sa ne spunem "frati" unii altora, deci pot sa-i spun lui Iacob frate al Domnului, chiar daca n-are legatura de sange cu El, fiind fiul lui Alfeu. De asemenea Lot si Avraam apar ca frati (Facere 13:8), cu toate ca Lot era nepotul lui Avraam. La evrei cuvantul "frate" se folosea si pentru verisor si pentri nepot. Analizand intreaga Scriptura, eu spun ca aceia nu puteau fii fratii de sange a Lui Iisus. Apoi mai e o problema: Maria a fost logodita cu Iosif, fapt mentionat in Biblie, insa nu se spune nimic despre o casatorie a lor, deci ei n-au fost casatoriti, numai logoditi, ceea ce implica traiul in sfintenie.
nu avem pareri diferite stiu la ce se refera,dar vad ca aiki se pleaca de la un anumit puct si cand cineva se poticneste in a da un argument puternic la a cotrazice ce am spus eu,se trece imediat la altu,si a fi logodit nu este oare cam acelasi lucru ca si cum ai fi casatori?sa-ti pastrezi puritatea nu inseamna doar sa nu faci sex,implica mai multe situati,ca si acea de a nu locuii sub acelasi acopersi,pe cand maria si iosif,DUMNEZEU SA MA IERTE,au fost de nedespartit de la vestirea NASTERII,nu intelege ca vreau sa o fac de rusine pe maria,adevarat ca ea a trait pana la moartea trupeasca,pt ca exista viata dupa moarte,in sfintenie si fara pacat,dar nu mai are rost sa lungim discutia,cine a spus ca nu vem ce cauta noi,acestia,care nu sant de aceasi religie cu voi pe acest forum,are dreptate,degeaba ajungem la un acord pt moment,asa ne aducem numai osandire,dar inainte sa parasesc acest forum raspunde-mi te rog,ti se pare corecta inchinarea la icoane?,acum ca stim sa citim,ti se pare sfintirea lucrurilor materiale normala?,acum cand stim adevarul,si ne invata cuvantul sa nu tanjim dupa ele,ti se pare normal sa inalti prea sfintesti un preot?acum cand DOMNUL ISUS ne-a invatat sa ne smerit,ti se pare normal ca tot ce se intampla acum in lume e exact ce s-a intamplat in vechime?cand IUSUS NE-A INVATAT SA NE IUBIM SI TOLERAM indiferent de ce santem sau cum santem,
mi-am spus si eu puctul de vedere ca oricare altu de pe acest forum,cu ce am gresit?
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:20:24
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
niciun penticostal nu trebuie sa treaca la ortodocsi.
Agreez in ultima instanta si parerea ta frate Catalin.

Dar tu singur ai zis ca nu are rost sa mai discutam.
Eu, sunt intru-totul, dar asa... cu desavarsire intru-totul de acord cu tine in aceasta privinta.

Iarta-ma ca te intreb: te-ai razgandit?

Last edited by penticostalul; 22.08.2011 at 21:22:47.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:21:15
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Prietene Neaguu, (hai ca te-am iertat ca vad ca ai intors-o ca la Ploiesti), ai afirmat intr-o postare anterioara ca eu atac ortodoxia. Acum zici ca am jignit.

Poti sa selectezi si sa-mi arati si mie unde am atacat ortodoxia si unde am jignit?
Am observat ca imi cunosti toata istoria: de cate ori am intrat pe forum de cate ori am iesit...Ai voie sa selectezi chiar si din existentele mele anterioare...

Sunt tare curios de fel. Raman dator. Hai, fa o incercare!
Hai sa vedem :
Citat:
1. Cazul unu - E o facere de bine sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Da, e bine sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie. Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.

2. Cazul doi - E o nelegiuire sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Penticostalii care il iubesc pe Hristos si pe semenii lor, citesc Biblia si se roaga in fiecare zi, se feresc de pacat si cauta sa implineasca poruncile lui Dumnezeu ar trebui sa fie respectati si incurajati sa-si traiasca viata de crestin in Biserica lor.
Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi.
Sa ne pazeasca Dumnezeu de asemenea nelegiuire.
Eu as spune ca minti dar mai degraba ca esti inselat. Poate iti ceri scuze si recunosti totusi ca ai gresit...deci ai jignit biserica ortodoxa in principa spunand ca se pot duce in ea toti nelegiuitii!(Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.). Eu as zice ca daca tu nu ai jignit nici eu nu jignesc indrumand sa se duca in biserica penticostala toate animalele incepand cu porci. Acum vezi??

Last edited by Neaguu; 22.08.2011 at 21:25:41.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:23:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stelian26 Vezi mesajul
sant penticostal,dar fi in pacea DOMNULUI ISUS nu am venit pe acest forum sa fac propaganda sa jignesc sau sa vorbesc despre istorie,daca stam si ne ingrijoram pt trecut si viitor cu ce santem mai in castig ca un ateu?te inteleg ca ai ceva impotriva protestantiilor si eu am avut,am si luptat impotriva lor i-am urat mai mult ca tine,dar cu cat ura crestea se intrezarea o dragoste imensa pt ADEVAR,un adevar pe care nu l-am descoperit niciodata intr-o BO,sa-ti spun o marturisire a unui preot ortodocs cand in conversatia mai amanuntita despre credinta si religie mi-a spus ca pt el preotia e un servici ca oricare altul,explicami tu dar cum suna aceasta afirmatie?......si inca ceva:ce parere ai despre preotii care s-au botezat la protestanti?
Stii cum se spune, ca daca urasti ceva ajungi ca ceea ce urasti, nu trebuie sa uram pe nimeni, mai ales om dupa chipul lui Dumnezeu. Aceasta e si diferenta, in niciun caz nu urasc pe vreun penticostal sau cineva de alta credinta, dimpotriva, din dragoste fata de adevar si mai ales fata de alti oamnei din alte culte le spun sau le spunem adevarul, ca exista doar Biserica Ortodoxa. Observi ca am spus ca doar spun adevarul, nu sa conving in mii de discutii sau sa oblig pe cineva. Pentru ca vrem ca toti sa se mantuiasca, asa cum spune Mantuitorul, si ne pare rau ca unii nu au nici macar sansa sa afle adevarul.

In BO preotii sunt doar slujitori, unii sunt nevrednici, asta nu afecteaza Biserica. Daca nu-mi place un preot ma pot duce la altul, doar n-o sa-l aleg tocmai pe acela care mie nu-mi place din cei cateva mii de preoti. Un preot nu este un sfant, e un om ca noi toti.
Preotii care s-au botezat la protestanti (eu nu am auzit de asemenea cazuri), sunt fosti credinciosi care au parasit BO, nu am ce parere sa am in plus.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:25:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
...zise in deplina cunostiinta de cauza si fara pic de respect "medicul ginecolog" Stelian 26.

Maica Domnului L-a purtat in Ea pe Cel-neincaput si e prin excelenta Palatul Duhului Sfant. Dupa o asemenea experienta coplesitoare de a-L fi purtat in faptura Ei pe Cel ce a facut Cerul si pamantul, e cea mai mare impietate si aroganta luciferica sa insinuam noi altceva, noi, niste fire de praf care nu intelegem bine nici macar lucrurile la indemana, d-apoi asa o taina!
Chiar si oameni obisnuiti care au o simpla revelatie sau parte de o mica minune se schimba, unii devenind calugari, deci lepadand placerile lumesti.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:28:27
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

M-ai dezamagit Neaguule. Sunt aproape gata sa plang.
Am crezut ca vei aduce macar un cuvant prin care am denigrat ortodoxia.

Iar tu, batman, vii cu o postare in care eu, generos, afirm ca sunt situatii in care trecerea unor penticostali la ortodocsi ar fi chiar binevenita.

Selecteaza din toata postarea mea cuvintele sau propozitia in care am atacat, am jignit sau am denigrat ortodoxia!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:29:32
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Stelian26, argumentele tale nu sunt puternice, chiar deloc. N-am dorit sa aduc in discutie alte scrieri istorice autentice, pentru ca voi respingeti absolut orice ce nu e canonic, insa vreau sa te intreb ceva: tu in locul lui Iosif ai fi putut avea copii cu Fecioara Maria? Eu nu-mi pot inchipui pe Fecioara Maria si Iosif avand copii. Iosif ne apare ca un drept credincios, El a primit direct mesajul divin ca Maria va naste pe Fiul lui Dumnezeu, Maria stia de asemenea cine e Iisus, deci ei mereu au trait constienti de prezenta lui Dumnezeu intrupat langa ei. Cum sa „profaneze” Iosif trupul Mariei- templul Domnului, sau se gandeasca la carnal, lumesc? Ei aveau o viziunea superioara, scopul lor era altul si-au dedicat viata cresterii si educarii Fiului Domnului, El trebuia sa fie in centrul preocuparilor lor,nu?
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:29:47
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Bun, ne-ai spus parerea ta, din punct de vedere penticostal. Si tot in conceptia penticostala nu prea sunt elemente negative la penticostali, deci niciun penticostal nu trebuie sa treaca la ortodocsi.
Acum fara sa te superi la randul tau vei auzi si parerea ortodoxa. Din punctul de vedere al BO nu exista Sfinte Taine la penticostali, nici macar botez. Prin Sfintele taine se primeste harul, deci cultul penticostal e o adunare de simpatizanti ai Bibliei. Problema e ca fac si prozelitism si incearca sa atraga ortodocsi, la recensamantul din 2002 declarandu-se penticostali peste 330.000 de persoane.
O alta problema fata de alte culte neoprotestante este pretinsa vorbire in limbi, o manifestare asemanatoare mediumilor din spiritism.
Asadar un penticostal se poate mantui doar in Biserica Ortodoxa, dar in general nu are cum sa ajunga in ea desi poate observa ca sunt minuni in Biserica Ortodoxa la fel ca la inceputul crestinismului. Pentru ca si in cazul evreilor Iisus a facut minuni, dar tot nu L-au acceptat.
te inseli amarnic daca crezi ca nu exista botezi,si de ce numesti ceva de care stie toata lumea ca e o TAINA,cat despre minuniile din BO iti spun si eu parerea mea si dupa aia nu mai deranjez,cand DOMNUL ISUS a spus ca doar TATAL POATE VIDECA,CHIAR EL vindeca in TATALUI SI AL DUHULUI SFANT,intradevar ca are si acum putere DOMNUL ISUS DE VIDECARE PT CA E FIUL LUI DUMNEZEU SI TOATA PUTEREA E INSUFLATA IN EL,atunci de ce in fiecare an de "sf paraschiva "se aduna 2mil de oameni sustinant ca trupul conservat ii vindeca si scoate duhuri rele din ei,oare prin afirmatiile astea nu-L FACE MINCINOS PE ISUS si-L desconsidera pe DUMNEZEU CA FIND UNICUL MEDIC PT TOTI
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:31:08
Senior Member

Implicit

Citat:
Agreez in ultima instanta si parerea ta frate Catalin.

Dar tu singur ai zis ca nu are rost sa mai discutam.
Eu, sunt intru-totul, dar asa... cu desavarsire intru-totul de acord cu tine in aceasta privinta.

Iarta-ma ca te intreb: te-ai razgandit?
Citatul dat de tine nu corespunde cu ceea ce am scis eu, l-ai scos din context, eu am spus ca in conceptia penticostala un penticostal nu trebuie sa treaca la ortodocsi. Dar sunt sigur ca ai inteles.
Nu m-am razgandit, comentez doar ce se scrie, daca scrii ceva la care sa raspund eu scriu si raspunsul. Pentru ca nu suntem doar noi doi care citim si dialogam.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:38:05
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Stelian26, argumentele tale nu sunt puternice, chiar deloc. N-am dorit sa aduc in discutie alte scrieri istorice autentice, pentru ca voi respingeti absolut orice ce nu e canonic, insa vreau sa te intreb ceva: tu in locul lui Iosif ai fi putut avea copii cu Fecioara Maria? Eu nu-mi pot inchipui pe Fecioara Maria si Iosif avand copii. Iosif ne apare ca un drept credincios, El a primit direct mesajul divin ca Maria va naste pe Fiul lui Dumnezeu, Maria stia de asemenea cine e Iisus, deci ei mereu au trait constienti de prezenta lui Dumnezeu intrupat langa ei. Cum sa „profaneze” Iosif trupul Mariei- templul Domnului, sau se gandeasca la carnal, lumesc? Ei aveau o viziunea superioara, scopul lor era altul si-au dedicat viata cresterii si educarii Fiului Domnului, El trebuia sa fie in centrul preocuparilor lor,nu?
intradevar ca ne contrazicem pe anumite chesti,dar eu in a 2a parte a mesajului ma refeream si la zilele noastre,orsicum nu ajungem la un numitor comun,fiecare cu invataturiile noastre si credinta noastra,SPUN CA DOMNUL SA TE BINECUVANTEZE SI SA AI PARTE DE DRAGOSTEA LUI PE VECIE,intradevar sti multe cunosti biblia asa cum am cunoscut-o eu,doar din biserica si confesiuniile preotiilor,dar daca ai o invatatura mai aparte,ma opresc ca nu cumva sa par un om fara capatai,recunosc ca mai am multe de invatat,doar m-am nascut din nou,ceea ce unii nu cunosc ce inseamna a 2a nastere,si daca va fi voia DOMNULUI sa capat inteleciune in asa fel incat sa pot raspunde la tot,atunci voi revenii pe acest forum,DOAR CU VOIA DOMNULUI,DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI CARE VA INCREDETI IN EL,AMIN AMIN
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45