![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Iar in privinta duhovnicului, m-ai prins. Duhovnicul pe care as fi putut sa-l intreb astfel de lucruri a plecat la Domnul. Cat timp a trait, m-a incurajat sa marturisesc credinta ortodoxa. Uneori descopar cate ceva si nu am liniste pana nu spun. Daca as spune ca L-am visat pe Pruncul Mantuitor, multi ar sari sa ma acuze ca, iata, cred in vise! Mi L-a adus cineva pentru a-L ajuta si L-a asezat pe un patul meu. Avea solzi metalici pe corp si nici gura, nici mainile nu si le putea misca. In vis, Il priveam cu multa compasiune si ma gandeam cum as putea sa-L ajut. Am perceput acest vis ca pe o incurajare. Dupa ce am scris pe internet ceea ce am observat, mi-am regasit linistea. Poate ca se va gasi cineva care sa acorde atentie acestui aspect care nu este deloc minor. Pentru a picta o icoana ortodoxa, sunt necesare cateva conditii de ordin duhovnicesc, respectarea intocmai a canoanelor si nu a unor sabloane primite de nu se stie unde si cu nu se stie ce scop. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Antonia, departe de mine gandul de a te mustra si-mi pare tare rau ca ai inteles asa.
Cred ca am scris prea mult la acest subiect si poate de aceea crezi ca as avea ceva cu tine. Ma opresc de acum, eu doar am vrut sa-ti recomand prudenta in vorbe (ca sa nu regreti mai incolo in cazul in care gresesti) si sfatul unui parinte duhovnic. Si eu il voi intreba pe preot curand, mi-e teama sa interpretez singura lucruri pe care nu le cunosc ... |
|
||||
|
||||
![]()
mai esti Ortodox si ar trebui sa respecti pe oameni care au facut acele minunate lucrari,ai grija ce faci sa nu cazi in prapastie ca greu te ridici.Tu fiind Ortodox ar trebui sa accepti randuiala Ortodoxie,cel ce nu este Ortodox este impotriva Domnului Iisus Hristos ca si El a binecuvanta cu amandoua maini.Daca esti cu adevarat Ortodox mergi la o manastire si intreaba pe monahi de acolo lucruri care te framanta.Fii iubitor de Ortodoxia si nu fii potrivnicul Ortodoxiei.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cinstesc icoanele ortodoxe, dar nu pot sa ma inchin la icoane cu semne masonice pe ele, indiferent cine le-ar fi pictat. Deci nu pot sa respect blasfemia. Pictorii de icoane care se conformeaza canoanelor merita tot respectul. Dar nu si cei care insala vigilenta crestinilor. Respectul se castiga, nu se impune. Tie iti place sa privesti o fotografie proprie de cea mai buna calitate dar pe care cineva ti-a adaugat niste coarne? Nici lui Iisus nu cred ca-i plac astfel de ,,portrete''. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Întâmplarea este redată în Cazanie, în a doua parte a lunii august. Nu îmi amintesc exact data. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.librariasophia.ro/carti-I....-so-2534.html
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
niste icoane | dichiul | Arta bisericeasca in general | 33 | 17.04.2011 14:49:37 |
Icoane inedite - Icoane bizantine cu psalti | Lujootm | Intrebari utilizatori | 0 | 23.11.2010 19:11:55 |
Icoane | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 5 | 12.09.2010 20:14:53 |
icoane | adelasibiu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.02.2010 11:28:01 |
|