Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2011, 14:55:59
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit Logica si bunul simt ...

Explicatia GRESITA a miscarii umbrei de la VEST la EST, observati cum Luna se roteste aproape SINCRON cu Pamantul, de parca ar fi un satelit geostationar ...

http://www.cite-sciences.fr/francais...-de-soleil.swf

Pamantul in realitatea Copernicana ar trebui sa se invarta in jurul axei sale ... ca in filmul de mai jos

http://www.youtube.com/watch?v=CswzrzqmvOA

Q.E.D !!!

Last edited by neica_nimeni_altul; 24.08.2011 at 15:13:20.
Vechi 24.08.2011, 14:59:33
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Explicatia GRESITA a miscarii umbrei de la VEST la EST, observati cum Luna se roteste aproape SINCRON cu Pamantul, de parca ar fi un satelit geostationar ...
Habar n-ai ce-i ăla satelit geostaționar. Da' ți-am mai spus-o.
De fapt, habar n-ai de nimic, m-am convins. În afară de copy&paste din goagăl sau mai știu eu de unde, turui ca un patefon stricat aceleași lucruri fără noimă și logică.
Doamne iartă-mă, dar n-am mai putut!
Vechi 24.08.2011, 15:26:22
Senior Member

Talking

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Habar n-ai ce-i ăla satelit geostaționar. Da' ți-am mai spus-o.
De fapt, habar n-ai de nimic, m-am convins.
Despre sateliti, pendul, coriolis, "pamant plat in 4 colturi" am explicat in mai multe postari, totul e sa ai rabdare sa le citesti !
Am vazut ca ai o obsesie cu satelitul si forma pamantului

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...archid=2416192

"- Buna ziua, baba !
- Tai lemne !"

Last edited by neica_nimeni_altul; 24.08.2011 at 15:34:08.
Vechi 24.08.2011, 15:43:15
Senior Member

Talking Umbra gnomonului la ecuator ?

In ziua echinoctiului la ecuator, o alta umbra, a gnomonului, se formeaza in lungul liniei ecuatorului (0,06 grade) pe toata durata zilei, strict in modelul geocentric! In modelul propus de Copernic, aceeasi umbra formeaza un unghi de 18 grade cu ecuatorul, acest lucru fiind impotriva evidentei.

http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/...ie.html#admin2

Pana acum ZERO raspunsuri pe aceasta tema, nu se incumeta nimeni ?

Vechi 24.08.2011, 15:50:05
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Neica_nimeni_altul= the_listener ?
Vechi 24.08.2011, 16:02:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Neica_nimeni_altul= the_listener ?
Are legatura cu umbra gnomonului la ecuator ?

Vechi 24.08.2011, 16:32:01
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit Metoda stiintifica

Slava Domnului Iisus Hristos ca "Metoda stiintifica" (http://ro.wikipedia.org/wiki/Metoda_stiintifica) asigura obiectivitatea "Comunitatii stiintifice" (http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_community).

Stiinta asemenea teologiei nu se studiaza dupa "bunul plac al fiecaruia" ci in institutii specalizate cu profesori corespunzatori.

In stiinta orice teorie trebuie testata prin experimente practice, iar in teologie trebuie urmat pragmatismul Sfantului Ilie Tesviteanul care nu a stat la discutii cu inchinatorii la idoli ci a cerut dovezi practice, fara echivoc. Sfantul Ilie a aratat oamenilor pe Dumnezeul cel Adevarat si ca el este slujitorul lui.

“și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” Ioan 8,32.
In stiinta Comunitatea stiintifica este garantul adevarului stiintific.
In teologia ortodoxa, Duhul Sfant si invatatura Bisericii Ortodoxe (stabilita sub indrumarea Sfantului Duh) sunt garantul Adevarului.

Doamne ajuta.
Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.

P.S. Cei care "cred CĂ" Pamantul e fix trebuie lasati pe directia lor "dupa a doua si a treia mustrare" adresata lor de cei care "cred IN" Hristos Iisus (capul Bisricii Ortodoxe). Trebuie subliniat ce sustine la nivel oficial Bisericii Ortodoxa (evident ca nu sustine elucubratii stiintifice de genul: planeta Pamant este fixa).

Last edited by Eugen7; 24.08.2011 at 16:35:10.
Vechi 24.08.2011, 16:44:32
Senior Member

Talking Corect - orice teorie stiintifica trebuie testata prin experimente !

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
In stiinta orice teorie trebuie testata prin experimente practice
CORECT, exact asta sustin si eu, tocmai asta era si sensul intrebarilor referitoare la mersul umbrei la eclipsa si umbra gnomonului la echinoctiu, experimentele au fost facute, se pare ca "stiinta" a ramas in urma la interpretarea rezultatelor ... si nici google nu prea mai ajuta pe aceste teme ...

Doar ca cei care invoca "stiinta" nu prea au parte de ea ... si sunt cam saraci in explicatii.

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Trebuie subliniat ce sustine la nivel oficial Bisericii Ortodoxa (evident ca nu sustine elucubratii stiintifice de genul: planeta Pamant este fixa).
Eugen7, cred ca este vorba de credinta ta personala ... ia uite care este pozitia oficiala a Bisericii:

"Izvoarele din care își scoate Biserica Creștină ortodoxă principiile sale morale și adevărurile sale religioase, sunt:

Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament (Biblia)
Sfânta Tradiție (consemnată în scris de Sfinții Părinți și Scriitori bisericești) și
Hotărârile celor șapte Sinoade Ecumenice

Biserica creștină ortodoxă se simte cu tenacitate legată de acestea și își face o adevărată onoare din lupta pe care o duce pentru păstrarea lor fără schimbare. Ele sunt norma credinței celei drepte, de aceea Biserica creștină ortodoxă, legată exclusiv de această normă, își merită pe bună dreptate numele ce-l poartă.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Biseric...m%C3%A2n%C4%83

Apropo, cei de la catholica.ro au prezentat hexaimeron.ro ca saitul saptamanii
http://www.catholica.ro/2009/10/27/s...hexaimeron-ro/

la fel si cei de la ortodoxia.md
http://ortodoxia.md/stiri/14-stiri/1...a-hexaimeronro

dar Adevarul se propune, nu se impune

Doamne ajuta !

Last edited by neica_nimeni_altul; 24.08.2011 at 17:12:31.
Vechi 24.08.2011, 17:28:09
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Dupa mintea unora, BOR se confunda cu Institul de Fizica Atomica sau Institutul Astronomic al Academiei Romane.

BOR nu sustine elucubratiile stiintifice, preocuparile lor sunt de natura morala si religioasa, pe care si le fundamenteaza pe Sf. Scriptura, Sf. Traditie si Hotararile Sinodale. BOR lupta pentru pastrarea bogatiei spirituale pe care acestea ni le ofera. Scrierile Sf. Parinti sunt valoroase datorita problemelor duhovnicesti pe care le expliciteaza si nu datorita altor “probleme” pe care le ating tangential. Vai de cei care-l confunda pe Sf. Vasile cu Einstein , pe Sf. Ioan Gura de Aur cu Newton sau pe Maxim Marturisitorul cu Arhimede.
Vechi 24.08.2011, 17:49:58
Senior Member

Talking

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
BOR nu sustine elucubratiile stiintifice, preocuparile lor sunt de natura morala si religioasa, pe care si le fundamenteaza pe Sf. Scriptura, Sf. Traditie si Hotararile Sinodale.
Sunt perfect de acord cu tine, si eu cred ca BOR nu are cum sa sustina Teoria Big-Bang, bozomii, materia negra, neutrinii ... si alte idei imaginare si fara acoperire sau legatura cu realitatea ale "stiintei" ...

http://www.hexaimeron.ro/Astronomia/...aBingBang.html

Last edited by neica_nimeni_altul; 24.08.2011 at 17:54:58.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48