![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
De ce putini barbati astazi si-ar lua de sotie o femeie desfranata, nu stiu ce sa-ti raspund! Cred ca acesta categorie de barbati nu l-au cunoscut pe Dumnezeu. Apostolul Ioan zice atat de frumos in epistola sa : "Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire." (1 Ioan 4:8).Orgoliul tipic masculin ii opreste sa faca un astfel de pas.Prefera sa osandesca o astfel de femeie, sa o arate cu degetul, uitand sau mai bine zis nestiind ca Hristos a procedat altfel in astfel de ocazii :"Și ridicându-Se Iisus și nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nu te-a osândit nici unul? Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Și Iisus i-a zis: NU TE OSANDESC NICI EU. Mergi; de acum să nu mai păcătuiești. ( Ioan 8: 10-11) Asta e parerea mea...poate gresesc...Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Nu stiu cum sa fac sa evit lauda :) Atat te intreb: pot sa te cer de barbat? :)) Un om care chiar crede cu adevarat ca iubirea poate invinge tot!
P.S: Evident a fost o gluma partea cu cerutul in casatorie! :) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Stii care e CULMEA? Stiam...si mai stiu cu certitudine ca si eu asa gandesc! Nu conteaza trecutul unui om ci ceea ce exista momentului prezent , in care iti este alaturi acea fiinta....Deci, nu NU gresesti, jos palaria! Numai bine! |
|
|
|||
|
|||
|
Pe tine nu te mai pot cere :) Am facut deja propunerea! Atentie catre cine aruncam cu pietre! Domnul are puterea de a face sfinti din cei ce mai inainte fusesera desfranati!
|
|
|
|||
|
|||
|
Heh...multam dar eu sunt oarecum "luat"....
|
|
|
|||
|
|||
|
Fara nicio aluzie la problematica propusa de topic, mi-au venit in minte versuri minulesciene. Sigur ca cel care crede cu adevarat ca persoana de langa el este doar a lui, fara a lua in calcul trecutul ei, are toate sansele sa traiasca fericit langa ea pentru ca increderea si dragostea impartasita multe pacate izbaveste. Doamne, ajuta!
repet: fara a aduce nicio atingere seriozitatii topicului, ci doar ca pata de culoare, versurile romantei lui Minulescu: "Eu stiu c-ai sa ma-nseli chiar maine, Dar fiindca azi mi te dai toata, am sa te iert - E greu pacatul, si nu esti prima vinovata!" |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dovada clara ca mai degraba iertam uciderea decat desfranarea! desi egal ne baga in iad, vedem unele pacate mai rusinoase decat altele. Spune-mi ce vezi mai grav, uciderea unui adult din razbunare sau pedofilia? Totusi daca se spovedesc si se face canon, Domnul iarta... stiu, e mult peste capacitatea omeneasca de intelegere asemenea iertare. logica noastra, ca si dreptatea noastra, e ca o carpa lepadata in fata Domnului... mai bine sa ne straduim cat putem sa nu judecam... |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Au fost oameni care le-au facut pe toate acestea, dar s-au pocait foarte foarte mult si au ajuns sfinti. Fireste, cel mai bine e sa ne pazim de pacate. Păcatele strigătoare la cer 1. Uciderea și uciderea pruncilor. 2. Păcatele asemănătoare celor făcute de cei din Sodoma și Gomora. 3. Oprirea plății lucrătorilor. 4. Asuprirea văduvelor și orfanilor. 5. Batjocorirea și asuprirea părinților. Pacate de capetenie: 1. Mândria. 2. Iubirea de argint(de avuții). 3. Desfrânarea. 4. Lăcomia. 5. Invidia. 6. Mânia. 7. Lenea.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 18:22:04 |
| Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 14:18:21 |
| cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 19:31:25 |
| cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 05:03:37 |
| Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 22:36:05 |
|
|