![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, am cu ce. Chiar cu propriul text postat drept "argument":
Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Exact asa cum oamenii care traiesc sint de fapt morti pentru ca se scalda in pacatele lor, cum ne spune sfintul Apostol Pavel. Sufletul nemuritor, aflindu-se in gheena, este de fapt un suflet pierdut. Cum poate fi ucis sufletul? Pai tot simplu: prin pacat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Grasule,pe abordarea traditionala nu insist.Vezi de exemplu Efeseni 4:9-10,I Petru 4:6,Ioan 5:25.Ar mai fi Matei 12:40 da aici este de discutat.Ar mai fi,in extenso,o discutie si despre efectul din Matei 27:53.Si asta in situatia in care cel ce are ,,puterea mortii" este diavolul (Evrei 2:14).Pentru mine este evident ca a propovaduit ceva,cuiva,pe timpul mortii.In mod clar acei cineva au avut capacitatea de a recepta mesajul.Nu propovaduiesti la pereti(DEX.a face cunoscut unui cerc larg de persoane). Banuiesc ca nu este nimeni diliu sa creada ca Mantuitorul a fost inconstient pe timpul mortii.Nu exista pasaj biblic sa sustina asa ceva.Ref la I Petru 3:18-20 este evident,pentru mine,ca exista o distinctie clara,temporala.
Perioada unu:razvratite odinioara, cand indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare, in zilele lui Noe.Perioada secunda,ulterioara:El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh,in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare.Este evident ca nu era omorat in trup si nici inviat in Duh pe vremea lui Noe.Altfel rescriem Biblia si istoria.Deci momentul este ulterior fata de momentul razvratirii si rabdarii,cele din Geneza 6. Problema pentru mine este alta.Cui a propovaduit,unde a propovaduit si daca a ,,propovaduit."Adica daca despre propovaduire este vorba sau despre altceva.Nu sariti in sus,nu este o blasfemie.Exista argumente pt ce urmeaza sa spun.Sau cel putin asa sustin unii cercetatori.Este o problema de nuanta,sau mai bine zis de interpretare.Stiu ca nu vei fi de acord cu ce am spus dar nu-i problema:eu nu sunt niciodata de acord cu mine :) Bineinteles ca ar contrazice versiunea traditionala(la neclaritatile mele ma refer) dar o analiza a argumentelor biblice(despre ele este vorba)in paralel,ar fi interesanta.Eu inclin spre abordarea traditionala dar..lucrurile sunt oare mereu ceea ce par a fi?Ne auzim si discutam pe larg.Daca mai ai argumente lasa-le spre analiza.Bye. Last edited by Scotland The Brave; 01.09.2011 at 20:46:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Theo,aia,daca asa au stat lucrurile, sunt dusi, damnati,forever.Propovaduirea are un scop,convertire,schimbare,ceva.Aia sunt lost forever.Propovaduirea nu ar fi avut efect ori Cel de Sus a spus ca ,,tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele. "(Isaia 55:11).Tu propovaduiesti cuiva deja damnat,inger cazut in asteptarea judecatii,fara sanse de redresare?Este inutil.Asta daca de propovaduire vorbim.Mai vorbim..biblic dar amintim si de Enoh...si de mitologia greaca..mai vorbim,scuze,sunt eu pe fuga.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu ar fi adventist as zice ca e beat cand scrie. Omule textul biblic arata clar ca sufletul nu poate fi ucis ( dar in schimb poate fi si el si trupul ...Adica se face clar referire la doua lucruri diferite) dar poate fi pierdut la fel ca si trupul! Dumnezeu poate ucide si sufletul dar unde ar fi dreptatea? Deoarece Iisus spune despre Iuda ca mai bine nu s-ar fi nascut! Apoi se vorbeste in alt loc de durerea dintilor... etc etc
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt de aproape trei ani pe acest forum și încă nimeni nu a reușit să-mi arate această expresie în Biblie. Oare de ce? ![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Omule, deja s-a postat de două ori textul care arată clar că sufletul poate fi ucis. Mai mult, poate fi distrus, nimicit, neantizat conform expresiei apollumi (vezi postarea de mai sus).
"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena." (Matei 10,28)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|