Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2011, 19:26:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Astept sa ma combati (daca ai cu ce)
Da, am cu ce. Chiar cu propriul text postat drept "argument":

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar SUFLETUL nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și SUFLETUL și trupul să le piardă în gheena." (Matei 10:28))
Păi domnule Florin, dacă sufletul e nemuritor, cum poate fi ucis și pierdut? Ai?
Vechi 01.09.2011, 19:29:34
zzzzzz zzzzzz is offline
Banned

Data înregistrării: 22.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Buna asta,buna de tot :))O sa primesc ani la cazane pana o sa-mi iasa par pe coada :) dar exista un sambure de adevar....daca esti Achile.Sau macar Brad Pitt.Fie si pt Angelina Jolie :) See you later.Inainte sa matrimeata la copt intensiv as dori sa-l intreb asta: cum a reusit sa creeze asa ceva.Raspuns:I'm God :)
de ce sa te trimeata la copt?
Vechi 01.09.2011, 20:22:41
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Da, am cu ce. Chiar cu propriul text postat drept "argument":
Păi domnule Florin, dacă sufletul e nemuritor, cum poate fi ucis și pierdut? Ai?
Exact asa cum oamenii care traiesc sint de fapt morti pentru ca se scalda in pacatele lor, cum ne spune sfintul Apostol Pavel. Sufletul nemuritor, aflindu-se in gheena, este de fapt un suflet pierdut. Cum poate fi ucis sufletul? Pai tot simplu: prin pacat.
Vechi 01.09.2011, 20:42:58
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Grasule,pe abordarea traditionala nu insist.Vezi de exemplu Efeseni 4:9-10,I Petru 4:6,Ioan 5:25.Ar mai fi Matei 12:40 da aici este de discutat.Ar mai fi,in extenso,o discutie si despre efectul din Matei 27:53.Si asta in situatia in care cel ce are ,,puterea mortii" este diavolul (Evrei 2:14).Pentru mine este evident ca a propovaduit ceva,cuiva,pe timpul mortii.In mod clar acei cineva au avut capacitatea de a recepta mesajul.Nu propovaduiesti la pereti(DEX.a face cunoscut unui cerc larg de persoane). Banuiesc ca nu este nimeni diliu sa creada ca Mantuitorul a fost inconstient pe timpul mortii.Nu exista pasaj biblic sa sustina asa ceva.Ref la I Petru 3:18-20 este evident,pentru mine,ca exista o distinctie clara,temporala.

Perioada unu:razvratite odinioara, cand indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare, in zilele lui Noe.Perioada secunda,ulterioara:El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh,in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare.Este evident ca nu era omorat in trup si nici inviat in Duh pe vremea lui Noe.Altfel rescriem Biblia si istoria.Deci momentul este ulterior fata de momentul razvratirii si rabdarii,cele din Geneza 6.

Problema pentru mine este alta.Cui a propovaduit,unde a propovaduit si daca a ,,propovaduit."Adica daca despre propovaduire este vorba sau despre altceva.Nu sariti in sus,nu este o blasfemie.Exista argumente pt ce urmeaza sa spun.Sau cel putin asa sustin unii cercetatori.Este o problema de nuanta,sau mai bine zis de interpretare.Stiu ca nu vei fi de acord cu ce am spus dar nu-i problema:eu nu sunt niciodata de acord cu mine :) Bineinteles ca ar contrazice versiunea traditionala(la neclaritatile mele ma refer) dar o analiza a argumentelor biblice(despre ele este vorba)in paralel,ar fi interesanta.Eu inclin spre abordarea traditionala dar..lucrurile sunt oare mereu ceea ce par a fi?Ne auzim si discutam pe larg.Daca mai ai argumente lasa-le spre analiza.Bye.

Last edited by Scotland The Brave; 01.09.2011 at 20:46:27.
Vechi 01.09.2011, 20:49:08
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Grasule,pe abordarea traditionala nu insist.Vezi de exemplu Efeseni 4:9-10,I Petru 4:6,Ioan 5:25.Ar mai fi Matei 12:40 da aici este de discutat.Ar mai fi,in extenso,o discutie si despre efectul din Matei 27:53.Si asta in situatia in care cel ce are ,,puterea mortii" este diavolul (Evrei 2:14).Pentru mine este evident ca a propovaduit ceva,cuiva,pe timpul mortii.In mod clar acei cineva au avut capacitatea de a recepta mesajul.Nu propovaduiesti la pereti(DEX.a face cunoscut unui cerc larg de persoane). Banuiesc ca nu este nimeni diliu sa creada ca Mantuitorul a fost inconstient pe timpul mortii.Nu exista pasaj biblic sa sustina asa ceva.Ref la I Petru 3:18-20 este evident,pentru mine,ca exista o distinctie clara,temporala.

Perioada unu:razvratite odinioara, cand indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare, in zilele lui Noe.Perioada secunda,ulterioara:El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh,in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare.Este evident ca nu era omorat in trup si nici inviat in Duh pe vremea lui Noe.Altfel rescriem Biblia si istoria.Deci momentul este ulterior fata de momentul razvratirii si rabdarii,cele din Geneza 6.

Problema pentru mine este alta.Cui a propovaduit,unde a propovaduit si daca a ,,propovaduit."Adica daca despre propovaduire este vorba sau despre altceva.Nu sariti in sus,nu este o blasfemie.Exista argumente pt ce urmeaza sa spun.Sau cel putin asa sustin unii cercetatori.Este o problema de nuanta,sau mai bine zis de interpretare.Stiu ca nu vei fi de acord cu ce am spus dar nu-i problema:eu nu sunt niciodata de acord cu mine :) Bineinteles ca ar contrazice versiunea traditionala(la neclaritatile mele ma refer) dar o analiza a argumentelor biblice(despre ele este vorba)in paralel,ar fi interesanta.Eu inclin spre abordarea traditionala dar..lucrurile sunt oare mereu ceea ce par a fi?Ne auzim si discutam pe larg.Daca mai ai argumente lasa-le spre analiza.Bye.
Frate, cred ca S-a dus in Iad sa propovaduiasca lui Semyaza, Azazel,celorlalti veghetori, si gigantilor, inchisi acolo odata cu evenimentele imediat prediluviene. (Vezi cartea lui Enoch).
Vechi 01.09.2011, 20:56:32
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Frate, cred ca S-a dus in Iad sa propovaduiasca lui Semyaza, Azazel,celorlalti veghetori, si gigantilor, inchisi acolo odata cu evenimentele imediat prediluviene. (Vezi cartea lui Enoch).
Theo,aia,daca asa au stat lucrurile, sunt dusi, damnati,forever.Propovaduirea are un scop,convertire,schimbare,ceva.Aia sunt lost forever.Propovaduirea nu ar fi avut efect ori Cel de Sus a spus ca ,,tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele. "(Isaia 55:11).Tu propovaduiesti cuiva deja damnat,inger cazut in asteptarea judecatii,fara sanse de redresare?Este inutil.Asta daca de propovaduire vorbim.Mai vorbim..biblic dar amintim si de Enoh...si de mitologia greaca..mai vorbim,scuze,sunt eu pe fuga.
Vechi 01.09.2011, 21:01:59
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Theo,aia,daca asa au stat lucrurile, sunt dusi, damnati,forever.Propovaduirea are un scop,convertire,schimbare,ceva.Aia sunt lost forever.Propovaduirea nu ar fi avut efect ori Cel de Sus a spus ca ,,tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele. "(Isaia 55:11).Tu propovaduiesti cuiva deja damnat,inger cazut in asteptarea judecatii,fara sanse de redresare?Este inutil.Asta daca de propovaduire vorbim.Mai vorbim..biblic dar amintim si de Enoh...si de mitologia greaca..mai vorbim,scuze,sunt eu pe fuga.
Azazel nu e demon, adica inger cazut. Se pare ca si ei, ca si noi, au fost ispititi de Satan, Enoch precizeaza clar asta. Ceea ce fraierii de scientologici numesc "specii extraterestre" in orbirea lor blasfemica, sunt de fapt "cetele ingeresti" clar diferite "morfologic", orice ar insemna asta in lumea spirituala. Asa ca si ei mai au o sansa...de redemptie...
Vechi 01.09.2011, 21:02:21
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Daca nu ar fi adventist as zice ca e beat cand scrie. Omule textul biblic arata clar ca sufletul nu poate fi ucis ( dar in schimb poate fi si el si trupul ...Adica se face clar referire la doua lucruri diferite) dar poate fi pierdut la fel ca si trupul! Dumnezeu poate ucide si sufletul dar unde ar fi dreptatea? Deoarece Iisus spune despre Iuda ca mai bine nu s-ar fi nascut! Apoi se vorbeste in alt loc de durerea dintilor... etc etc
Vechi 01.09.2011, 21:05:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Exact asa cum oamenii care traiesc sint de fapt morti pentru ca se scalda in pacatele lor, cum ne spune sfintul Apostol Pavel.
Doamnă filozofia dumneavoastră este groaznică! Adică oamenii vii sunt morți, iar oameni morți sunt vii. Asta este evanghelia sucită... și mai ziceți de mine că sunt "înșelat de draci"...

Citat:
Sufletul nemuritor
Sunt de aproape trei ani pe acest forum și încă nimeni nu a reușit să-mi arate această expresie în Biblie. Oare de ce?

Citat:
aflindu-se in gheena, este de fapt un suflet pierdut. Cum poate fi ucis sufletul? Pai tot simplu: prin pacat.
Cine ajunge în gheenă, nu mai este ucis cu păcatul... ar vrea el să fie el "ucis" cu curvie, fumat, alcool, droguri, etc... Nu stimată doamnă, acolo va fi ucis, va fi nimicit, distrus, pierit cu foc! Asta înseamnă expresia άπόλλυμι din Mat.10,28.
Vechi 01.09.2011, 21:09:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Omule textul biblic arata clar ca sufletul nu poate fi ucis
Omule, deja s-a postat de două ori textul care arată clar că sufletul poate fi ucis. Mai mult, poate fi distrus, nimicit, neantizat conform expresiei apollumi (vezi postarea de mai sus).

"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul le piardă în gheena." (Matei 10,28)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38