![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, artos in greceste este un termen general pentru paine care include nu doar painea Euharistica pe care o fac grecii dupa o reteta speciala (nu-i deloc painea din comert!!), dar artos cuprinde si orice fel de paine (cu masline, cereale, branza etc) care nu poate fi folosita pe post de Euharistie, pe care latinii este clar ca l-au tradus cu ceea ce aveau in limba lor, paine, la fel ca toti ceilalti. Nu o sa ii auzi zicand "Azima euharistica" ci "Painea Euharistica" si nu o sa-i auzi zicand ca Iisus a luat azima, a frant-o si a dat-o ucenicilor, ci tot paine zic :)) Acum, daca nu ai citit ce scrie pe link-urile evreiesti, macar nu fa afirmatii ca as vrea sa iasa cum vreau eu. Cum adica cum vreau eu? Pai eu am facut site-urile si regulile evreiesti? :)) Cum poate cineva afirma ce anume cred evreii fara sa-i consulte intai pe ei? :)) Revenind, inca nu ai explicat de ce Domnul a cerut sa i se pregateasca Pastile daca Pastile nu erau atunci, si de ce scrie ca ucenicii au facut ceea ce Domnul ceruse, adica au pregatit Pastile, daca ei de fapt au mancat cu totul altceva? Asta sa imi explici mie, pentru ca, daca citeai cu atentie ceea ce am postat, ai fi vazut ca la evrei este interzis sa manance azimile inainte de a incepe Pastile, ceea ce ar fi fost tocmai in ideea mancarii de paine daca Cina nu era Pascala. Dupa ultima cina cu paine, incepea ziua Pregatirii (deci ziua Pregatirii incepea seara, dupa apusul soarelui), zi in care se distrugea painea dospita (ultima cautare simbolica fiind in dimineata ce urma) si nu se mai manca nici paine dar nici azimi o zi intreaga pana incepea Pastele si se trecea pe azimi. Si de aceea era problema cand Pastele pica dupa Sabat, pentru ca in Sabat se mananca obligatoriu paine de trei ori pe zi deci nu se poate distruge painea asa cum cere randuiala Pastelui. Tu esti cel care nu prea ai inteles ce am postat de la evrei, dar vii cu acuzatii :)) Revenind, raspunde de ce Domnul a numit Pasti ceea ce a mancat cu ucenicii. Cat despre painea euharistica catolica transformata in mod real, in mod miraculos, tocmai ca la unul din linkurile date cu ocazia discutarii acestui subiect scria ca avea forma azimilor catolice folosite astazi :)) Si ca titlu informativ, catolicii celebreaza Pastile in seara de Sambata sau noaptea de sambata spre Duminica, in timp ce Cina cea de Taina o celebreaza in seara de Joi din saptamana mare iar rastignirea vineri seara. Deci chiar prin celebrarea lor arata ca Cina cea de Taina a avut loc inainte de a incepe Pastele iudaic, dar asta nu-i impiedica sa creada ca Domnul a luat Cina Pascala cu ucenicii dupa cum ceruse. Pe tine insa te impiedica sa crezi. De ce? Tu ai inteles de ce Domnul a devansat Cina Pascala si de ce trebuia prins in acel moment si pe furis? Last edited by Adriana3; 02.09.2011 at 12:22:03. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|