![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, e foarte frumoasă cartea lui Pleșu "Despre îngeri" chiar merită citită și recitită!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cartea se poate downloada de aici: http://www.4shared.com/get/6YR7XrcC/...re_ingeri.html Last edited by ioanna; 03.09.2011 at 12:55:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte frumos! Ioana, de unde stii toate astea?
Ia spuneti-mi, unii oameni cred ca dupa ce vor muri, s-ar putea transforma in ingeri. Bine, nu toti oamneii, asta se spune despre copii sau despre fiintele cu calitati foarte deosebite. Credeti ca e posibil? Deasemeni, altii (mai "saracicu duhul", probabil) cred ca daca fac rele, se vor transforma in draci si vor face rau si dupa ce vor muri, cred ca daca ajung in rai se vor plictisi, pe cand in iad vor face ce le-a pllacut toata viata, nu realizeaza ca vor fi niste victime. Atfel , cred ca n-ar mai face nimeni rau. In ce-l priveste pe Lucifer, cred ca putinii isi dau seama ca sunt asemeni lui, cand se "autovenereaza". Bine, nici o parere proasta despre tine nu te face sa fii mai aproape de Dumnezeu, asta e testata pe propria piele. Tu fiind o creatie a lui Dumnezeu, nu ai dreptul sa te autodispretuiesti pentru ceea ce esti (sunt prea urat, prea prost, etc), doar pentru ceea ce faci ( urasc pacatul pe care l-am facut). |
|
||||
|
||||
![]()
Andrei Plesu- "Despre ingeri". Chiar merita sa o citesti, e o abordare teologica si filosofica. Eu nu-s adepta cititului online, imi place sa simt fosnetul foii si mirosul ei, insa daca nu te deranjeaza, acceseaza linkul pe care l-am postat si poti downloada cartea sa.
Sa citesti si cartea recomandata de Mihai, cea scrisa de Principesa Ileana a Romaniei. Ca fapt divers, Plesu incepe cu "vreau sa va spun ca eu n-am vazut niciodata un inger", in timp ce Principesa Ileana (Maica Alexandra) marturiseste de la inceput " cand aveam sapte ani am vazut ingeri". Nu-ti spun mai multe :) Citat:
![]() Last edited by ioanna; 03.09.2011 at 16:41:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Cel mai comic e paradisul publicitar din pliantele iehoviștilor, idioate teologic dar ingenioase ca metodă de marketing. Un Bahamas nepieritor, populat cu oameni zâmbitori echipați de vacanță, cămăși colorate, afișând fiecare o bunădispoziție uniformă, mai lipsesc mașinile, vilele și grătarul și e culmea bunăstării din imaginarul omului mediocru al secolului XXI. Odată ajuns acolo, după o perioadă mai lungă sau mai scurtă nu-ți mai rămâne altceva de făcut decât să-ți dorești să dispari la modul absolut.,sătul de leneveală, zâmbit, mângâiat tigri și leoparzi și admirat peisaje.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 03.09.2011 at 17:51:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Am atașat un document dedicat celor care au timp și răbdare să citească și despre lucruri mai putin ”urgente” sau imediat practice, cum ar fi o polemică amicală dintre pictorul/iconologul Sorin Dumitrescu și criticul de artă/filosoful Andrei Pleșu,apărută într-o revistă culturală acum vreo șapte sau opt ani, pe marginea best-seller-ului ”Despre îngeri”.
N-am apucat să pun diacritice textului, dar cred vă descurcați voi cu lectura.
|
|||
|
|||
![]()
Dupa atata timp, spre rusinea mea, n-am reusit inca sa ma pun la punct cu tot ce vroiam sa stiu.
Tot ce stiu este ca am un inger pazitor, de care sunt foarte multumita, so far, insa daca ar da gres cu ceva, as intelege ca nu e nici el atotputernic. Intrebarea mea e : daca si ingerii sunt coruptibili (vezi ingerii cazuti), atunci si al meu mai poate fi corupt? Presupun ca nu. Sau ei sunt imediat "detectati" si "zburati" din ceruri? Recunosc cu teama ca chiar eu eram odata pe cale sa-l ispitesc, ma gandeam ca ce mandra sunt de el, si ce mandru trebuie sa fie si el printre confratii lui, si mi-am dat seama ca mandria e unul din putinele pacate pe care le poate avea un inger, si mi-a parut rau ca l-am ispitit. Dar.. sper ca el e mai destept ca mine. Am incredere in el. |
|
|||
|
|||
![]()
Fii liniștită, îngerul tău nu este coruptibil. Spre deosebire de om, îngerii au avut o singură dată posibilitatea de a alege, după care s-au statornicit pentru totdeauna în alegerea făcută.
De aceea diavolii nu se pot întoarce (pocăi). Cred că sunt ființe lipsite de dileme, de îndoieli, și din cauza asta alegerile lor sunt definitive. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Exista comunicare intre puterile de conducere si Bisefica? | sunsray | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 09.05.2010 18:08:24 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|