Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2011, 19:44:28
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit Sa lasam povestile frustratilor si dezamagitilor

Eu nu cred orice povesti.

Am trait eu insumi experienta Botezului cu Duhul Sfant.
Este extraordinar sa stii ca ii vorbesti lui Dumnezeu intr-un mod direct, prin Duhul Sfant si El te asculta de pe Scaunul Lui de Domnie.
Sa simti bucuria inefabila a dragostei pe care Creeatorul si Mantutitorul tau o arata fata de tine.

Nu am nevoie povestile dezamagitului „tânăr din Leicester (Anglia)”.
Apostolul Petru era un pescar dezamagit care se trudise o noate intreaga si nu prinsese nimic.
Domnul nu s-a lasat descurajat de cuvintele: „Învățătorule, toată noaptea ne-am trudit și nimic nu am prins...”.
Hristos i-a spus atat: „Mână la adânc, și lăsați în jos mrejele voastre, ca să pescuiți” si miracolul s-a produs.
Ca „tânărul din Leicester (Anglia)” a incurcat borcanele si a tras concluzii gresite, e treba lui, imi pare rau.

Dar fie ca este primita cu deschidere, fie cu impotrivire , Lucrarea Duhului Sfant cuprinde mari multimi care traiesc bucuria descoperirii frumusetii Domnului. Si aceasta este foarte important intr-o lume plictisita de crestinism fad si intelectualism fara viata.

Marturiile celor vindecati in mod supranatural, ale celor eliberati de demoni si de patimi grele, bucuria celor care experimenteaza darurile Duhului si, mai ales, multimile de oameni care il primesc pe Hristos in urma predicilor inspirate de Duhul Sfant, marturisesc cu mai multa putere decat impotrivirile sterpe ale celor care nu cunosc experienta umplerii cu Duhul Sfant.

Exista desigur in miscarea carismatica falsuri si imitatii. Au existat dintotdeauna in crestinism.
E necesar sa trecem dincolo de unele manifestari aiuristice pe care le vedem prin filmulete, sa ne uitam in Biblie, in viata Bisericii Primare si sa experimentam viata in Duhul asa cum o vedem manifestandu-se in paginile Noului Testament.

Ema Simona, tu asa experimentezi lucrarea Duhului Sfant in viata ta?
Se manifesta Duhul Sfant in tine asa cum citesti ca lucra El in Faptele Apostolilor?
te intreb daca experimentezi lucrarea Duhului in maniera ortodoxa, nu carismatica.... Experimentezi darurile Duhului? Crezi ca ele se manifesta si astazi?
Sau vii cu vesnicele explicatii „nu e pentru noi”, cu teorii savante de ce tu nu si de ce in cazul tau nu se mai poate face nimic...

Cunoasterea superficiala si graba de a infiera lucrarea Duhului Sfant este o atitudine pe care nu v-o recomand.
A cauta sa dobanditi Duhul Sfant va indemn din toata inima.
Vechi 03.09.2011, 20:58:42
EmaSimona's Avatar
EmaSimona EmaSimona is offline
Member

Data înregistrării: 17.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Creștinismul e fad, deci Hristos e... Doamne ferește! Ai grijă ce spui!
Da, Duhul lucrează din plin, îi cunosc dulceața. Ortodoxia e plină de Duh Sfânt.
Vechi 05.09.2011, 11:05:18
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Eu nu cred orice povesti.

Am trait eu insumi experienta Botezului cu Duhul Sfant.
Este extraordinar sa stii ca ii vorbesti lui Dumnezeu intr-un mod direct, prin Duhul Sfant si El te asculta de pe Scaunul Lui de Domnie.
Sa simti bucuria inefabila a dragostei pe care Creeatorul si Mantutitorul tau o arata fata de tine.
Și eu am trăit experiența botezului cu Duhul Sfînt DAR în sfînta Biserică Ortodoxă, nu la dvs la sectă. Conform propriei experiențe și conform a ceea ce am citit din teologia și spirtualitatea creștină ortodoxă, nu recunosc ceea ce faceți voi acolo la sectele voastre.

Citat:
Dar fie ca este primita cu deschidere, fie cu impotrivire , Lucrarea Duhului Sfant cuprinde mari multimi care traiesc bucuria descoperirii frumusetii Domnului. Si aceasta este foarte important intr-o lume plictisita de crestinism fad si intelectualism fara viata.
Pentru "creștinismul" fad al sectelor precum și altora, pentru intelectualismul fără viață al sectanților și al altora, avem sfînta liturghie a Bisericii Ortodoxe, precum și alte slujbe și cîntări, precum și spiritualitatea creștină ortodoxă. Avem destule așa că nu ne trebuie înfiebîntările voastre "penticostale" emoționale pe care le aveți în acea sectă pseudo-creștină. În plus în Biserica Ortodoxă creștinii se pot împărtăși de Sfintele Taine ceea ce nu este valabil în cazul sectelor neoprotestante.

Citat:
Cunoasterea superficiala si graba de a infiera lucrarea Duhului Sfant este o atitudine pe care nu v-o recomand.
A cauta sa dobanditi Duhul Sfant va indemn din toata inima.
O să căutăm să dobîndim Duhul Sfînt în Biserica lui Hristos, nu la secta voastră penticostală, sau la alte secte cuprinse de fel și fel de duhuri și de puteri.
Vechi 05.09.2011, 11:58:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Alergăm și o să alergăm la Hristos și la învățăturile Lui, la Duhul Sfînt și la lucrările Lui în sfînta Biserică Ortodoxă…

Ba mai facem și studii teologice și biblice aici în sfînta Biserică Ortodoxă…

Și eu am trăit experiența botezului cu Duhul Sfînt DAR în sfînta Biserică Ortodoxă…

O să căutăm să dobîndim Duhul…
Hai sa-ti zic o poveste:

În 1960, în Biserica Episcopaliană St. Mark din Van Nuys, California, începe să se vorbească în limbi. Dennis Bennet, preotul bisericii, îi scrie lui du Plessis, relatându-i dificultățile cu care se confruntă ca urmare a fenomenului vorbirii în limbi. Răspunsul lui David du Plessis: „Orice ați face nu vă părăsiți biserica. (...) Nu părăsiți Biserica Episcopaliană.” Evenimentul a avut un impact atât de mare încât a ținut zile întregi primele pagini ale publicațiilor Time și Newsweek. De aici, vorbirea în limbi devine un fenomen obișnuit în multe comunități episcopaliene, luterane ori prezbiteriene. Noua mișcare se întinde ca focul prin miriște și cuprinde și o serie de campusuri universitare: Colegiul Dartmouth, Universitatea Stanford și Seminarul Teologic Princeton. Ca o adevărată epidemie, vorbirea în limbi (glosolalia) apare și la Universitatea Yale printre membrii unei asociații creștine evanghelice (Inter-Varsity), în octombrie 1962. Fenomenul de tip penticostal este acum extins mai în toate bisericile creștine, inclusiv în Biserica Romano-Catolică, fără a mai fi astfel legat de o singură denominațiune.
Aceasta este noua mișcare charismatică[4]. Spre deosebire de penticostali, charismaticii nu pun un așa mare accent pe vorbirea în limbi, dar nici nu o neagă sau trec cu vederea. Cea mai importantă deosebire este faptul că adepții charismatici nu sunt limitați denominațional, fiind prezenți atât în protestantism, cât și în ortodoxie ori romano-catolicism.

Nota: cand David du Plessis nu era un oarecine cand dadea sfaturile de mai sus, era un lider proeminent al miscarii penticostale.
Asa ca draga Savonarola, daca tu alergi la Hristos și la învățăturile Lui, daca tu faci studii biblice, daca ai trăit experiența botezului cu Duhul Sfînt, daca in continuare cauti să dobîndesti Duhul Sfant, ce ai mai cauta in „secta” penticostala? Acolo nu ai gasi nimic altceva mai bun.
Ramai in biserica ta si fii o lumina pentru multi alti ortodocsi!
Vechi 05.09.2011, 12:24:13
Banned

Implicit

Citat:
Asa ca draga Savonarola, daca tu alergi la Hristos și la învățăturile Lui, daca tu faci studii biblice, daca ai trăit experiența botezului cu Duhul Sfînt, daca in continuare cauti să dobîndesti Duhul Sfant, ce ai mai cauta in „secta” penticostala? Acolo nu ai gasi nimic altceva mai bun.

Ramai in biserica ta si fii o lumina pentru multi alti ortodocsi!
Nu știu ce este cu "episcopalienii". Nu cred că aceia sunt vreo biserică. Posibil să fie o sectă, un cult. Sincer nu mă interesează și nu am nevoie de o postare sau un link despre această grupare, nici din partea dvoastră nici din partea altcuiva.

În rest, nu cred că sunteți dvoastră în măsură să îmi spuneți ce să fac. Dacă vreau să fiu o lumină pentru alți creștini sau mai puțin creștini ortodocși, asta nu înseamnă că nu vreau să fiu o lumină și pentru alți pseudo-creștini cum sunt adventiștii, penticostalii, baptiștii, martorii lui Iehova, etc. Și asta pentru că eu consider că Lumina Ortodoxiei, a sfintei Biserici Ortodoxe, este Lumina cea adevărată, spre deosebire de falsele lumini, stinse și aprinse, ale sectelor neoprotestante sau protestante.

Ca să îți readuc aminte, noi creștinii ortodocși nu avem nevoie de pseudo-spiritualitatea sectei sau a sectelor neoprotestante. Ba dimpotrivă, promovăm și dorim convertirea rătăciților la calea cea dreaptă ortodoxă, la sfînta liturghie, la sfintele taine, la împărtășirea din creștinismul cel adevărat al Bisericii lui Hristos, nu din falsul creștinism al sectelor neoprotestante sau protestante.
Vechi 05.09.2011, 12:31:36
Banned

Implicit

Citat:
...vreau să fiu o lumină pentru alți creștini sau mai puțin creștini ortodocși...

Ba dimpotrivă, promovăm și dorim convertirea rătăciților
Este extraordinar.
Acesta este una din sarcinile cele mai importante ale Bisericii.

Cum faceti aceasta in Romania si până la marginile pământului?
Vechi 05.09.2011, 12:36:05
Banned

Implicit

Citat:
Este extraordinar.
Acesta este una din sarcinile cele mai importante ale Bisericii.

Cum faceti aceasta in Romania si până la marginile pământului?
Asta nu vă privește pe dumneavoastră. Una dintre căi este participarea la dialogul ecumenic. Mai sunt și altele. Dar nu are legătură cu subiectul.
Vechi 05.09.2011, 12:57:12
Banned

Implicit

Citat:
Asta nu vă privește pe dumneavoastră.
Multumesc pentru modul aprig in care ma puneti la punct.
Asa facea si Savonarola cu cei din timpul lui.

Apropo, ce nick mai e si asta la un ortodox?
Savonarola a fost un calugar catolic cu valente carismatice...
Citat:
Una dintre căi este participarea la dialogul ecumenic.
Hm, ma cam faceti sa zambesc...
Ce metoda de evanghelizare mai e si asta?
Citat:
Dar nu are legătură cu subiectul.
Pai despre subiect v-ati cam exprimat parerea:
  • pură fantezie,
  • infierbîntări psiho-emoționale lumești,
  • exaltări lumești,
  • falșii penticostali,
  • o mare înșelare,
  • falsa spiritualitate,
  • acești înșelați,
  • exaltările lumești pseudo-spirituale,
  • acesti apucați.
Ar mai fi si atceva de spus sau asta e tot ce stiti despre reinnoirea carismatica?
Vechi 15.09.2011, 16:33:18
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
[i]În 1960, în Biserica Episcopaliană St. Mark din Van Nuys, California, începe să se vorbească în limbi. Dennis Bennet, preotul bisericii, îi scrie lui du Plessis, relatându-i dificultățile cu care se confruntă ca urmare a fenomenului vorbirii în limbi...
Nu inteleg incrincenarea dumneavoastra referitoare la acest vorbit in limbi ca si cum ar fi cine stie ce. Din exemplul sfintilor nostri stiu ca daca vreunul a avut darul limbilor nu s-a laudat cu el; s-a folosit acest dar pentru a lucra mai bine si mai rodnic in gradina Domnului. Un mare misionar catolic, sfintul Francisc Xaveriu, care a trait in Evul Mediu, a ajuns pina in China. El L-a predicat pe Domnul pe oriunde a trecut, in orice sat sau trib. La fel Anton de Padova. Orice dialect vorbit in orice catun nu reprezentau piedici de comunicare pentru ei. Isi foloseau darul pentru a intoarce la Domnul cit mai multe suflete.

La ce ne-ar folosi vorbitul in limbi daca nu am intrebuinta acest dar pentru o mai mare slava a Domnului? La ce mi-ar folosi sa vorbesc japoneza, asa, deodata, daca eu nu ajung acolo sa-L marturisesc pe Domnul celor care nu Il cunosc?

Deci, la prima vedere, vorbitul in limbi al persoanelor din exemplul dumneavoastra este un lucru inutil. Fiind inutil mi se pare ca nu vine de la Domnul.
Vechi 15.09.2011, 16:52:14
Banned

Implicit

Nuțu, știți cumva vreun episcop al Romei care să fi vorbit în limbi? În afară de sfântul Petru care a vorbit la Cincizecime. Eu nu am auzit. După părerea "penticostalilor" asta ar însemna că nici un papă nu l-ar fi dobândit pe Duhul Sfânt. Deci vă dați seama la ce concluzii se ajunge. Am auzit că nici Benedict XVI nu vorbește în limbi, nu are darul duhului mediumistic. Am auzit că este doar vorbitor de limbi, dar nu și în limbi. Ce să înțelegem, că nici Sfântul Părinte nu are Duhul Sfânt? Păi dacă nici Sfântul Părinte nu are Duhul Sfânt, dumneavoastră de cine ascultați? Ce sfințenie mai au sacramentele voastre? Dacă toți episcopii și preoții care nu vorbesc în limbi nu au Duhul Sfânt, atunci despre care Sfinte Taine mai puteți vorbi în BRC?

Last edited by Savonarola; 15.09.2011 at 16:54:28.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13