Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2011, 12:22:27
EmaSimona's Avatar
EmaSimona EmaSimona is offline
Member

Data înregistrării: 17.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana98 Vezi mesajul
Ma întreb, oare în ce scop ar face cineva o astfel de afirmatie provocatoare (a la Nietzsche) pe un forum crestin ortodox, daca nu pentru a încinge spiritele ? Fiindca e clar ca nu din smerenie si nici din generozitate si dragoste fata de semeni ar face-o, si cu atât mai putin dintr-o profunda cunoastere…
Asadar, nu ar fi mai de bun simt ca persoana respectiva sa se refere strict la neputinta ei de a crede în Dumnezeu? De exemplu sa spuna asa cum si Emil Cioran a spus-o în diverse ocazii: "Eu nu pot, nu reusesc sa cred etc. Am încercat, dar ..." Dar bineînteles ca o astfel de atitudine ar fi valabila pentru o persoana ce s-ar afla în mod sincer în cautarea adevarului si nu pentru una care crede ca le-ar sti deja pe toate si care vine aici sa ne învete si pe noi, "îndoctrinatii" (din punctul sau de vedere), dându-ne apoi câte-un un brînci în abisuri nietzscheniene, darwiniste, marxiste, nihiliste etc.
Care este diferența între atitudinea lui Cioran și a lui Dumitru? Nu l-am văzut niciodată să-și impună arogant concepțiile, să ne denigreze credința, și-a exprimat propriile sale opinii. Dacă nu puteți să-i faceți un bine, măcar nu-i mai fiți pietre de poticnire, de unde știți voi că în subconștient sau chiar conștient nu-L caută pe Dumnezeu??? Ateu perfect nu există. Denigrându-l îl faceți doar să se întoarcă din drum și să i se confirme că alegând ateismul, a ales calea cea bună. Doamne ferește să-L cauți pe Dumnezeu și să dai peste creștini „binevoitori”!

Îmi cer scuze pentru tonul aspru!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori flying Generalitati 487 27.05.2010 10:42:16
Limpezirea apelor pe acest forum krabu Despre Biserica Ortodoxa in general 232 13.04.2010 14:38:28
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22