Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2011, 19:00:55
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit Marul iluziei si adevarului separarii de Dzeu

Citat:
În prealabil postat de zzzzzz Vezi mesajul
Care a fost actul pacatos al primilor oameni?Care a fost fapta in sine a pacatului lui Adam si Eva?
Din ce am intalnit eu in viata ata, as crede pt acum ca prin mancare= introducere in om, omul s-a facut continator de stiinta separarii; nu cunoasterea ar fi problema, caci omul a stiut sa dea nume animalelor samd, ci faptul ca s-a invatat cu separarea, cu "SI"-ul. Dzeu e unitate de Trei in mod tainic in care "Si" nu exista. Omul invatandu-se a separa, s-a vazut pe sinesi "el si Dzeu", a capatat sentimentul ca celalalt e "strainul". Hristos vine sa unifice.. el e Dzeu si om si zice "iubeste-l pe celalalt ca pe tine insuti".. caci esti tot tu..:). Scuteste-te de judecarea=separarea faptelor lui in X si Y, in vederea lui ca prost sau intelept, samd. Nu separa faptele lui sau ale tale si pe tine de el.
" Sa nu mananci ";= sa nu introduci in tine separarea

Alungarea din Rai (si ce e Raiul?? poate comuniunea continua cu Dzeu.. pai asta se poate trai de pe acum, de ce sa asteptam pana mai apoi? mai ales daca intelegem inauntru nostru lucrarea si voia Lui in tot ceasul si locul....)) inseamna pt mine alungarea/ ruperea simtirii, din partea omului, a legaturii cu Dzeu.

Iar Dzeu nu ii pedepseste, ci le spune consecintele faptelor lor.. moartea, caci s-au separat de El. In Hristos, se reface primul Adam, cel unit cu Dzeu (si nu numai asta), . Cand Hristos indeamna la nejudecarea aproapelui, eu inteleg si indemnul de a nu separa, de a nu trai in lumea duala/separatoare a mintii omului si, cum nu stim cum gandeste de fapt Dzeu, ci Ii aplicam atribute omenesti de Judecator, etc, mai bine sa cerem in dragoste intelepciune pt cel care, in opinia noastra a facut "rau".

Pe scurt, legat de topic numai,
-marul= separare, Hristos= reunificare.
-Iubeste, fii constient de prezenta Lui si spera cu dragoste ca ti se va da intelepciunea ce uneste.

Si mi-a placut, ce mi-a placut ce zice Teo Man: "Aici e crucea".. ce propozitie glorios de consistenta si numai in sinesi!!!!!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ajutați un păcătos să-și elucideze fapta...vă rog myself00 Generalitati 15 09.05.2012 08:18:27
10 ani de la actul terorist din 11 septembrie Yasmina Generalitati 53 17.09.2011 20:46:50
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
SPOVEDANIA unui pacatos OvidiuO Pocainta 47 31.01.2008 19:08:25