Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2011, 19:20:32
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Talking

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Este nevoie de o administrare mai buna a forumului, adica de moderatori pe fiecare subforum. Ei vor fi cei care vor sterge sau modifica postarile ce incalca regulamentul si tot ei vor fi cei care vor face sesizarile necesare catre admin. Adevarul este ca la un forum atat de mare si cu o asemenea activitate, admin singur nu poate face fatza. Acesta este singurul forum fara moderatori pe care l-am vazut pana acum.
FALS, la un forum atat de mare nu exista 1 singur administrator sau 1 singur moderator, ca nu vorbim de o firma de apartament, Razvane, eu cred ca nu stii despre ce este vorba, firma care administreaza acest forum are cca 200 de angajati, stiai acest lucru ?

Este vorba despre - http://www.activesoft.ro/

Nu este vorba nici de lipsa de timp si nici de dezinteresul adminului, este vorba de o politica a acestui forum. Faptul ca tu cauti argumente in sprijinul regulamentului actual si scuzi indirect adminul dovedeste fie ca esti partinitor (admin la admin nu-si scoate ochii) fie ca nu-ti pasa de atitudinea utilizatorilor fata de denigrarea credintei ortodoxe.

In regulamentul valabil scrie clar: "12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa !"

Tu ai vazut ca se respecta acest lucru, si daca da, dupa ce criteriu, dupa criteriul strict subiectiv al unor administratori, pe ce reguli se bazeaza ei, doar pe ce le dicteaza constiinta ?

Uite aici o explicatie foarte clara si neinterpretabila pentru "Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa":

Se interzice jignirea religiei, a credintei in Dumnezeu si a credinciosilor, nu se admit glumele cu substrat religios, generalizarile si cuvintele licentioase la adresa lor. Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe oricare dintre membrii acestui forum crestin ortodox.

Despre asta este vorba, fie ca la unii le convine sau nu, aceasta mentiune trebuie explicit continuta in regulament.
Vechi 04.09.2011, 19:59:30
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
FALS, la un forum atat de mare nu exista 1 singur administrator sau 1 singur moderator, ca nu vorbim de o firma de apartament, Razvane, eu cred ca nu stii despre ce este vorba, firma care administreaza acest forum are cca 200 de angajati, stiai acest lucru ?

Este vorba despre - http://www.activesoft.ro/

Nu este vorba nici de lipsa de timp si nici de dezinteresul adminului, este vorba de o politica a acestui forum. Faptul ca tu cauti argumente in sprijinul regulamentului actual si scuzi indirect adminul dovedeste fie ca esti partinitor (admin la admin nu-si scoate ochii) fie ca nu-ti pasa de atitudinea utilizatorilor fata de denigrarea credintei ortodoxe.

In regulamentul valabil scrie clar: "12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa !"

Tu ai vazut ca se respecta acest lucru, si daca da, dupa ce criteriu, dupa criteriul strict subiectiv al unor administratori, pe ce reguli se bazeaza ei, doar pe ce le dicteaza constiinta ?

Uite aici o explicatie foarte clara si neinterpretabila pentru "Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa":

Se interzice jignirea religiei, a credintei in Dumnezeu si a credinciosilor, nu se admit glumele cu substrat religios, generalizarile si cuvintele licentioase la adresa lor. Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe oricare dintre membrii acestui forum crestin ortodox.

Despre asta este vorba, fie ca la unii le convine sau nu, aceasta mentiune trebuie explicit continuta in regulament.
Bun, are 200 de angajati, insa eu nu le vad activitatea pe acest forum. Intrebarea este, daca se va face un nou regulament f bine detaliat, el va fi respectat in primul rand de admin? Va interveni atunci cand este necesar? Daca da, atunci f bine, dar daca nu inseamna ca exista o problema si in administrare. Am spus ca forumul are un singur admin deoarece nu vad la niciun subforum mentionat vreun moderator (in mod normal asa se face). Consider ca forumurile trebuie sa aibe o structura bine definita: admin, moderatori la fiecare subforum(mentionati!), regulament clar si obiectiv care sa fie respectat in primul rand de cei ce conduc forumul, pt a se purta discutii civilizate si corecte.
Vechi 04.09.2011, 22:16:15
Senior Member

Talking

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Bun, are 200 de angajati, insa eu nu le vad activitatea pe acest forum. Intrebarea este, daca se va face un nou regulament f bine detaliat, el va fi respectat in primul rand de admin? Va interveni atunci cand este necesar? Daca da, atunci f bine, dar daca nu inseamna ca exista o problema si in administrare. Am spus ca forumul are un singur admin deoarece nu vad la niciun subforum mentionat vreun moderator (in mod normal asa se face). Consider ca forumurile trebuie sa aibe o structura bine definita: admin, moderatori la fiecare subforum(mentionati!), regulament clar si obiectiv care sa fie respectat in primul rand de cei ce conduc forumul, pt a se purta discutii civilizate si corecte.
Sunt intrutotul de acord cu tine, ai sesizat foarte bine ca nu este suficient sa detaliem ce anume insemna ""Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa" este important ca si administratorul acestui forum sa inceapa sa respecte aceste reguli.

Sa revenim totusi la ce anume ar trebui sa insemne denigrarea credintei ortodoxe si sa vedem cum putem inlatura aceasta problema.

Atitudini: Se interzice jignirea religiei, a credintei in Dumnezeu a credinciosilor, a membrilor de alta orientare religioasa, inclusiv a ateilor, nu se admit glumele cu substrat religios, generalizarile si cuvintele licentioase la adresa lor. Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe oricare dintre membrii acestui forum crestin ortodox.

Descrierea de mai sus ar putea fi acceptata de majoritatea membrilor acestui forum, inclusiv de atei sau cei din alte confesiuni care folosesc un limbaj civilizat si doresc cu adevarat sa aiba un dialog constructiv.

Ce parere aveti despre detalierea de mai sus, lipseste ceva ?
Vechi 05.09.2011, 11:39:41
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Sa revenim totusi la ce anume ar trebui sa insemne denigrarea credintei ortodoxe si sa vedem cum putem inlatura aceasta problema.

Atitudini: Se interzice jignirea religiei, a credintei in Dumnezeu a credinciosilor, a membrilor de alta orientare religioasa, inclusiv a ateilor, nu se admit glumele cu substrat religios, generalizarile si cuvintele licentioase la adresa lor. Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe oricare dintre membrii acestui forum crestin ortodox.
Toate astea nu sunt foarte corect spuse. Ceea ce reiese din aceasta este că este interzisă denigrarea oricărui fel de credință într-un Dumnezeu, iar nu neapărat denigrarea credinței creștine ortodoxe. Deasemenea nu văd de ce nu ar trebui folosit un limbaj antisemit, și deasemenea nu ar trebui folosit un limbaj anti-românesc și anti-ortodox.

A se vedea ieșirile frecvente ale papistașilor, uniaților și sectanților la adresa Bisericii Ortodoxe, ba că suntem schismatici, ba cerularieni, ba cațaoni, etc.

Ar fi de adăugat și niște restricții pentru catolici și neoprotestanți, și anume ca ei să se limiteze la a răspunde eventualelor întrebări, atacuri, solicitări ale ortodocșilor. Nu să se apuce și să ne explice cum stă treaba la ei la grupările lor. Pentru asta pot foarte bine să se deplaseze pe forumul catolic sau pe forumurile pocăimii și să își detalieze acolo credințele lor particulare. Adică nu avem nevoie de promovarea credințelor lor particulare aici pe forum, și nici de prozelitismul lor mai mult sau mai puțin mascat. Dacă vor să își promoveze credințele lor particulare, să o facă pe forumurile lor, iar nu pe un forum creștin ortodox. Dacă vreau să știu despre credințele lor particulare, atunci vreau să o fac vizitând forumurile lor și nu un forum ortodox. Aici ar trebui ca, maxim, să le fie acordată oportunitatea de a răspunde unor nelămuriri sau chiar atacuri cu privire la credințele lor, dar ATÂT. Nu mai mult. Nu promovare !! Nu prozelitism !! Nu pe un forum creștin ortodox !!
Vechi 05.09.2011, 11:46:19
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Deasemenea nu văd de ce nu ar trebui folosit un limbaj antisemit, și deasemenea nu ar trebui folosit un limbaj anti-românesc și anti-ortodox
???
Sunteti antisemit? Daca da, asta e o atitudine deopotriva antiduhovniceasca, si antisociala. Si, in "secii" termeni de legalitate, e si infractiune. Cat despre faza cu "antiromanesc", nu stiu de unde ati scos-o. Asta nu e un forum politic, si insasi folosirea termenului de "antiromanesc" denota o afiliere cu Romania Mare. Publicati-va acolo mostrele de nationalism bizantinoid, mirosind a steaguri vechi si tamaie alterata.
P. S. Faza cu "cataoni": este un termen folosit pe vremea fanriotilor pentru preotii si ierarhii grecotei (dar si pentru laicii greci, insa extinderea sensului s-a petrecut mai ales pe vremea revolutiei lui Tudor Vladimirecu) care capusau Tarile Romane prin manastirile si schiturile lor, toate inchinate muntelui athos. E clar? Cat despre termenii de schisma si cerularieni, nu catolicii de pe forum i-au inventat, ci exprima niste realitati istorice. Pentru toti cei ca dvs.: aceste denumiri nu implica dispret confesional. A fi schismatic implica participarea, involuntara desi consimtita, deci oarecum suprapersonala, intr-o schisma. Deci NU e un atac la adresa persoanei respective, ca frate/sora crestin/a in sine, nu mai mult decat sunt "papistas", sau "papist", de exemplu, ca tot veni vorba. Si eu am fost stilist, deci schismatic. Nu inseamna ca in perioada aceea am fost un antisocial, ci doar mergeam pe cai gresite eclesiologic. Deci termenii de schismatic sau adept al lui Cerularie sunt strict tehnici. Mai folositi DEX-ul, nu musca!
P.P.S. Si, in momentul in care sunt citati, in mod aprobator, "sfinti" politici care au indemnat explicit, inregistrat istoric, la blestemarea Papei, noi nu putem sa nu reactionam. Am avea hemolimfa mucegaita in vene, nu sange de oameni credinciosi lui Dumnezeu si traitori in Biserica. Un ultim aspect, dar graitor: stiti de unde vine cuvantul "forum"? S-ar zice ca nu.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 05.09.2011 at 12:01:28.
Vechi 05.09.2011, 11:59:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul

???
Sunteti antisemit? Daca da, asta e o atitudine deopotriva antiduhovniceasca, si antisociala. Si, in "secii" termeni de legalitate, e si infractiune. Cat despre faza cu "antiromanesc", nu stiu de unde ati scos-o. Asta nu e un forum politic, si insasi folosirea termenului de "antiromanesc" denota o afiliere cu Romania Mare. Publicati-va acolo mostrele de nationalism bizantinoid, mirosind a steaguri vechi si tamaie alterata.
Poate că m-am exprimat greșit. Dacă limbajul nu trebuie să fie anti-semit, ei bine DEASEMENEA nu trebuie să fie nici anti-românesc și nici anti-ortodox. În rest, rămâne cum am spus, după părerea mea. Aveți un forum catolic la dispoziție și puteți, dacă doriți, să vă promovați ACOLO credința. Aici încă nu ați răspuns nimic cu privire la Filioque, spre exemplu. Încă aștept. Legătura dintre Filioque și sfîntul Chiril al Alexandriei. Deocamdată ați făcut doar afirmații, nefondate, nedemonstrate. Aștept și dovezi din opera sfîntului părinte (CĂCI CHIRIL ÎNTR-ADEVĂR POATE FI NUMIT SFÎNT PĂRINTE, SPRE DESOEBIRE DE PAPA CARE ÎNCĂ NU A FOST CANONIZAT ȘI ESTE NUMIT "SFÎNT" DIN OFICIU).
Vechi 05.09.2011, 12:07:14
Banned

Implicit

Citat:
[left]
P. S. Faza cu "cataoni": este un termen folosit pe vremea fanriotilor pentru preotii si ierarhii grecotei (dar si pentru laicii greci, insa extinderea sensului s-a petrecut mai ales pe vremea revolutiei lui Tudor Vladimirecu) care capusau Tarile Romane prin manastirile si schiturile lor, toate inchinate muntelui athos. E clar? Cat despre termenii de schisma si cerularieni, nu catolicii de pe forum i-au inventat, ci exprima niste realitati istorice. Pentru toti cei ca dvs.: aceste denumiri nu implica dispret confesional. A fi schismatic implica participarea, involuntara desi consimtita, deci oarecum suprapersonala, intr-o schisma. Deci NU e un atac la adresa persoanei respective, ca frate/sora crestin/a in sine, nu mai mult decat sunt "papistas", sau "papist", de exemplu, ca tot veni vorba. Si eu am fost stilist, deci schismatic. Nu inseamna ca in perioada aceea am fost un antisocial, ci doar mergeam pe cai gresite eclesiologic. Deci termenii de schismatic sau adept al lui Cerularie sunt strict tehnici.
Cred că nu ați înțeles cum stau lucrurile. Biserica sau Bisericile Ortodoxe nu sunt nici schismatice, și nici cerulariene. Acestea sunt insulte venite din partea celor care sunt în schismă față de Biserica Ortodoxă. Acesta este, tehnic vorbind, felul cum stau lucrurile. Dacă însă doriți să ne aduceți în continuare aminte de părerile dumneavoastră schismatice, atunci puteți foarte bine să o faceți pe forumul catolic, și o faceți și alături de frații de credință.
Vechi 05.09.2011, 13:13:22
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Implicit Iertati-ma !!

Eu personal sper ca scopul ateilor de a intra pe acest forum este de a invata si de a constientiza trairea noastra, a ortodoxilor in duh. Din pacate acest lucru se poate constientiza doar atunci cand apar probleme deosebite in viata noastra, Atunci pot vedea clar cum unele situatii iau o intorsatura favorabila nesteptata, si nu-si vor putea explica cum a fost posibil. Atunci incepe constientizarea, credinta si dorinta de al cunoaste mai aproape pe Bunul nostru Dumnezeu. Sa dea Domnul cel Preainalt si Multmilostiv sa arate caile sale cat mai multor persoane care-L cauta. Doamne ajuta. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !
Vechi 05.09.2011, 13:52:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Cat despre termenii de schisma si cerularieni, nu catolicii de pe forum i-au inventat, ci exprima niste realitati istorice.
Nu, exprima neadevarul stitu de dvs. sau de cultul dvs. Dar desigur ca puteti avea aceste conceptii, ceea ce nu inteleg unii e ca acestea nu pot fi spuse pe forumul ortodox. Pe forumul catolic da, acolo puteti spune orice despre ortodocsi, nu contrazice nimeni asta.
Iar acolo nu putem spune orice despre catolicism, pentru ca fiecare forum are un punct in regulament, sa nu fie denigrata credinta de pe acel forum. Culmea e ca ortodocsii se abtin sa spuna papistasi sau eretici in schimb alte culte nu au vreo problema in a spune ce doresc pe forumul catolici despre ortodoxie.
Daca ati inteles asta e OK.
Vechi 05.09.2011, 15:04:32
Senior Member

Thumbs up Foarte buna observatia !

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Ar fi de adăugat și niște restricții pentru catolici și neoprotestanți, și anume ca ei să se limiteze la a răspunde eventualelor întrebări, atacuri, solicitări ale ortodocșilor. Nu să se apuce și să ne explice cum stă treaba la ei la grupările lor. Pentru asta pot foarte bine să se deplaseze pe forumul catolic sau pe forumurile pocăimii și să își detalieze acolo credințele lor particulare. Adică nu avem nevoie de promovarea credințelor lor particulare aici pe forum, și nici de prozelitismul lor mai mult sau mai puțin mascat. Dacă vor să își promoveze credințele lor particulare, să o facă pe forumurile lor, iar nu pe un forum creștin ortodox. Dacă vreau să știu despre credințele lor particulare, atunci vreau să o fac vizitând forumurile lor și nu un forum ortodox. Aici ar trebui ca, maxim, să le fie acordată oportunitatea de a răspunde unor nelămuriri sau chiar atacuri cu privire la credințele lor, dar ATÂT. Nu mai mult. Nu promovare !! Nu prozelitism !! Nu pe un forum creștin ortodox !!
Sunt de acord cu pozitia Dvs, va rog sa formulati aceasta idee intr-o propozitei, si o vom adauga la cele de pana acum.
Daca considerati ca trebuiesc facute modificari le facem cu placere. Doamne Ajuta !
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori flying Generalitati 487 27.05.2010 10:42:16
Limpezirea apelor pe acest forum krabu Despre Biserica Ortodoxa in general 232 13.04.2010 14:38:28
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22