Citat:
În prealabil postat de ai2
Aceeasi delasare care arunca vina pe pamantul nelucrat numai sa nu fie biserica de vina. Asteptati minuni si o sa muriti acriti de ura impotriva celor care chipurile au ceva impotriva voastra. Doar n-o sa fiti voi de vina!
|
Ce legatura are delasarea in lucrarea pamantului cu biserica? Adica ce implicatii ar putea avea biserica in chestiunea pamantului nelucrat? Absolut nici una cred eu. Era doar o paralela, imi pare rau ca nu ai inteles-o. Sau ca refuzi sa o intelegi.
Despre minuni... minunile asa este, le asteptam, dar nu degeaba, ele se si intampla. Biserica in sine este o mare minune, fiecare biserica in parte. Si tot ce se petrece in ea este o minune, la Liturghie preotul uneste cerul cu pamantul prin aducerea Sfintei Jertfe. Liturghia, deci Biserica Domnului mai tine pamantul... deci minunile se intampla.
Acriti de ura nu sunt crestinii. Noi avem pilda samariteanului, unde Hristos ne invata ca oricine este aproapele nostru si oricine poate fi bun samaritean. Deci insasi invatatura directa a Domnului conforma faptul ca avem o religie bazata pe iubire si toleranta, bazata pe legi ce-si au originea nu pe pamant, ci in cer.
Si Sfintii Parinti ne invata ca trebuie sa ne consideram fiecare cel din urma om, cel mai pacatos, sa gasim scuze pacatelor semenilor si sa ne invinuim pe noi pt pacatele noastre, pe nimeni altcineva.
Dam vine pe VOI? care voi? ateii, satanistii, masonii, adevetistii? cine mai exact? de ce atitudinea aceasta defensiva, ce ti-au facut tie crestinii mai precis? Precis precis, nu pareri, nu ce ai auzit, ci ce ti-au facut direct crestinii de au aceasta atitudine defensiv-agresiva?