Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2011, 17:49:59
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Daca mesajul meu a deranjat pe cineva,inteleg,insa scopul meu,acum si intotdeauna,de cand scriu aici ,a fost sa transmit ceva din ceea ce simt si din ceea ce cred.

Nu am gasit,spre surprinderea mea ,vre-un ecou,decat poate slabe incurajari ,cateodata.Nu m-am asteptat nici acum la raspunsuri favorabile,pur si simplu luati-l ca un strigat si atat...

Faptul ca argumentele voastre nu mi-au intors convingerile,si invers,strigatul meu nu il luati in serios,este inca o dovada ca acest forum este inutil.

Pentru ca nu e numai cazul meu,ci si a tuturor care au avut ceva serios de spus...Nu au convins si nici nu au fost convinsi de ceva...
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 18:13:34
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Daca mesajul meu a deranjat pe cineva,inteleg,insa scopul meu,acum si intotdeauna,de cand scriu aici ,a fost sa transmit ceva din ceea ce simt si din ceea ce cred.
Nu am gasit,spre surprinderea mea ,vre-un ecou,decat poate slabe incurajari ,cateodata.Nu m-am asteptat nici acum la raspunsuri favorabile,pur si simplu luati-l ca un strigat si atat...
Faptul ca argumentele voastre nu mi-au intors convingerile,si invers,strigatul meu nu il luati in serios,este inca o dovada ca acest forum este inutil.
Pentru ca nu e numai cazul meu,ci si a tuturor care au avut ceva serios de spus...Nu au convins si nici nu au fost convinsi de ceva...
Sper că nu te-ai supărat. Am citit în urmă cu ani un roman bun: "Numele trandafirului", Umberto Eco. Poate că l-ai citit. Dacă nu, ai putea să o faci, chiar nu este fără rost, eu am avut destul de multe de învățat atunci și mă refer, mai ales, la atitudinea personajului Jorge și acțiunile sale îndreptate împotriva celor pe care-i considera necreștini fiindcă își permiteau... să râdă, că doar n-om fi fiind maimuțe să ne hlizim. Vreau să spun că orice atitudine bună și orice faptă bună, supraexacerbate, riscă să se transforme, la un moment dat, în contrariile lor.

Să nu uităm, că opoziția dracului s-a născut față de un Dumnezeu al iubirii! Probabil, din prea multă lumină căreia acesta i-a schimbat rostul și esența pentru sine și în favoarea lui însuși... Și eu cred că din supraestimarea rolului său "indispensabil" întru "corecția" a ceea ce i s-a părut lui inadecvat și dăunător în creația divină. Paradoxal, nu-i așa?

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 18:23:51
Banned

Implicit

Mi se transmit mesaje ca exagerez.
Ca nu e nevoie sa renuntam la internet,tv etc...

Eu cred ca lumea de azi exagereaza cu astel de lucruri,inutile...Pentru ca nu reusesc sa-si imbunatateasca viata duhovniceasca ,ci dimpotriva.

Cunoasterea asta de astazi,nevoia de comuniune,care se face acum si nefiresc,virtual,nu cred ca este benefica....

Era mai aproape omul de menirea sa,atunci cand nu era inconjurat de toate acestea,care acum ni se par indispensabile.

Rafail Noica spunea ca a trebuit sa renunte de tot la televizor,sa nu fie in casa,pentru ca altfel avea tendinta sa exagereze,sa fie conectat tot timpul cu privirea la el,nu se putea controla.

In schimb,aud aici,lucruri marete,ca majoritatea stiu sa pastreze buna chibzuiala a timpului petrecut cu astfel de lucruri.Ei sunt mai tari decat cei mai buni.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 18:29:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul

In schimb,aud aici,lucruri marete,ca majoritatea stiu sa pastreze buna chibzuiala a timpului petrecut cu astfel de lucruri.Ei sunt mai tari decat cei mai buni.

Hihi, ei macar sunt consceventi; indeplinesc ceea ce spun.
Esti un om simpatic.
Vechi 05.09.2011, 18:40:56
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation Domnule Daniel !

Va asigur , domnule Daniel , ca acest forum va functiona si de acum inainte , chiar daca dvs. incercati printr-un viclesug sa demonstrati ca nu-i bine aici si este extrem de daunator sufletelor noastre . Este clar , o noua incercare de a va razbuna pentru banarea fostului dvs. cont : Daniel777 !
Mult mai onest este de a lua dvs. masura pe care o propovaduiti aici , nu de a indemna in mod direct sau indirect parasirea acestui forum
de catre cei de aici . Jocul asta de culise imi este tare cunoscut , caci multe vede si aude omul in viata lui . "Unii " , au alta metoda , dar care a fost anihilata la timp , in a posta adrese de "noi" forumuri cu mult mai "interesante" ca cel de aici . Ce sa-i faci mai frate , daca acest forum si site are atata succes , atata audienta ? Nu te mahni , si lasa razbunarea copilareasca pana la urma , draga Daniel777 ( fost ) !
Vechi 05.09.2011, 18:51:00
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Nu cred că cineva e mai tare decât cel mai bun, cel puțin eu, dar ar trebui să fim mai toleranți cu restul și mai aspri cu noi înșine.

Daniel, eu mi-am cam desăvârșit în bună parte educația lumească, ca să zic așa, aș putea renunța la televizor (mă simt și eu asemenea lui Rafail Noica), dar te întreb, sincer, ceva: ar trebui să renunț cu totul la televizor pentru copiii mei? Totuși, e o modalitate de informare care poate fi ținută sub control cu un program zilnic de activități (auto)impus. (Am auzit tineri de liceu spunând că nu au timp să mai deschidă deloc televizorul din cauza temelor și a studiului).

Cât despre internet, chiar și un zidar (care se presupune că nu prea ar trebui "să navigheze") găsește informații utile profesiei sale.

Un exemplu: deși am Sfânta Scriptură în casă, crede-mă, că mi se pare mult mai util să consult Biblia Ortodoxă on line când am de căutat vreun text anume. La fel, DEX-ul on line, cu care i-am obișnuit și pe copiii mei etc. Crede-mă că timpul e foarte important pentru cel care caută o informație și net-ul ți-o poate oferi rapid și eficient.

De acord, omul este mult mai aproape de menirea sa când elimină aceste lucruri din viața sa. Dar nu va fi, din acest motiv, niciodată apropiat de semenii săi.

Alienare / înstrăinare față de propria menire și față de ceilalți există cu mult înaintea televizorului și a internetului (vorbesc filosofii existențialiști de ea, de la Kierkegaard încoace, problema a devenit din ce în ce mai persistentă în scrierile unora).
Lipsa de comuniune cu ceilalți se vădește și în epistolele Sf. Apostol Pavel, care nu o dată i-a îndemnat pe contemporanii săi la răbdare, iubire, înțelegere.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 05.09.2011 at 18:55:12.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 19:04:42
Banned

Implicit

Mia-r placea sa vad pe acest forum o comunitate crestina,sa ne ajutam sufleteste unii pe altii,insa nu e asa..

Pur si simplu ,si de asta am si scris,este o suma de inutilitati.

Nu ai nici un motiv,ca si crestin,sa intri pe acest forum,DAR ABSOLUT NICI UNUL....
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 19:19:24
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Si tu de ce ai intrat si inca postezi?
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 19:24:42
Banned

Implicit

am intrat si inca mai postez,pentru ca ma revolt inca impotriva singuratatii...
Insa decat o falsa comuniune,in care sa ma simt tot singur,si dezamagit,mai bine o singuratate ,in care il pot gasi pe Dumnezeu...
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 20:24:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Nu cred că cineva e mai tare decât cel mai bun, cel puțin eu, dar ar trebui să fim mai toleranți cu restul și mai aspri cu noi înșine.

Daniel, eu mi-am cam desăvârșit în bună parte educația lumească, ca să zic așa, aș putea renunța la televizor (mă simt și eu asemenea lui Rafail Noica), dar te întreb, sincer, ceva: ar trebui să renunț cu totul la televizor pentru copiii mei? Totuși, e o modalitate de informare care poate fi ținută sub control cu un program zilnic de activități (auto)impus. (Am auzit tineri de liceu spunând că nu au timp să mai deschidă deloc televizorul din cauza temelor și a studiului).

Cât despre internet, chiar și un zidar (care se presupune că nu prea ar trebui "să navigheze") găsește informații utile profesiei sale.

Un exemplu: deși am Sfânta Scriptură în casă, crede-mă, că mi se pare mult mai util să consult Biblia Ortodoxă on line când am de căutat vreun text anume. La fel, DEX-ul on line, cu care i-am obișnuit și pe copiii mei etc. Crede-mă că timpul e foarte important pentru cel care caută o informație și net-ul ți-o poate oferi rapid și eficient.

De acord, omul este mult mai aproape de menirea sa când elimină aceste lucruri din viața sa. Dar nu va fi, din acest motiv, niciodată apropiat de semenii săi.

Alienare / înstrăinare față de propria menire și față de ceilalți există cu mult înaintea televizorului și a internetului (vorbesc filosofii existențialiști de ea, de la Kierkegaard încoace, problema a devenit din ce în ce mai persistentă în scrierile unora).
Lipsa de comuniune cu ceilalți se vădește și în epistolele Sf. Apostol Pavel, care nu o dată i-a îndemnat pe contemporanii săi la răbdare, iubire, înțelegere.
Ma tem de faptul ca ajung sa-mi "desavarsesc" si eu educatia in mod virtual.
Am crescut pe vremea comunismului, cand nu aveai distractori ca tv-ul si computerul si (nu ca sa ma laud, ci doar pt comparatie) uneori citeam uneori o carte zilnic.. Acum incerc din rasputeri sa-mi fac timp pt carti si cu greu reusesc. Cititul online este mai lent si obositor pntru ochi.. nu-l gasesc odihnitor si reconfortant.

Cat despre comuniunea pe care o gasesti pe net, este similara cu cea pe care o gasesti intr-o gara: esti singur in multime, ai ceva in comun (calatoria, eventual aceeasi destinatia), poti discuta, schimba informatii... dar mai mult nu exista.

Dar pe de alta parte, ma gandesc ca oamenii sunt destul de alienati si au nevoie si de acea comuniune imaginara. Dar nu le stiu pe toate, uneoriu ma gandesc ca daca omul se simte singur si fara ravna, poate ar trebui sa ramana cu singuratatea lui si sa-L caute pe Dumnezeu acolo (sa nu-si paraseasca "chilia", umbland trelea lelea la intruniri virtuale).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Crestinul Ortodox si sfarsitul lumii dgs010243 Generalitati 4 21.11.2012 19:35:00
Cum trebuie sa fie crestinul din ziua de astazi? iRoDiOn Spiritualitatea ortodoxa 25 10.08.2012 17:35:13
Crestinul si ziua onomastica stela lie Intrebari utilizatori 3 10.01.2011 20:48:11