![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"setea de cunoastere" ar trebui intai satisfacuta cu ce se preda la facultate, in primul rand... |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Deci sa intelegem ca e de blamat pentru ca l-a interesat subiectul, sau pentru ca rezultatele nu au corespuns cu prejudecatile majoritatii? Finantarea, din cate stiu eu, a venit in mare parte de la Fundatia Rockefeller, si de la universitatea unde lucra. Citat:
Dupa tine, trebuia sa spuna asa: vreau sa fac o serie de interviuri cu mii de americani, pentru a afla mai mult despre sexualitatea lor, dar va rog, daca sunteti pedofili, homosexuali sau incestuosi, nu veniti, ca desi si astea sunt aspecte ale sexualitatii, imi da cu virgula daca le includ in studiu? Sau ce? Metodologia lui Kinsey nu o fi fost perfecta, dar gandeste-te ca lucra in America anilor '40 si '50, cand sexul era un subiect tabu, si a trecut prin perioade cand lucra fara finantare. Persoanele care au acceptat sa stea de vorba cu el nu faceau parte din toate paturile sociale americane, si e usor de inteles de ce. In plus, nu e ca si cum mai facuse cineva treaba asta inaintea lui, si putea sa imbunatateasca o metoda deja existenta. A trebuit sa o inventeze de la zero. Nu a sustinut ca e perfecta, ci doar a fost un deschizator de drumuri. Si a aratat ca oricat ai incerca sa bagi realitatea sub pres, pana la urma tot va trebui sa o confrunti. Citat:
Asa e mult mai bine, nu? Ce atata educatie... Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Kinsey a lucrat cu personal pedofil homosexual etc... Aceste persoane erau platite pt "studii" cu copiii. Deci nu a fost vorba doar de chestionare(apropo, pe cine interoghezi pt a afla in cat timp ajunge un bebelus la orgasm? Astfel de date apar in studiile lui Kinsey).
De asemenea, multe familii au fost compensate financiar pt participarea la cercetarile lui Kinsey. Eu gasisem pe net relatari ale fostilor participanti, ajunsi la varsta maturitatii... citeste si tu, comentarii ironice nu prea isi au rostul... (din ce citisem, guvernul a finantat, poate ca nu in perioada de inceput. Finantare exista si este controversata pt ca nu toti platitorii de taxe considera ca banii sunt bine folositi in cercetari despre sex). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus, eu nu am auzit de pedofili in echipa lui. Citat:
E un lucru binecunoscut ca bebelusii se masturbeaza. Ce ti se pare atat de ciudat? Citat:
Citat:
Si da, intelegerea pe care o avem acum asupra sexualitatii (care, in parte, i se datoreaza si lui Kinsey) ne face sa credem ca homosexualii, de pilda, sunt oameni ca oricare altii, si ca educatia sexuala e un lucru normal. Ca tie nu iti convine treaba asta, nu ma surprinde, avand in vedere ca iti gasesti reperele morale intr-o carte veche de mii de ani, cu origini incerte, care incrimineaza orice lucru care l-ar putea bucura pe om. Am mai spus-o si cu alte ocazii, si repet: atitudinea unui ortodox fata de sexualitate e aceeasi cu a unui anorexic cand e vorba de mancare. Nu va puteti gandi la sex fara sa il asociati cu murdarie, vinovatie, pacat, perversiune, imoralitate. Si va uitati urat (si ii etichetati ca atare) la toti cei care nu sunt de acord cu voi.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ai reusit sa observi ca pe acest thread eu nu discut despre ortodoxie, iar faptul ca sunt ortodoxa nu-mi invalideaza postarile... care oricum sunt in mare parte preluari ale opiniilor altora. Te rog sa observi ca cei care critica studiile Kinsey NU o fac de pe o pozitie crestina. Ca urmare, intreaga ta critica este inadecvata si prost plasata, probabil o refulare dupa ce nu te-ai putut impune pe alte threaduri in care probabil "argumentele" tale ar fi avut contextul potrivit. Cat despre "etichete", dupa cum vad, tu esti cel care te grabesti sa le pui! Iar in ce priveste "curajul" lui Kinsey, nu este diferit de cel al unui pedofil din ziua de azi care lupta pentru acceptarea sociala a acestui fenomen pentru a evita oprobiul public (posibil puscaria)! Crezi sincer ca setea de adevar motiveaza astfel de oameni? Sau ura lor viscerala impotriva normelor sociale care i-ar trimite la puscarie sau la casa de nebuni? Daca ai putea sa-ti depasesti indignarea care te cuprinde in discutiile cu un ortodox indiferent de subiect, poate ca vei reusi sa intelegi ca studiile lui Kinsey sunt criticate nu pt ca exploateaza un subiect tabu sau pt ca el este homosexual, ci pentru ca sunt imorale, fraudulente si nestiintifice. |
|
|||
|
|||
![]()
Vazusem un thread despre circumcizie si mi-am amintit de materiale pe acest subiect.
In strainatate circumcizia este des solicitata de parinti (de toate religiile, nu conteaza) si-mi spunea un prieten medic ca desi informeaza corect parintii ca este o procedura inutila, riscanta si efectuata FARA anestezie, putini parinti renunta la ea. Fara anestezie? Tineti-va bine, ca este greu de crezut: mult timp s-a considerat ca bebelusii nu simt durere, iar toate procedurile chirurgicale efectuate pe ei erau fara anestezie. Pana prin anii '85 cand parintii au inceput sa fie mai documentati si au aparut intrebari. Nu vorbesc de cazuri izolate, ci de o practica generalizata, raspandita in toate centrele universitare prestigioase: bebelusii operati fara anestetic, in suferinta atroce! Nu doar circumcizie, ci operatii majore. Un material in engleza despre acest subiect (circumcizie si bebelusii neanesteziati):http://www.nocirc.org/symposia/second/chamberlain.html |
|
|||
|
|||
![]()
Care e diferenta intre tine si acei criminali? Aveti aceeasi mentalitate.
|
|
||||
|
||||
![]()
noi nu facem experiente medicale si genetice ciudate.
|
||||
|
||||
![]()
unii le-at face daca ar avea posibilitatea.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne intrebam constiinta... | laurastifter | Morala Crestina | 53 | 15.03.2012 16:55:08 |
O lume fara Dumnezeu si fara suflet | alicette | Intrebari utilizatori | 1 | 01.04.2011 23:38:40 |
romania,tara fara fara reactie | iulyaan | Generalitati | 78 | 24.01.2011 10:02:13 |
Despre constiinta | mihailt | Generalitati | 1 | 17.03.2010 04:51:20 |
Constiinta sau ascultare? | tudor2012 | Calugarul | 31 | 02.02.2009 23:44:00 |
|