Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2011, 22:35:59
Mihaela09 Mihaela09 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
E, cu siguranță, un fenomen. Nu este o entitate. Nu are ființă. Moartea, în sens biologic, e încetarea vieții.
Nu există „Cea cu coasa”, așa cum e descrisă popular. Însă spaima de moarte este insuflată de amenințarea diavolului, care vrea să ia în primire sufletele noastre atunci când viața încetează. De aceea, spaima asta nu poate fi biruită decât lipindu-ne cât mai strâns de Mântuitorul, care a biruit moartea pentru noi.
Corect, am auzit undeva..., k nu acceptam venirea mortii, pt. k suntem slabi sa traim k in RAI !
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 16:18:41
diador diador is offline
Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Implicit

bineinteles ca moartea nu poate fi o persoana ,dupa cum nici conceptia nu este o persoana.intruparea unei noi vieti,ori despartirea sufletului de trup au loc doar cu ajutorul unor entitati ce sunt trimise in acest scop.asa imi explic eu aceste situatii.ca dupa cum putem observa nimeni nu poate alege cand sa moara-decat daca se sinucide,dupa cum nici viitorii parinti nu pot alege data conceperii copilului lor,desi multi isi imagineaza ca totul s-a realizat conform planului stabilit de ei uitand de ajutorul divin in aceasta chestiune.
intr-adevar"moartea nu vine la o cafea" pt ca nu vine nici cand o chemam,nici cand vrea ea ci cand si la cine este trimisa in lumea asta pamanteana,fizica-cum vreti s-o numiti.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 16:20:56
diador diador is offline
Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Implicit

la ingerul mortii ma refeream cand vorbeam de moarte.m-am apucat de scris mesajul inainte sa-mi ordonez gandurile de asa maniera incat sa fiu inteleasa in sensul dorit de mine.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 16:24:05
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
O entitate care se manifestă printr-un fenomen.
Exact. Avem scris in "Vamile vazduhului".
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 17:04:35
Man Teo Man Teo is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2011
Locație: Dincolo
Religia: Alta confesiune
Implicit Samanta...

Unui bob de samanta ii trebuie natural, soare si apa, caci e asezat in pamant.

Credinciosului ii trebuie Dumnezeul si Fiul adevarat, caci e in lume asezat.

Un graunte cu viata in credinta, creste si devine pom cu flori...

Un graunte ce se duce prea tare in lume si pamant, bea deci apa lumii si putrezeste.
Un graunte care nu intelege trupul lui din pamant (lut), nu poate bea apa credintei,
si arde, impreuna cu uscatul pamant.
Un graunte cu pamant, care bea apa din cer, crede ca acolo e lumina (si nu o vede), dar o va gasi...
si cand o vede, va muri cu trupul, dar va renaste intr-o mie de seminte...

O mie de seminte intr-un cerc, cat zece ceruri de inalt, Unul Fiul, Dumnezeu!

Last edited by Man Teo; 06.09.2011 at 17:11:20. Motiv: Credinta unui bob de grau e mai mare...ca a omului din mine.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 17:22:20
Man Teo Man Teo is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2011
Locație: Dincolo
Religia: Alta confesiune
Implicit Mesajul Fiului din cartea adevarului:

Iubiti semintele plantelor sunt mari in imparatia Domnului.
Stapaniti cu dragoste, animalele, caci sunt din imparatia Dumnezeului.
Iubiti semintele credintelor...sunt de la Dumnezeu.
Luati-va credinta data si mergeti, mergeti mai departe...
Nu va opriti in religii, plimbati-va prin ele, dar merge-ti mai departe...
Luati-va credinta si mergeti...
Caci El e departe de lumea aceasta, dincolo de confesiuni verticale,
si

... cu fiecare pas facut de om spre oglinda Fiului, Dumnezeul face zece pasi spre oglinda...
...credinciosului...
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 17:55:24
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Post And i am become Death

nu stiu unde am citit(razboi intru cuvant sau ceva de genul),nu mai stiu cine zicea,ca moartea face parte din noi(o urmare a firii noastre umane corupte),se naste cu noi(murim de cum ne nastem,ceva demonstrat in medicina),si creste odata cu noi.
Vechi 19.09.2013, 14:39:21
Stanca Stanca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.11.2010
Locație: Timisoara
Implicit

Strict din experienta personala de acum 24 de ani: in urma unei injectii (cu serul expirat!) am intrat in soc anafilactic. A fost cea mai oribila experienta de viata ( moarte?) din 46 de ani. Am fost dusa la spital, s-a constatat socul si am fost trimisa inapoi, pe ideea ca "organismul e tanar si o sa lupte singur". La 5 minute dupa injectie am simtit primele " adieri" ale mortii, la propriu. In sensul ca mi s-a facut brusc frig si aveam senzatia ca s-a facut curent de undeva, desi afara era inca vara si nu era niciun curent rece. In fine, au urmat vreo 6 ore de teroare, incepand cu scaderea drastica a tensiunii, pulsului, inclestarea gurii, nu mai aveam saliva, urechile tiuiau ingrozitor si vederea se impaianjenise. Si atunci a inceput un fenomen interesant: desi vedeam si imaginile reale din jur, intre ele, strecurate ca niste imagini sepia, au inceput sa apara figuri noi, care nu aveau legatura cu cei de langa mine. Nu se suprapuneau, nu se intrepatrundeau, aveau spatiul lor autonom, desi in mod normal ai fi zis ca trebuiau sa se "atinga" de ceea ce exista in material. Pareau sa fie la fel de reale ca si restul mediului inconjurator pe care continuam sa-l vad, dar tot mai estompat. La un moment dat, toate s-au amestecat, ca maturate de vant si am vazut in fata mea figura mitica a Mortii cu coasa, dansand, dupa ce isi infipsese coasa in pamant, in fata ei. Dansa in jurul ei, un fel de tango oribil. Totul pe ea era zdreanta putrezita, care statea sa se destrame. Eram fascinata. Dupa care a inceput panica adevarata de moarte. Imaginea ei disparuse si in jur "vedeam" numai creaturi infricosatoare, fara fata, negre, ceva cu aripile intinse, ca un liliac gigantic, bunica mea, care statea langa minie mi-a aparut deodata cu orbite goale ( in loc de ochelarii pe care ii avea), mama si bunica imi devenisera straine, parca nu mai aveam incredere in ele, nu mai simteam legatura de iubire care era de-o viata...am simtit atunci clar ca "atat a fost, o sa mor". Frica aceea animalica n-o pot descrie. Nu puteam sa vorbesc clar din cauza lipsei salivei si a mandibulei inclestate, dar voiam mereu sa le spun sa nu ma lase sa adorm. Asta era marea mea groaza, ca daca adorm, mor. Stiam asta prin toate simturile mele, iar dorinta de somn era atat de mare incat, la un moment dat, nu mi-a mai pasat. Trebuia sa "adorm". Nu-mi mai pasa de nimic si de nimeni de pe pamant, voiam doar sa dorm. Intrarea in somn a fost ceea ce probabil se numeste experienta mortii clinice pentru ca au urmat exact fazele cu caverna ( nu tunelul, la mine) din care veneau "sa ma ia" doua lumini ( nu una). Asta e alt capitol, despre care nu-mi place sa amintesc. Ulterior am aflat si citit ( in 1990, cand am patit asta nu exista inca atata literatura de specialitate si nici internet) ca nu e bine sa-l lasi sa adoarma in delir pe cel aflat in soc anafilactic, ca trebuia adrenalina sau macar o cafea...ma rog, alt subiect. Dar ca Moartea mi-a aparut ca entitate, da, asta am trait-o atunci, cu tot arsenalul groazei pe care o asemenea aratare ti-o provoaca, mai ales ca in acele momente ea era 'reala" pentru mine.
Cu cel putin trei concluzii m-am ales dupa acea experienta: 1. ca trecerea va fi oricum ceva ce nu ai mai trait in viata si nu-ti poti imagina macar de acum, tocmai pentru ca are loc o singura data si coincide cu sfarsitul vietii, deci reprezinta insasi contactul/impactul dintre "ceva" stiut" de "ceva" nestiut si 2. ca trecerea va fi ca un somn cu care nu te mai poti lupta si care, fiind asa de profund si imperios, va ajuta la ruperea de toate legaturile emotionale legate de viata si de cei dragi si 3. ca ceea ce ni se pare acum real va deveni atunci ireal sau difuz, cum ai intoarce un ciorap pe dos
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 15:40:48
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stanca Vezi mesajul
Strict din experienta personala de acum 24 de ani: in urma unei injectii (cu serul expirat!) am intrat in soc anafilactic. A fost cea mai oribila experienta de viata ( moarte?) din 46 de ani. Am fost dusa la spital, s-a constatat socul si am fost trimisa inapoi, pe ideea ca "organismul e tanar si o sa lupte singur". La 5 minute dupa injectie am simtit primele " adieri" ale mortii, la propriu. In sensul ca mi s-a facut brusc frig si aveam senzatia ca s-a facut curent de undeva, desi afara era inca vara si nu era niciun curent rece. In fine, au urmat vreo 6 ore de teroare, incepand cu scaderea drastica a tensiunii, pulsului, inclestarea gurii, nu mai aveam saliva, urechile tiuiau ingrozitor si vederea se impaianjenise. Si atunci a inceput un fenomen interesant: desi vedeam si imaginile reale din jur, intre ele, strecurate ca niste imagini sepia, au inceput sa apara figuri noi, care nu aveau legatura cu cei de langa mine. Nu se suprapuneau, nu se intrepatrundeau, aveau spatiul lor autonom, desi in mod normal ai fi zis ca trebuiau sa se "atinga" de ceea ce exista in material. Pareau sa fie la fel de reale ca si restul mediului inconjurator pe care continuam sa-l vad, dar tot mai estompat. La un moment dat, toate s-au amestecat, ca maturate de vant si am vazut in fata mea figura mitica a Mortii cu coasa, dansand, dupa ce isi infipsese coasa in pamant, in fata ei. Dansa in jurul ei, un fel de tango oribil. Totul pe ea era zdreanta putrezita, care statea sa se destrame. Eram fascinata. Dupa care a inceput panica adevarata de moarte. Imaginea ei disparuse si in jur "vedeam" numai creaturi infricosatoare, fara fata, negre, ceva cu aripile intinse, ca un liliac gigantic, bunica mea, care statea langa minie mi-a aparut deodata cu orbite goale ( in loc de ochelarii pe care ii avea), mama si bunica imi devenisera straine, parca nu mai aveam incredere in ele, nu mai simteam legatura de iubire care era de-o viata...am simtit atunci clar ca "atat a fost, o sa mor". Frica aceea animalica n-o pot descrie. Nu puteam sa vorbesc clar din cauza lipsei salivei si a mandibulei inclestate, dar voiam mereu sa le spun sa nu ma lase sa adorm. Asta era marea mea groaza, ca daca adorm, mor. Stiam asta prin toate simturile mele, iar dorinta de somn era atat de mare incat, la un moment dat, nu mi-a mai pasat. Trebuia sa "adorm". Nu-mi mai pasa de nimic si de nimeni de pe pamant, voiam doar sa dorm. Intrarea in somn a fost ceea ce probabil se numeste experienta mortii clinice pentru ca au urmat exact fazele cu caverna ( nu tunelul, la mine) din care veneau "sa ma ia" doua lumini ( nu una). Asta e alt capitol, despre care nu-mi place sa amintesc. Ulterior am aflat si citit ( in 1990, cand am patit asta nu exista inca atata literatura de specialitate si nici internet) ca nu e bine sa-l lasi sa adoarma in delir pe cel aflat in soc anafilactic, ca trebuia adrenalina sau macar o cafea...ma rog, alt subiect. Dar ca Moartea mi-a aparut ca entitate, da, asta am trait-o atunci, cu tot arsenalul groazei pe care o asemenea aratare ti-o provoaca, mai ales ca in acele momente ea era 'reala" pentru mine.
Cu cel putin trei concluzii m-am ales dupa acea experienta: 1. ca trecerea va fi oricum ceva ce nu ai mai trait in viata si nu-ti poti imagina macar de acum, tocmai pentru ca are loc o singura data si coincide cu sfarsitul vietii, deci reprezinta insasi contactul/impactul dintre "ceva" stiut" de "ceva" nestiut si 2. ca trecerea va fi ca un somn cu care nu te mai poti lupta si care, fiind asa de profund si imperios, va ajuta la ruperea de toate legaturile emotionale legate de viata si de cei dragi si 3. ca ceea ce ni se pare acum real va deveni atunci ireal sau difuz, cum ai intoarce un ciorap pe dos
ce experienta ati avut doamna!
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 17:57:45
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Din Invierile realizate de catre Hristos, retinem ca moartea este un fenomen nu o persoana, ca doar nu se adreseaza Hristos mortii ca si diavolilor din cazul indracitilor.
"...si Moartea a fost aruncata in Iazul de Foc" (Revelatia Sf. ap. Ioan). Cam greu sa arunci un fenomen undeva. Un fenomen se manifesta sau nu. De exemplu, un fulger sau un cutremur.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un fenomen tulburator -Phoenix- Exorcismul 10 15.11.2021 13:21:40
Moartea MadalinS Reguli in Biserica 22 05.03.2011 09:47:57
Bolile sufletului - fenomen tainic RIO179 Intrebari utilizatori 13 18.10.2010 21:38:04
Fenomen incredibil : UN NOU OCEAN SE FORMEAZA IN AFRICA cristiboss56 Generalitati 3 29.06.2010 11:23:30
Taina mortii. Moartea dreptului si moartea pacatosului patinina34 Din Noul Testament 1 04.01.2009 07:32:19