![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
In acceptiunea mea, cel mai patrunzator citat din cate am citit:
"Ca mai buna este mila Ta decat viata!" Psalmul 62, David. Iubirea dumnezeiasca este mai presus de orice bine, este mai presus de orice frumusete. |
|
||||
|
||||
![]()
Candva oamenii aveau cruci de lemn si inimi de aur.
Acum au cruci de aur si inimi de lemn. |
|
|||
|
|||
![]()
“Un șef de cabinet îl oprește, scurt: – ”Mă rog, cine ești dumneata?” Și Nae se recomandă: – ”Eu sunt Nae – și, după un timp – …Ionescu.” – ”Nae Ionescu?” face șeful de cabinet nedumerit, numele nespunându-i nimic deosebit. ”Și ce doriți? Profesiunea dumneavoastră!” – ”Negustor, îi răspunde atunci Nae Ionescu. Negustor de cărți. Și când am vreme mai fac, așa, și pe profesorul universitar…”
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Obosit , nu de scris, ci de lume, se duce la psihiatru. Ii spune ce tulburari de intelegere a lumii are, iar medicul il sfatuieste sa scrie. Ionesco si-a iesit din fire: "de 30 de ani asta fac, domnule!" Dupa un moment de deruta, medicul ii spune: - Apucati-va de pictat! Asa a inceput Ionescu o cariera impresionanta de pictor. Niciun personaj de-al sau nu are gura... |
|
|||
|
|||
![]()
Daca sunteti la Paris poate dati o fuga pana in acest loc.V-as mai ruga,cand aveti timp,daca sunteti la Paris,sa mergeti si la mormantul lui,din cimitirul Montparnasse,sa mai faca cineva putin curat.Oamenii isi aduc aminte de el doar cand are loc o celebrare.Daca nu s-a putut respecta ultima si singura sa dorinta,sa fie ingropat acasa,la Hobita,macar curat sa-i faca cineva printre straini.
,,Pe Brancusi l-am avut doar pe bancnote. In rest, Romania l-a refuzat cat era in viata. Si il ignora si dupa moarte. In timp ce Franta se lauda cu operele lui, Romania nici macar nu se straduieste sa-i aduca in tara osemintele. Cativa admiratori vor sa faca ce n-au reusit autoritatile. Se lovesc insa de nepasarea acestora. Cat a stat la Paris, Brancusi a trait romaneste. Si-a aranjat pana si atelierul ca o casa taraneasca. Si tot la Romania s-a gandit atunci cand a vrut sa doneze operele sale, impreuna cu atelierul, autoritatilor de la Bucuresti. Comunistii insa nu au considerat ca este important sa primeasca sculpturile artistului. Asa ca Brancusi a lasat totul statului francez. Si uite asa, Romania a pierdut sculpturi in valoare de milioane de euro. Francezii au stiut sa aprecieze creatiile lui. Mii de turisti viziteaza Muzeul de Arta din Paris, dar si mormantul lui Brancusi.Statul roman nici macar nu se intereseaza de operele din tara ale artistului. Casa memoriala de la Hobita este in paragina, iar ansamblul de la Targu Jiu nu este inclus in circuitele turistice.Romania nu a participat la niciuna dintre licitatiile organizate de-a lungul anilor. Mai multe de 80 la suta din obiectele personale si opere ale sculptorului au fost deja cumparate de altii, cu peste 1 milion si jumatate de euro. Doar 16 sculpturi ale artistului se afla in muzeele romanesti. Celelalte sunt in colectii private de peste hotare." O natiune care isi uita trecutul nu are viitor. Last edited by Scotland The Brave; 06.09.2011 at 22:30:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt in Paris, dar cand ajung ma duc de obicei la toate mormintele noastre din Montparnasse. PS: vezi pe contul care mi-a fost banat (nici azi nu am aflat de ce), postasem imagini din atelierul lui Brancusi. Last edited by LaPetiteMoc; 06.09.2011 at 22:30:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotland The Brave; 06.09.2011 at 22:39:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Francezii apreciaza tot ce inseamna cultura. Este incredibil de bogata viata culturala aici. Baierele creierului si ale timpului sa te tina, ca loc se face mereu pentru cultura.
|
|
||||
|
||||
![]()
" A sti , la scara umana poate fi folositor - dar in nici un caz mantuitor ".
" Dumnezeu s-a relevat , dovada ca este . De fapt, vanzoleala asta haotica a lumii actuale , framantarea lumii actuale , ma convinge ca nu exista decat Dumnezeu . Ca totul e muritor , si universul si omul , si ca lumea a fost facuta de Dumnezeu din nimic si o va spulbera din orgoliul divin de a o face din nou - considerand ca prima lui isprava s-a inecat istoric ".
|
|||
|
|||
![]()
Cristi,eu am idei putine si fixe.De aceea sunt mereu odihnit si vesnic tanar:).Medical se numeste ca sunt imbecil. O sa fiu cel mai tanar intre cei care nu mai cuvanta.Hai sa-ti las si eu ceva.
,,Sergiu Mihalcea: Cit timp a stat in clinica Petre Tutea? Pavel Chirila: Vreo sase luni, opt luni, pina la moarte. Da . Sergiu Mihalcea: Ati dezvoltat o relatie umana cu Petre Tutea in perioada aceea? Pavel Chirila: El era un om care nu a scris aproape deloc, altii scriau ceea ce el vorbea. In schimb, el avea o carisma speciala pe care nu am mai intilnit-0 cred la nimeni sau la foarte putini oameni.Vorbele lui aveau un impact extraordinar asupra celor care il ascultau.Aveau un mesaj atit de puternic, incit era imposibil sa nu te transforme, sa nu ajunga la inima ta . Trairile lui personale, poate inflexiunea vocii, poate darul lui de a comunica prin cuvinte si nu prin scris l-a facut…. el daca spunea chiar o vorba banala era imposibil sa nu intelegi ceva din asta si sa nu iti ramina in minte. Sergiu Mihalcea: Se observa o schimbare a lui pentru ca ii erati alaturi cu o intreaga comunitate aici? Pavel Chirila: Da. El s-a simtit foarte bine aici. Este adevarat ca atunci cind l-am luat noi de acasa era si in virsta , era si bolnav , nu avea pe cineva sigur in jurul lui pentru ca el nu a avut familie, numai niste nepoti mai departe care s-au ocupat de el. Dar avea nevoie de ingrijire permanenta la varsta lui si la problemele de sanatate pe care le avea.Faptul ca a fost vizitat de foarte multi oameni, uneori obositor de multi, a trebuit sa mai punem frina la aceste vizite , l-a ajutat sa socializeze tot timpul. Sergiu Mihalcea: Era un om care credea cu tarie in creationism. Spunea: “din maimuta poate te-ai nascut tu , eu sunt creat”. Pavel Chirila:Era un filozof crestin autentic.Am dus odata , mereu povestesc acest episod pentru ca este frumos, am dus un regizor la el in rezerva , un amic al meu, un om de cultura si un intelectual bun, spunea intotdeauna ca este evreu si ateu. A auzit de Petre Tutea si a fost dornic sa il cunoasca. Spiritul lui cautator, iscoditor si de bun intelectual a spus vreau sa il cunosc pe omul acesta. Toata lumea spune ca este cel mai mare filozof crestin in viata . Nu l-au lasat asistentele sa intre pentru ca Petre Tutea era obosit si a venit sa ma roage sa ii inlesnesc vizita. L-am insotit chiar eu cunoscindu-l bine si mi-am propus urcand scarile sa il prezint lui Petre Tutea chiar cu cuvintele lui. Nu am apucat sa il prezint.Imediat ce am intrat Petre Tutea a inceput sa vorbeasca,avea deseori stilul acesta monologal. A spus:Crestinismul este ultima mare religie a lumii.Amicul meu a intrebat: de ce? Petre Tutea a raspuns fundamental scripturistic , foarte frumos,pentru ca este singura religie din lume care iti cere sa-ti iubesti vrajmasul.Deci, una superioara ei nu mai poate sa apara. Ceva superior acestui imperativ nu exista." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poezii preferate... | silverstar | Generalitati | 878 | 10.10.2023 20:27:07 |
Cugetari din Dharma | florin.oltean75 | Alte Religii | 1983 | 10.01.2018 09:08:51 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Vorbe de duh | mena2376 | Intrebari utilizatori | 6 | 27.06.2012 01:45:50 |
|