![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta Adriana!
Last edited by jonzy30; 08.07.2011 at 12:31:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciunea citita risca sa devina poezie daca vrei sa spui problemele,pacatele,bucuriile,orice spune-I tot ce ai pe suflet folosind cuvintele tale adreseaza-te lui Dumnezeu Tatal in numele Fiului Sau Isus si cu ajutorul Duhului Sfant.Si raspunsul Dumnezeului viu va veni si va fi cel mai bun pentru tine.Dumnezeu sa te binecuvinteze!
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce sunt atatea versiuni diferite pentru Al doilea Paraclis catre Prea-Sfanta Nascatoare de Dumnezeu ?
Am gasit pe internet mai multe versiuni, chiar si acasa am 2 versiuni tiparite cu multe diferente. De exemplu in unele versiuni este Psalmul 142 la inceput, in altele nu, unele versiuni au partea din Evanghelie, altele nu. Am mai gasit versiuni care au "Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluiește-ne pe noi" inainte de troparele care nu au înainte Slavă... sau Și acum... Care este explicatia ? Care este versiunea corecta ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
inainte de troparele care nu au înainte Slavă; unele carticele fac aceasta mentiune la inceputul paraclisului; probabil, lipsa acestui stih e din ratiuni economice), iar preotul scoate si citeste Evanghelia respectiva, pe care credinciosii o asculta.
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai am ajuns acasa de la slujba si acolo l-am intrebat pe preot daca partea din Evanghelie se citeste acasa si a zis ca nu. De psalmul 142 am uitat :).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La fel si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi... :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atentie la ce si de unde cumparam !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
paraclis | ionutt | Muzica Bisericeasca | 0 | 19.04.2012 11:55:10 |
Diferenta intre Paraclis si Acatist | andrutza151 | Rugaciuni | 2 | 03.03.2011 10:18:18 |
de ce nu este cantarea 2 in paraclis? | ghost7 | Rugaciuni | 1 | 05.04.2010 20:46:45 |
care este diferenta intre paraclis si acatist? | annajanette | Generalitati | 3 | 09.03.2010 23:12:10 |
psalmi | padrevicentiu | Generalitati | 4 | 21.10.2007 20:32:43 |
|