Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2011, 17:45:46
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndyTh Vezi mesajul
Ce ai face , TU in continuare: recomdare sa mearga la un psiholog si sa inceapa terapia sau sa mearga la preot si sa asculte sfatul lui?
„Ajutorului omenesc nu mă încredința” e un verset dintr-un psalm. Am mai multă încredere în ajutorul duhovnicesc pentru că merge chiar la rădăcina răului și pentru că e singurul care te poate scoate din cercul vicios al lumii contingente.

Aș avea încredere și într-un psiholog, însă nu în oricare; doar în cei care iau în considerare și latura spirituală a omului, cei care văd în profunzime. Unul care să adere la școala lui V. Frankl sau a altor logoterapeuți.

În cazul particular al unui depresiv... cred că trebuie înțeleasă cauza spirituală a depresiei. Depresivul ar putea fi o persoană cu voința slăbită din diverse cauze, sau o persoană care nu mai are puterea de a spera, de a visa, de a crede, de a iubi. În toate cazurile e o lipsă de putere care, cred eu, vine din slăbirea legăturii harice cu Dumnezeu. Pocăința și regăsirea adevăratului rost al propriei vieți îl pot vindeca.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 15:59:30
Iustin45 Iustin45 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit Caut un documentar despre creationism

Caut un documentar despre creationism
Este vorba despre un ziarist american care era ateu si credea in evolutionism mai ales dupa ce la scoala a vazut un experiment de laborator care ,,dovedea'' aparitia vietii. S-a insurat cu o tanara crestina si a inceput sa-si puna intrebari. A facut si facultatea de drept. Stiu ca acest documentar e pe un site evanghelist sau adventist cu subtitrare in limba romana. va rog sa ma ajutati sa-l gasesc! Am cativa elevi aproape atei.
Vechi 02.11.2011, 21:03:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Trista risipa de eruditie.

Sa dai atata c/p dintr-un tratat de neurologie doar ca sa spui ca dupa impresiile tale personale si subiective cei care sustin un sistem moral sunt de fapt deprimati si refulati.

Apropo, ai ajuns si la partea cu mecanismul psihologic prin care multi indivizi incearca sa reflecte asupra altora propriile defecte si probleme?

Se trage tot de la neuronii oglinda?
Reply With Quote
Vechi 26.03.2012, 13:28:55
AndyTh AndyTh is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.09.2011
Talking Cel mai inteligent raspuns!!! Nota 10!!!

Serios?? :)) copy paste?? de unde stii tu ca este c/p? Si dintr-un tratat?? :)) Spunem-mi te rog frumos tratatul - titlu, autor, an publicatie ....ignoranta asta....

Si te rog, explica-mi TU apropo-ul asta cu mecanismul psihologic de reflectare asupra altora daca esti atat de ironic...(apropo se foloseste in general termenul de proiectie)

Apropo, cand ironia nu e sustinuta si de inteligenta rezultatul e cam diferit de cel scontat
Moralitatea este un sistem de valori foarte complex, si faptul ca cineva are ceva in plus sau diferit fata de al tau nu inseamna ca nu sustine un sistem moral - ci ca militeaza pentru alte principii....nu suntem toti diferiti? sau toti ar trebui sa fim intr-un singur fel?.....daca toti ar trebui sa intram pe un singur tipar incalcam iar un principiu al moralitatii....
Reply With Quote
Răspunde

Tags
adevar, psihologie, religie, stiinta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu, religia si stiinta Petrasescu_Lucian Teologie si Stiinta 13 19.10.2011 12:42:53
Stiinta nu este in opozitie cu religia. Templier Knight Teologie si Stiinta 190 01.05.2011 15:22:02
Religia ne-Ortodoxă a lui O. T. doctor_faustus Alte Religii 39 12.12.2010 11:59:23
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa hmiron Generalitati 35 07.04.2010 18:12:16
Campanie pentru promovarea ateismului bmd Stiri, actualitati, anunturi 16 20.02.2009 17:17:58