![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
marți noaptea spre miercuri: Ghetsimani, prinderea lui Iisus, interogatoriul la Anna miercuri: prima parte a procesului prezidat de Caiafa miercuri, seara: Lepădarea lui Petru joi, prima parte a zilei: a doua parte a procesului prezidat de Caiafa joi la amiază: prima înfățișare la Pilat joi, a doua parte a zilei: "vizita" la Irod Antipa joi noaptea: în arest sub custodia romanilor, vezi și visul soției lui Pilat vineri, dimineața: a doua înfățișare la Pilat, biciuire, propunerea de eliberare cu opțiunile Iisus sau Baraba, condamnare la răstignire vineri, amiază: Via Crucis, răstignire vineri, după-amiaza: moartea lui Iisus pe Cruce vineri, spre seară: așezarea Domnului în mormânt vineri, după asfințit: începutul paștelui oficial al iudeilor
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 10.09.2011 at 03:28:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa ce vei studia la catolici, mare schimbare nu va fi la Paris.. dovada si intentia de master despre ecumenism. S-a mai discutat despre St.Serge pe aici, iar majoritateašstudentilor sunt catolici. Presupun ca neoprotestantii nu au facultati de teologie, asa e? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca te duci la topicurile despre ecumenism, vei afla multe amanunte, deja discutate, asa ca nu trebuiesc reluate. Pastrarea Adevarului, iata secretul credintei ortodoxe, care a ferit-o de apostazie, printre altele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta mi se pare cea mai notima postare a ta, Adriana! Nu ortodocsii, ci neoprotestantii nu o venereaza pe Maica Domnului... lucru pe care ar trebui sa îl stii. Last edited by Miha-anca; 10.09.2011 at 05:21:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici pentru mine nu e neapărat o convingere, am mai spus-o, n-am inclus chestia asta în datele credinței mele. Oferă explicații mai plauzibile asupra unor aspecte, atâta tot!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 10.09.2011 at 05:54:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Ați înțeles greșit. Cina Domnului a avut loc joi seara.
|
|
|||
|
|||
![]()
Biserica Ortodoxă nu e de acord ci tine:
Conform cu porunca a doua a Sfintei Biserici Ortodoxe zilele de post rânduite sunt miercurea și vinerea, pentru ca miercuri a fost vândut și vineri a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos.
|
|||
|
|||
![]()
Este posibil să fi fost așa și asta pentru că "vânzarea" lui Iuda a avut loc înainte de Cina Domnului. După Cină el doar a pus în practică angajamentul pe care și l-a luat atunci când efectiv i s-au dat banii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citez din anaforaua Sfântului Ioan Hrisostom: "în noaptea întru care a fost vândut și mai vârtos Însuși pe Sine S-a dat pentru viața lumii, luând pâinea cu sfintele și preacuratele și fără prihană mâinile Sale, mulțumind și binecuvântând, sfințind și frângând, a dat Sfinților Săi Ucenici și Apostoli,zicand Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu, Care se frânge pentru voi spre iertarea păcatelor. Asemenea și paharul după cină zicând: Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, Care pentru voi și pentru mulți se varsă, spre iertarea păcatelor. " Pentru cei care nu știu: anaforaua — este, în cultul creștin ortodox Marea Rugăciune a Sfintei Jertfe din rânduiala Sf. Liturghii, în cursul căreia are loc sfințirea Darurilor. Dacă și rugăciunea aceasta greșește, atunci mergem degeaba la Sfânta Liturghie!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|