![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
La fel, Constitutia garanteaza libertatea de constiinta a fiecarui individ, indiferent de varsta. Pana la 16 ani, daca parintii te vor la ora de religie, asta e, nu poti sa depui o cerere pentru a nu mai lua parte la ora. La fel si daca ai peste 16 ani, si vrei sa intrerupi orele de religie in mijlocul anului scolar. Ghinion, nu se poate. Citat:
Citat:
Citat:
Si nu, in acest caz majoritatea nu decide. Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|
||||
|
||||
|
@konijiro
Eu din contra spun ca MAJORITATEA decide! daca tu esti budist, n-are de ce sa te influenteze o icoana ortodoxa, pe care majoritatea au dorit sa o puna pe perete. Eu n-aveam icoane pe perete cat timp am fost la scoala, nici in generala, nici in liceu, probabil si din cauza ca nu se facea religie in liceu,iar in generala era optional (apoi s-a scos) insa chiar nu vad de ce se face atata tam-tam de la o icoana pusa pe perete. Am vazut 3 sali de clasa care aveau o iconita discreta, printre alte "materiale" expuse pe perete, care chiar nu facea nota discordanta. Circul asta ateist e mizerabil. @Dumitru73: pe Mahomed n-are cum sa-l picteze, caci religia islamica interzice reprezentarile umane, deci un profesor nu va da aceasta tema elevilor, daca se simte, insa poate sa le dea alta. Pot sa-l expuna si pe Buhda, daca schita e reusita, de ce nu? daca se aduce o statuie la clasa, iar elevii deseneaza dupa model, il creioneaza. Pe peretii scolii mele generale erau expuse desenele noastre, inclusiv INGERI. Nu s-a scandalizat niciun parinte ateu ca vede un inger, in care el nu crede si nici n-a cerut ca acele picturi sa fie retrase. Last edited by ioanna; 12.09.2011 at 15:15:07. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
@Dumitru73:
Spune-mi sincer, ce te deranjeaza in aceasta imagine? Ti se pare ca acea icoana schimba caracterul acestui spatiu de invatamant, transformandu-l intr-un spatiu de cult? Dupa mine "circul" pe care-l fac unele asociatii e pura rautate gratuita. Nu sunt nici eu de acord cu exagerarile, insa ceea ce eu am vazut in realitate, sunt cazuri similare cu clasa din aceasta poza, deci "de ce" atata scandal? Majoritatea decide intr-o clasa, minoritatea se conformeaza, nu Remus Cernea face "legea":) p.s sub grinda il vad pe Mos Craciun. Oare de ce nu se scandalizeaza ateii si in privinta lui? doar in cazul mosului e clar o "indoctrinare".
Last edited by ioanna; 12.09.2011 at 16:44:40. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Da, majoritatea decide. Dar nu o poate face, daca aceasta decizie imi incalca in vreun fel demnitatea, libertatea, convinverile ... Iar daca majoritatea ia o decizie care mie nu imi convine, corect ar fi ca sa-mi dea si mie posibilitatea, sa fac si eu ce cred de cuviinta, bineinteles fara sa ii lezez pe majoritari. |
|
|
||||
|
||||
|
Atunci DE CE mai exista MAJORITATE? ca minoritarul sa nu se conformeze si sa nu tina cont de opinia generala? Iconita aceea pe perete n-are cum sa va lezeze deminitatea, libertatea si convingerile, din moment ce nici macar nu aveti convingeri religioase. Dar daca majoritatea spune ca LIPSA icoanei ceruta de minoritar ii LEZEAZA, faptul ca o iau jos de pe perete e o insulta? invers nu judecati? Daca majoritatea parintilor decid ca elevii sa aiba uniforma verde, asa va fi, indiferent daca Dumitru73 spune ca el vrea albastra, se institue aceasta regula pentru colectiv.
Last edited by ioanna; 12.09.2011 at 17:11:20. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cred ca nu ai inteles ce am scris. Poti sa-ti pui oricate icoane, unde vrei tu. Dar nu ma obliga sa stau si eu acolo. Si mai presus de toate, lasa-mi libertatea sa-mi fac si eu locul meu, dupa convingerile mele. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu-i nimic. Nu trebuie sa raspunzi imediat. Daca tot ai intervenit, asteptam pana o citesti si ne dai un raspuns cel putin la fel de clar cum a fost si intrebarea. Intre timp poate ne va raspunde si FlaviusM, cel caruia i-a fost adresata de fapt intrebarea.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 13:50:25 |
| Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 20:56:58 |
| Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 22:46:18 |
| Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 23.11.2009 00:26:44 |
|
|