![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Si cand o sa renunti la toate micile placeri (daca s-ar putea, deisgur) tot o sa-ti mai ramana cateva : rugaciunea, Biblia, slujbele, etc. Si sti ce-o sa se intample atunci? O sa ti se sugereze sa te duci frumos la o manastire.
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate sa ti se sugereze,insa poti face ceea ce crezi tu ca e mai bine,important este ceea ce faci cu viata ta,nu ce spun altii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar cand e vorba de sotie, de copii? Crezi ca le-ar place asa o viata, numai cu rugaciuni, acatiste, mers la slujbe?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu le-ar placea poate,dar asa erau inainte familiile. Si e posibil ca cel care inainteaza mult in viata duhovniceasca,sa-i traga dupa el si pe ceilalti membri.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum intelegi altfel vorbele Mantuitorului,ca cel care nu ii uraste pe cei apropiati lui,pe casnicii lui,nu poate sa-I urmeze?!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu ca asa erau familiile pe vremuri, si mie mi-ar placea duminica sa ma imbrac intr-o rochie gen "Dr. Queen", si sa merg cu caruta la biserica. Nu mi-ar placea insa lipsa curentului electric, a apei curente si cel mai rau, a antibioticelor. Pe vremea aia daca te imbolnaveai erai chiar la mila Domnului, ti se infectau ranile si faceau viermi si gangrena, si trebuia sa-ti dea whisky si sa-ti amputeze piciorul cu fierastraul. Si totusi, daca erai pacatos si nu te caiai macar pe patul de moarte...nu ti-era garantata mantuirea. (Off topic, scuze). Cred ca vroiam sa zic ca nu stiu daca se mai poate trai ca pe vremuri. |
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi se pare ca deviezi repede de la ideea principala.Nu spun sa ne intoarcem la trecut,ci sa adaptam prezentul la Evanghelie.Asta nu inseamna insa sa ne adaptam ,adica sa fim ca ceilalti.Crestinii au fost tot timpul diferiti.
Cred ca indiferent de vremurile prin care trece,crestinul trebuie sa-si puna intotdeauna aceasta problema,a renuntarii la lume,la placerile mici (sau mari),sa puna pe Dumnezeu mai presus de familie,prieteni sau bani. Modalitatea concreta cum face acest lucru cred ca tine de fiecare persoana in parte. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 134 | 26.11.2012 01:34:06 |
Crestinul Ortodox si sfarsitul lumii | dgs010243 | Generalitati | 4 | 21.11.2012 19:35:00 |
Cum trebuie sa fie crestinul din ziua de astazi? | iRoDiOn | Spiritualitatea ortodoxa | 25 | 10.08.2012 17:35:13 |
Crestinul si ziua onomastica | stela lie | Intrebari utilizatori | 3 | 10.01.2011 20:48:11 |
|