În prealabil postat de vsovivi
Foarte bine ai subliniat cu roșu, căci asta reflectă cum pricepi dumneata anapoda, și mai sunt destui ca tine care pricep ei ce scriu alții așa cum pricep ziariștii înțelegând ei ce vor ei pe un text cât se poate de banal și cât se poate de clar. Și după ce ''pricep'' sar ei imediat la judecată sau direct la beregată.
Astfel din:
Unde am spus eu că Sfânta Tradiție e falsă?
tu invoci că asta reiese din textul citat și subluiniat cu negru:
(era vorbe de 13x24 de ore)
Ceea ce rezultă din faptele tale, nu te judec ci mă mir și te plâng, este că dumneata, am impresia, dacă pricepi corect acest text, atunci înseamnă că voit confunzi Sfânta Tradiție cu Canoanele, precum și canoanele și anatemele false cu cele drepte, ca să sperii gLumea cu blesteme și anateme, dar ce pot ele dacă nu sunt în Duhul Sfânt?
Crezi că poți să păcălești pe cineva? Pe unii poate că îi duci de nas, poate și pe mine mă încurci sau mă faci să cred că chiar ar rezulta așa ceva din text, adică ceea ce susții dumneta.
Păi nu se vede clar ce am vrut să zic?
Unii, sperie credincioșii cu anateme și canonae false, căci pe cele drepte le-au lepădat.
Deci e vorba de fățărnicie, de unde rezultă că cei buni, cei drepți, cei ce sunt în binecuvântare cu Cerul respectă CANOANELE CELE DREPTE, și nu inventează și nu adaugă canoane false, și nu le răstălmăcesc pe cele Adevărate ca să se autoîndreptățească pe ei, pentru ca să-ți laude trupurile sau faptele trupești!
Dar nu știu ce are asta cu Sfânta Tradiție, unde nu e vorba de canoane ci de viețuirea curată în Duhul conform cu învățătura moștenită prin părinți credincioși lui Dumnezeu... deci e vorba de Tradiția Viețuirii în Har... și doar se știe că celor ce au trecut de la moarte la viață, celor ce trăiesc pentru roadele Harului înaintea Domnului, pentru aceștia nu există judecată și nici lege și nici canoane și nimic, ci ei și-au răstignit trupul și faptele trupești ca să placă lui Dumnezeu și nu gLumii sau dracilor sau femeilor ușuratice sau loruși.
Acuma dacă dumneata chiar ai vrut să dai dovadă clară că nu pricepi nici Scriptura darmite un text atât de simplu, cum atunci de invoci tot felul de lucruri rele ce vro veni și groaze copleșitoare și canoane complexe și ce știu eu mai ce de parcă ai avea cunoștiințe encioclopedice despre ele și știi ce ne așteptă? Sau vrei oare, de frica fariseilor și saducheilor să ne spălăm cu toții pe mâini, să salutăm pe stradă, să ne facem pantofii de lac cu cremă, să ne curățim sub unghii și în urechi, să ne dăm cu sprey jegxy, să ne tundem și să ne pieptănăm la modă, și să nu lucrăm nici sâmbăta sau Duminica ci mai bine să trândăvim, că cică nu e voie Duminica să faci nimic nici măcar binele? Păi Duminica nu e voie să slujești gLumii, măcar în ziua aia, că e închinată Odihnei lui Dumnezeu în credincioși... dar Dumnezeu și Duminica lucrează... sau nu mergi la El să bei apă și sp mânci pâine cu vin și să te rogi sau să te tămăduiești și să te ungi dacă te-ai nenorocit? Ce-ar fi să nu lucreze Dumnezeu, sau slujitorii lui și să cazi tocmai sâmbăta sau Duminica în mare sau în lac sau în fluviu sau în fântână... iarna?
Deci dragul meu prieten rigorist și canonist, nu-ți fă probleme, că nimeni nu este atât de riguros și canonist și drept cum este Duhul și Harul... nimeni căci omul cum crezi dumneata că poate el ceva? Omul fără Dumnezeu e viclean și doar minte și arată că are râvnă și ar face și ar ține, dar defapt sunt roadele mândriei, căci tot omul e fără de credință și foarte viclean căci are minteres ascuns, și de aia e murdar.
Minteresul poartă fesul... dar Domnul vede în ascuns. Deci nu te mai ascunde după viclenia celor fățarnici, căci se va știi ce fac ei și tu, că faci asemenea lor, asemenea cărturarilor și fariseilor fățarnici care zic dar nu fac.
Astfel că te iert și te rog să mă ierți dacă te-am supărat... scoțând în evidență cum ai dorit să pricepi la modul absurd și cu rea credință, un text cât se poate de simplu și clar. Deci te iert că ai dat dovadă de viclenie și prostie. Mă iartă și dumneta, că dacă te-am jignit rezultă clar că sunt mai viclean și mai prost ca tine. Nu-i așa?
|