Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2011, 09:08:24
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Cu citeva postari mai sus un user vorbea despre confuzii. Dupa atitea pagini de discutie. Ca sa evitam confuziile, putem redefini termenii. Pe de o parte. Pe de alta parte, e posibil ca nu toti participantii la discutie sa aiba mintea ascutita. Este si cazul meu, asa ca cer lamuriri suplimentare.
Eu cred că de fapt nu sunteți niște inși care aveți confuzii, ci sunteți niște inși confuzi, în general. Adventiștii și-au definit de n ori, și nu doar pe acest forum așa-zisele lor doctrine "biblice". Chiar nu înțeleg la ce insistați să o lălăiți atâta când definirile sunt pe celelalte pagini ale topicului, precum și pe alte topicuri exact pe același subiect. Citiți pur și simplu ce s-a mai scris, și nu doar de către ei, și o să înțelegeți. Sau așteptați totul să vă cadă mură în gură? Doar așa pentru a umple pagini inutile și pentru a "discuta vorbe".
Vechi 14.09.2011, 09:20:55
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Eu cred că de fapt nu sunteți niște inși care aveți confuzii, ci sunteți niște inși confuzi, în general. Adventiștii și-au definit de n ori, și nu doar pe acest forum așa-zisele lor doctrine "biblice". Chiar nu înțeleg la ce insistați să o lălăiți atâta când definirile sunt pe celelalte pagini ale topicului, precum și pe alte topicuri exact pe același subiect. Citiți pur și simplu ce s-a mai scris, și nu doar de către ei, și o să înțelegeți. Sau așteptați totul să vă cadă mură în gură? Doar așa pentru a umple pagini inutile și pentru a "discuta vorbe".
Ca sa nu discutam vorbe raspundeti-mi intr-o propozitie. Iar intrebarea nu este doar ca sa ma aflu in treba, ci pentru ca in zona mea am din ce in ce mai multe intilniri cu adventisti care, printre altele, imi reproseaza si ca merg in cimitir sa ma rog pentru mortii mei. Ca sa le pot raspunde trebuie sa inteleg mai bine ce cred ei.
Vechi 14.09.2011, 09:30:49
Banned

Implicit

Și ca să înțelegeți, citiți ce au mai scris băiețașii aștia doi adventiști atât pe acest topic cât și pe celelalte. Asta ca să nu mai pun la socoteală că au un sit unde își prezintă doctrina "biblică" mai în amănunt decât pe un forum.

În general, un forum este frecventat de inși care au ceva de spus.

Să înțeleg că vreți să le dați apă la moară, pentru ca să își reînceapă propaganda sectară adventistă pe un forum ortodox. Asta este ceea ce eu înțeleg.

Deci, ca să aveți ceva întrebări întâi trebuie să studiați problemele. Sau poate nu aveți noțiuni elementare. Nu este o insultă. Iar dacă vă interesează atâta problema cu rugăciunile, întrebați preotul din parohie, după obiceiul colegului Dragomir. Sau vreți cumva să faceți rugăciuni și pentru morții adventiștilor?
Vechi 14.09.2011, 09:46:20
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
1.Deci, ca să aveți ceva întrebări întâi trebuie să studiați problemele. Sau poate nu aveți noțiuni elementare. ...
2. Sau vreți cumva să faceți rugăciuni și pentru morții adventiștilor?
1. Am intrebari si studiez problemele direct la sursa: intreb adventistii
2.Biserica noastra obisnuieste sa faca rugaciuni pentru TOTI raposatii. Deci noi ne rugam atit pentru morii adventistilor cit si pentru mortii familiei dumneavoastra, de exemplu. In caz ca dumneavoastra uitati sa o faceti, sa stiti ca sint multi catolici care se roaga pentru ei in fiecare zi.
Vechi 14.09.2011, 09:56:15
Banned

Implicit

Adventiștii au răspuns de n ori la întrebările dumneavoastră. Căutați pe acest topic și pe celelalte în care și-au expus doctrinele "biblice". Sau chiar insistați să își reînceapă propaganda sectară? Aveți cumva probleme de înțelegere? Nu faceți bine conexiuni mentale? Nu știți să citiți românește?

Last edited by Savonarola; 14.09.2011 at 10:04:43.
Vechi 14.09.2011, 11:36:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Discutiile astea cu adventistii nu au nici un sens, matematic vorbind, daca ei au fost invatati sa creada ca 1+1 = 3 n-ai sa-i poti convinge niciodata, orice si oricat ai incerca ca 1+1 fac de fapt 2.

Oricate argumente li s-ar prezenta, mai degraba ar renunta la ratiune decat la punctul lor de vedere.

Atitudinea asta ar fi de inteles daca macar nu s-ar da cunoscatori si destepti, de fapt cam asta o sa fie si problema lor la Judecata ca atunci/acolo nu o vor mai putea da la intors asa cum se mint in viata asta.
Vechi 14.09.2011, 11:49:31
Banned

Implicit

Eu cred că este vorba chiar de mai mult decât atâta. Și asta pentru că, cel puțin băiețașii aștia de aici de pe forum, au început să înțeleagă erorile pe care le debitează, și care le-au fost băgate în cap la sectă.

Cred că adevărata motivație deci nu s-ar limita la neînțelegerea lor, ci la reaua voință care îi caracterizează și la faptul că au sufletele vândute. Propriu-zis renunțarea la doctrinele false ale adventismului, la propagarea lor pe forumuri ortodoxe (la catolici nu se duc; catolicii îi zboară din două mișcări de pe forumurile lor, acolo nu ar apuca nici câteva ceasuri să rămână înregistrați !!) și în general în public, s-ar putea să îi coste destul de mult. Să nu uităm ce metode pecuniare au folosit, și poate încă mai folosesc, sectarii pentru atragerea de adepți și prozeliți la sectele lor.
Vechi 14.09.2011, 12:14:39
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Discutiile astea cu adventistii nu au nici un sens, matematic vorbind, daca ei au fost invatati sa creada ca 1+1 = 3 n-ai sa-i poti convinge niciodata, orice si oricat ai incerca ca 1+1 fac de fapt 2.
Daca crezi ca sufletul nu este nemuritor inseamna sa crezi ca 1+1 = 3 ?
Vechi 14.09.2011, 13:00:15
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Eu cred că este vorba chiar de mai mult decât atâta. Și asta pentru că, cel puțin băiețașii aștia de aici de pe forum, au început să înțeleagă erorile pe care le debitează, și care le-au fost băgate în cap la sectă.

Cred că adevărata motivație deci nu s-ar limita la neînțelegerea lor, ci la reaua voință care îi caracterizează și la faptul că au sufletele vândute. Propriu-zis renunțarea la doctrinele false ale adventismului, la propagarea lor pe forumuri ortodoxe (la catolici nu se duc; catolicii îi zboară din două mișcări de pe forumurile lor, acolo nu ar apuca nici câteva ceasuri să rămână înregistrați !!) și în general în public, s-ar putea să îi coste destul de mult. Să nu uităm ce metode pecuniare au folosit, și poate încă mai folosesc, sectarii pentru atragerea de adepți și prozeliți la sectele lor.
Aici dl. Savonarola are dreptate. Exista cazuri de sate intregi de sarantoci care au devenit eretice doar datorita unor "ajutoare" ale fratilor transoceanici...
Vechi 14.09.2011, 13:49:00
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
(la catolici nu se duc; catolicii îi zboară din două mișcări de pe forumurile lor, acolo nu ar apuca nici câteva ceasuri să rămână înregistrați !!)
Probabil ca acolo moderatorii isi fac mai bine treaba, plus ca nu te poti reinregistra asa usor.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31