Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2011, 10:04:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Or fi mancand evreii carne de oaie tot timpul insa nu o numesc "Pasti" tot timpul ci doar in 15 Nissan, cu conditia ca oaia sa fie un miel de 1 an cumparat in 10 Nissan, tinut pana in 14 Nissan, jertfit si prajit pe foc inainte de inserare si mancat pana la os dupa inserare. Este Pastile Domnului care se mananca o data in an.

Tu ce intelegi prin lipii?
Lipia este painea ce se foloseste in orient, e ca o clatita, de exemplu la shaorma. Aproape sigur aceasta era si painea pe care o faceau israelienii, fie ca era paine dospita, fie ca era azima. Si o rupeau, nu o taiau.
Eu am zis ca e singura explicatie ca sa intre si pasajele cu mancatul Pastelui, pentru ca altfel ce zici tu contrazice intreaga Biblie si sunt zeci de pasaje care te contrazic:
- Iosif a cumparat panza pentru inmormantare desi in primele doua zile nu se lucreaza, e ca in Sabat;
- toti erau in acea noapte pe afara, desi stau in casa de Pasti;
- Sf. Apostol Ioan scrie ca era ziua pregatirii cand a fost rastignit Iisus; sinedriul spune sa-L prinda pe Iisus dar inainte de sarbatoarea Pastilor;
- Evanghelistii spun ca au mancat paine, nu azimi (am citit Biblia in ebraica, intotdeauna la paine e vorba de paine dospita, de exemplu la Melchisedec);
- Apostolii sunt trimisi sa pregateasca Cina si apoi scrie ca sosesc si ceilalti, nu puteau pregati Cina o zi intreaga;
- de asemenea, de Pasti trebuiau sa fie in case, nu umblau sa caute adapost.
- Sf. Ioan spune ca evreii urmau sa manace Pastile, de aceea nu au intrat (desi trecusera Pastile, era dimineata).

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38