![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt "ceva" mai sănătoase, dar nu suficient. De aceea, adventiștii în general sunt reticenți la aceste produse de supermaket, preferând produsele naturale (dacă se poate bio) și conservele produse în gospodăria proprie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ati prins ideea, stimata doamna. Exact aceasta universalitate, sau catolicitate, este una dintre dovezile ca BC este Biserica.
|
|
|||
|
|||
![]()
In alta ordine de idei...of, ce va mai da tarcoale duhul inselarii feministe. Nu, nici un moment nu m-am crezut, eu sau alt barbat intreg la duh si minte, "zeu" pe langa o femeie. Ne nastem din femei si ne casatorim si facem prunci cu femei...
Insa nici femeia nu trebuie sa transgreseze legile naturii, si sa se creada, ea, "zeita". Sau sa vrea sa se faca "preoteasa crestina" (!!!!). ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ecumenist, dar BC este Biserica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum mai serios, sa va spun o conversatie avuta cu un coleg de aici. El este catolic (romano) din familie, insa fiind cu o cultura foarte mare si o curiozitate pe masura, si-a bagat nasul curiozitatii in multe culturi, credinte etc. Si cum am avut ieri cursul de filozofie, am povestit putin cu el pe tema filozofiei si religiei. Nu redau toata conversatia ci un punct al ei. Imi zice ca in viitor religia asa cum o stim azi va disparea tot mai mult si va fi inlocuita ori de un ateism generalizat ori de un sincretism religios, va fi mai multa filozofie, o alta religie. Dupa care adauga: femeile sunt cele mai atasate de religie (la modul pe care o stim azi), de asta in biserici acum vedem preponderent femei. Iar explicatia lui pentru acest atasament feminin mai accentuat decat cel masculin pentru religie stiti care a fost? Faptul ca femeile ar fi mai dependente de societate pentru a putea supravietui si ca atare, pentru a se integra in societate sunt mai religioase. Iar explicatia lui pentru modul in care va evolua societatea, ori spre ateism ori spre sincretism religios, este tocmai faptul ca oamenii devin tot mai independenti si ca atare cauta tot mai mult sensul vietii prin cautari personale interioare si nu prin cele impuse de altii din afara. Cred ca macar in parte are dreptate pentru ca ceea ce stiu sigur este faptul ca in societatile in care oamenii depind mult de societate, cum sunt cele arabe si evreiesti, multi sunt de fapt atei dar se declara cu religia oficiala pentru a nu fi marginalizati de societate. Si aceasta marginalizare exista si in BC nu cu mult timp in urma, de asta aparent oamenii erau mai credinciosi. Erau obligati pentru supravietuire in societate... Si cred ca din aceeasi cauza rezista bine in general religiile care sunt imbinate cu simtul national(ist), pentru ca intervine simtul identitatii si supravietuirii in societate care forteaza lucrurile. Reversul, nu sunt expansionisti la nivel religios decat daca au si un spirit puternic imperialist in plus. Last edited by Adriana3; 16.09.2011 at 18:10:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așa-zisa "folosire prostească" de fapt v-a dat lovitura de grație teoriei voastre oligofrene despre simbolul aluatului dospit și valabilitatea lui în creștinism. Ți-am arătat că însuși Domnul nu ezită să asemene Împărăția cu dospeala aluatului, prin urmare folosind clar simbolul în sens pozitiv. Repet, n-a asemănat un lucru oarecare cu aluatul dospit, ci Împărăția! Dar voi nu suportați să pierdeți, orgoliul vostru e prea umflat, fanatismul tipic sectar se folosește de orice sofism, falsificare, politețe mincinoasă și fățarnică, pentru a vă apăra fie și cenușa învățăturii asociației AZ7.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 16.09.2011 at 22:03:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca doar isi sustin conceptiile e cat de cat suportabil, atata timp cat nu sunt agresivi, ca acest penticostal. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() "Am pomenit mai înainte că evreii în timpul sărbătorilor de Paști, după ce cu grijă au făcut să dispară orice urmă de aluat dospit ce s-ar fi găsit în locuința lor, timp de șapte zile nu mâncau decât pâine azimă adică fără aluat, pâine nedospită. Paștile noastre au început în săptămâna azimilor" (Tâlcuiri din Sfânta Scriptură de arhiepiscop Teofil Herineanu - Cluj Napoca 1987 p.1197-1198) "Evreii serbează din străvechime Paștele cu bucurie și cu mâncare de azime, căci aluatul de dospire era simbolul stricăciunii morale." (Tezaurul litugic al Sf. Biserici Creștine Ortodoxe de Răsărit de pr.prof. dr. Badea Cireșeanu, vol.II cu aprobarea Sf. Sinod, București 1911 p.597) "Deci precum acolo poruncind să se mănânce pasca cu pâinea nedospită - adică neamestecată cu aluat vechi - legea dă de înțeles să nu se amestece în viața lor următoare nimic din rămășițele răutății." (Sf. Grigorie de Nyssa - Scrieri, partea I-a. Editura IBM al BOR, București 1982 p.63) "Istoria Bisericii Armene și cercetarea obiceiurilor lor liturgice dovedesc că în esență ei sunt ortodocși... săvârșind euharistia cu azime." (Simbolica de Hristu Andruțos, teolog ortodox grec, trad. de prof. univ. Iustin Moisescu, Ed.Centrului Mitropolitan al Olteniei, Craiova 1955 p.15) A voleur (oligophrene), voleur et demi!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Trice, iar ești pe lângă subiect. Ce relevanță are pentru mine, ca creștin, cum era percepută veterotestamentar pâinea dospită? Din moment ce Domnul, cu gurița Lui, a asemănat Împărăția cu un aluat dospit, mi-e foarte clar că El nu percepea dospeala ca pe o necurăție.
Deoarece văd că și limba română o înțelegi cu dificultăți, îți mai spun încă odată că tendința voastră de a aplica creștinismului vostru deviat, acest simbol evreiesc antecreștin, este oligofrenă, indiferent ce-ți mai debitează creierul sufocat de orgoliul rănit la finalul postărilor tale.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Despre Mîntuitorul Iisus Hristos, mahomed, spune ce-l duce mintea: "Iisus, Fiul Mariei, e doar un simplu trimis (prooroc), precum precursorii Sai", si apoi vine cu "argumentul" debil cum ca Iisus Hristos si cu Maica Sa "doar se hraneau cu mâncare obisnuita, avînd aceleasi trebuinte ca toti oamenii." Al-Badaiwi afirma în comentariile sale la sura 4, 169 cum ca Sfînta Treime S-ar compune din "Allah, Al-Masih si Maryam", deci Maica Domnului, ar fi Cea de-a treia Persoana a Sfintei Treimi. Este clar ca nici Mahomed, nici adeptii lui, habar n'aveau de Sfînta Treime. Îsi dadeau si ei cu parerea … De altfel, nici nu ar trebui sa ne mire faptul ca Sfîntul Duh nu apare în prezentarile si interpretarile lor despre Sfînta Treime, daca este sa tinem seama de confuzia facuta de Mahomed între Duhul Sfînt si Arhanghelul Gavriil (Gabriel). ************************************************** **************** Si de dragul ecumenismului salbatic al acestor timpuri ai fi tu în stare sa treci cu vederea astfel de erezii si blasfemii ? Adriana, Se vede ca treci prin multe si grele ispite de un anumit soi. Poate ar fi mai bine sa te retragi pentru o vreme, ca sa-ti poti limpezi gândurile si sa scapi de obsesii ca: unirea religiilor, preotia la femei si alte erezii si grozavii. Nu te juca cu astfel de lucruri, fiindca stim de la cine vin si cu ce intentii ... Vai de cel/cea care le primeste si-i mai sminteste si pe altii! Mult mai bine ar fi sa te îngrijesti de propriul suflet si sa renunti la acele idei despre care ai impresia ca ar fi "originale", ca nu duc la nimic bun, dimpotriva! ar putea fi o piedica în calea mântuirii. Îti urez sa ai spor în slujirea lui Hristos, Care ne vrea smeriti. Doamne, ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|